Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

CTP 28. Olağan Kongresi’ni Pazar günü gerçekleştiriyor

Published

on

 

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 28. Olağan Kongresi 4 Eylül Pazar saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

“Biz Varız, Biz Halkız, Biz Çözeriz” ana temasıyla hazırlanılan 28. Olağan Kurultay’da 75 kişilik Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek. Genel Başkanlığa tek aday olan Tufan Erhürman’ın yanı sıra 114 kişinin başvurduğu Parti Meclisi yapılacak seçimin ardından belirlenecek.

Kurultay, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın’ın hitabıyla başlayacak. Başkanlık divanının oluşturulmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirilecek, ardından Genel Başkan Tufan Erhürman konuşma yapacak. Parti Meclisi üyeliğine aday olan 114 kişinin kısa özgeçmişleri okunacak. Elektronik ortamda gerçekleştirilecek oylamanın ardından kısa süre içinde sonuçlar açıklanacak.

PARTİ MECLİSİ’NE ADAY OLAN 114 KİŞİNİN ALFABETİK SIRAYA GÖRE İSİMLERİ ŞÖYLE:
Abdi Çetinkayalı
Ahmet Cepheoğlu (Rillo)
Ahmet Gürol Ersun
Ahmet Latif
Alev Şensoy
Ali Karavezirler
Alpay Çelebi
Armağan Candan
Asım Akansoy
Aslı Murat
Ayşe Katipoğlu
Aziz Kaya
Bedia Balses Çeliker
Behçet Öznacar
Bengiz Eroğlu
Berkan M. Tokar
Bilen Sayılı Bozkırlı
Birol Karaman
Birsen Altıok
Burhan Eraslan
Cemal Mert
Cemal Türkler
Cemil Sarıçizmeli
Cenk Paşa
Ceyhun Birinci
Çağkan Kabataş
Çiçek Göçkün
Derviş Aygın
Devrim Barçın
Doğukan Akdeniz
Dudu Kılıç Cumaoğluları
Ekrem Güneş
Erdoğan Garip
Erdoğan Sorakın
Erkut Şahali
Eser Öktem
Fatma Şençağ
Fazilet Özdenefe
Feriha Tel
Feysan Türkay Fotalı
Fide Kürşat
Fikri Toros
Fikrican Kayıkçı
Filiz Besim
Fuat Burkay
Gaye Astan Çoban
Gökhan Paşa
Gülden Karakaya
H. Nazif Kubilay
Haffe Işısal
Halil Uskuri
Hamit Caner
Harper Bahadi
Hasan Can Sermet
Hasan Öztaş
Hasan Özüorçun
Hasret Destebanoğlu
Haşim Kiracıoğlu
Hazar Vahip
Hazım Temel
Huri Akansoy
Hüda Avşaroğlu
Hülya Demirel Akbil
Hülya Devaşan
Hüseyin Gürşan
Hüseyin Kurd
Hüseyin Özel
İbrahim Avkan
İsmail Hakkı Nurçin
İzlem Nizam
Mahmut Kanber
Meftüne Hocalı
Mehmet Ceylanlı
Mehmet Çağlar
Mehmet Kale Kişi
Mehmet Nasipoğlu
Muhittin Tolga Özsağlam
Murat Aslan
Mustafa Gürkan
Mustafa Sipahi
Müge Öreç
Münevver Uysal
Münür Çağanağa
Okan Helvacı
Osman Bican
Osman Ahmet Kısaoğlu
Öykü Akcan
Reyhan Soyseven
Sadi Erdendoğ
Salahi Şahiner
Salih Boran
Selda Şafak
Serkan Soyalan
Sıla Usar İncirli
Simge Okburan
Soydan Bora Borakan
Suzan Kısaoğlu
Sühat Dürü
Şaziye Ok
Şehan Tomgüsehan
Şifa Çolakoğlu
Teberrüken Uluçay
Tekin Söylemez
Tufan Vudalı
Tülay Sönmez
Tülin Murat
Ulaş Erzen
Umure Örs
Ürün Solyalı
Veli Ardıç
Yalçın Kömürcügil
Yaşar Aydın Karaca
Yusuf Özbil
Zalihe Sipahi

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, LTB Başkanı Harmancı’yı kabul ett,… Tatar: “En fazla yoğunluk Metehan’da, bu kapının rahatlatılması gerekiyor”

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul etti.

Adadaki dokuz kapının trafiğine bakıldığında en fazla yoğunluğun Metehan’da olduğunu ve bu kapının rahatlatılması gerektiğini kaydeden Tatar, Haspolat Kapısı’nı özellikle taksiler dahil ticari araçlara açılabilmesi için gündeme getirdiklerini söyledi.

