Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, MHP Keçiören İlçe Başkanı ve yönetim kurulunu kabul etti:“Devletin, milli varlığın devamı için Türkiye ile bağların gelişerek artması önemli”

Published

on

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının mücadelesini sürdürdüğünü ifade ederek, bağımsız bir Türk devleti olarak seslerini duyurmak adına çaba sarfettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre Tatar, MHP Keçiören İlçe Başkanı Metin Bayrakçı ve yönetim kurulunu kabul etti.

Tatar, kabulde yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

1974 Barış Harekatı ve akabinde yaşanan gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması ile Kıbrıs’