Tatar

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, LTB Başkanı Harmancı’nın, Lefkoşa’daki geçiş noktaları ile ilgili gösterdiği hassasiyetten ve bu konuda gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Geçiş kapılarında yaşanan yoğunluğu Birleşmiş Milletler’de dile getirdiğini ifade eden Tatar, teknik komitelerin bu konuyu gündeme getirdiğini söyledi.

Metehan geçiş kapısında farklı çalışmaların devam ettiğini ancak diğer tarafta tek şeritle tıkanıklığın önünün açılmadığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, adadaki dokuz kapının trafiğine bakıldığında en fazla yoğunluğun Metehan’da olduğunu ve bu kapının rahatlatılması gerektiğini kaydetti.

-“Haspolat, Larnaka’ya yakınlığı ve diğer bölgelere mesafesi bakımından tercih noktası olabilir”

New York’ta Ekim ayında gerçekleşen gayri resmî görüşmede, gündeme gelen birkaç konudan birinin geçiş kapıları olduğunu ve BM Genel Sekreteri’nin iki liderin bu konuyu Kıbrıs’ta görüşerek, bir açılım yapması için telkinlerini ilettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, şunları ifade etti:

“Bu açılımın bir hazırlığı var. Biz Haspolat Kapısı’nı özellikle taksiler dahil ticari araçlara açılabilmesi için gündeme getirdik. Sanayi Bölgesi’nde, Yeşil Hat Tüzüğü bağlamında ticarete konu olacak ürünlerin ve malzemelerin karşılıklı olarak geçişi Metehan’daki trafik yoğunluğunu hafifletecektir. Haspolat, Larnaka’ya yakınlığı ve diğer bölgelere mesafesi bakımından tercih noktası olabilir. Bunun olabilmesi için karşı tarafın bizden bazı beklentileri vardır. Biz onları da görüşmeye hazırız. Gündemde olan birtakım geçiş noktaları vardır. Bu işin güvenlik boyutu da vardır. İlgili makamlarda bunlar istişare edilmektedir.”

Cumhurbaşkanı Tatar, “Hepimizin amacı Kıbrıs Türk halkının hür, bağımsız ve huzur içinde yaşayabilmesidir. Biz nihai çözüme kadar karşı tarafla aramızdaki diyaloğun devam etmesi gerektiğini, iki devlet yapısının iş birliği içerisinde her iki halka da faydası olacak herhangi bir meseleyi görüşmeye hazır olduğumuzu ortaya koyduk” diye konuştu.

Rum tarafı ile elektrik, Türkiye üzerinden kablo ile Avrupa Birliği’ne enterkonnekte olma, düzensiz göç, su kaynaklarının yönetimi, suç ve suça ilişkin konular, deprem gibi konularda da iş birliği yapılabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Her iki halkın faydasına olacak düzenlemelerin yapıcı bir şekilde gerçekleşebilmesi için biz her zaman iş birliğine hazırız” dedi.

-Harmancı: “İletişimi daha da artırmak faydalı olacak”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, Ekim ayında New York’ta gerçekleşen görüşme sonrasında gündeme gelen ve Lefkoşa’yı ilgilendiren geçiş noktalarına ilişkin yaklaşımları görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Tatar’ı ziyaret ettiğini söyledi.

Böylesi dönemlerde iletişimi daha da artırmanın faydalı olacağını ifade eden Harmancı, ortaya konulacak iradenin herkesin menfaatine olması için çalışarak, bu konuda hazırlığa ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Güneş Onar ve Güven Yaratıcı Önlemler ve İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Seniha Birand Çınar da hazır bulundu.

Devamını Oku

Kıbrıs

KTOEÖS’ten basın açıklaması:“Bekirpaşa Lisesinde 6 öğretmen eksikliği var, bazı sınavlar yapılamaıyor”

Published

on

By

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Bekirpaşa Lisesi’nde yaşanan öğretmen eksikliği nedeniyle bazı derslerde sınav yapılmadığı ve bir öğretmenin de özel gereksinimi bulunan bir öğrenci tarafından darp edilmesi gerekçesiyle okul önünde basın açıklaması yaptı.

Sendika Başkanı Selma Eylem, okulda yaşanan 6 öğretmen eksikliği nedeniyle yüzlerce öğrencinin sınava giremediğini savunarak bu sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Özel gereksinimi bulunan öğrencilerin raporlarına bakılmadan okullara alındığını ve okullarda yeteri kadar gölge öğretmen bulunmadığına dikkati çeken Eylem, öğretmenlerin yalnız olmadığını belirtti.

Sendika Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de eğitimde yaşanan sorunlara işaret ederek gerek öğretmen eksikliği gerekse okullardaki binaların depreme dayanıksız ve yetersiz olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Gökçebel, söz konusu okulda hem öğretmen eksikliği hem de güvenlik zafiyeti bulunduğunu ileri sürerek, ilgili bakanı istifaya davet etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Diş Hekimliği Haftası; Sağlık örgütleri kamudaki diş sağlığı hizmetlerine iyileştirme, diş hekimliği fakültelerine denetim istedi

Published

on

By

: Diş Hekimliği Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenleyen sağlık örgütleri, kamusal diş sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesini, ülkedeki tıp ve diş hekimliği fakültelerinin etkin şekilde denetlenmesini talep etti.

18-24 Kasım Diş Hekimliği Haftası, bugün Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

Basın toplantısında ilk sözü alan Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası (KTDO) Başkanı Dr. Dt. Turhan Ulutekin, KKTC’deki üniversitelerin diş hekimliği eğitiminde nitelik kaybı yaşandığına dair endişe belirtti.

-Ulutekin: “Eğitim altyapısı yetersiz olan birçok üniversite diş hekimliğinin geleceğini tehdit ediyor”

Ulutekin, son yıllarda diş hekimliği fakültelerinin sayısında hızlı bir artış yaşandığını ancak bunun eğitim kalitesine yansımadığını savunarak, “Eğitim altyapısı yetersiz olan birçok üniversite diş hekimliğinin geleceğini tehdit ediyor” dedi.

Ulutekin, üniversitelerde yeterli vaka sayısının olmamasının doktora öğrencilerinin uygulamalı deneyim kazanmasını sınırladığını, eğitimlerin pratik açıdan yetersiz kaldığını da ifade etti.

Devlet hastanelerinde diş hekimliği hizmetlerinde kadro eksikliği ve malzeme yetersizliği olduğunu da savunan Ulutekin, kamu hastanelerinde hem personel kapasitesinin hem de malzeme tedarikinin artırılması gerektiğini belirtti.

Ülkede koruyucu diş hekimliğine yeterli önem verilmediğini de savunan Turhan Ulutekin, “Koruyucu diş hekimliği bir sağlık politikası haline getirilmeli” dedi

Tıbbi atık konusunun sağlıktaki en önemli sorunların başında geldiğini de ifade eden Turhan Ulutekin

“Tıbbi atık yönetiminin ihmal edilmesi toplum sağlığı koruma sorumluluğuyla bağdaşmaz. Bu konuda acilen etkili bir çözüm geliştirilmeli” dedi.

-Barçın: “Özellikle 0-18 yaş grubuna yapılacak düzenli kontrollerle hastalıkların ortaya çıkması önlenebilir”

Basın toplantısında söz alan Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı (KTTO) Dr. Erol Barçın, özellikle 0-18 yaş grubuna yapılacak düzenli kontrollerle ağız ve diş sağlığı eğitimleriyle hastalıkların ortaya çıkmasının önlenebildiğine dikkat çekti.

Barçın, sağlık politikalarının gerçek nüfusla planlanmasının önemine de dikkat çektiği konuşmasında, her bir hekimin yetişmesinin, uzun, özverili süreç gerektirdiğini, bu zorlu sürecin içinde uzun yıllar geçiren hekimlerin toplum sağlığı için ciddi caba gösterdiğini belirtti.

-Dalkan: “Yeni tıp ve diş hekimliği fakültelerinin açılmasına kesinlikle izin verilmemeli”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, kamuda ağız ve diş sağlığıyla ilgili hizmetlerde yetersizlikler olduğunu savunarak, kamuda yeterli sayıda uzman ve pratisyen diş hekimi bulunmadığını, çocuk diş hekimliği (pedodonti) alanında hiçbir uzman olmadığını kaydetti.

Dalkan, ücretsiz veya düşük maliyetli tedavi seçeneklerinin yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Kamusal diş sağlığı hizmetlerine daha fazla destek verilmeli, halkın tüm kesimlerinin nitelikli diş sağlığı hizmetlerine erişimini sağlayacak bir sistem ivedilikle oluşturulmalıdır. Her ilçede ağız ve diş sağlığı merkezleri kurulmalı, diş hekimleri bu merkezlerde görevlendirilmelidir.”

Diş hekimliği ve diş hekimliği doktora programları veren bazı üniversitelerin eğitim standartları konusunda ciddi çekinceleri olduğunu belirten Ceyhun Dalkan, “Yeni tıp ve diş hekimliği fakültelerinin açılmasına kesinlikle izin verilmemeli, mevcut fakülteler ise etkin bir şekilde denetlenmelidir” dedi.

Dalkan, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabip Odası ve Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası olarak tıp ve diş hekimliği eğitimi ile uzmanlık ve doktora programlarının etkin ve düzenli denetlenmesi için Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ile iş birliği yapmaya, gerekirse baskı unsuru olmaya da hazır olduklarını vurguladı.

-Etkinlikler

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nın hafta nedeniyle düzenleyeceği etkinlikler arasında

Lefkoşa Çocuk Yuvası ziyareti, ortaokul öğrencilerine yönelik afiş yarışması ve konferanslar var.

Devamını Oku

Trending

Reklam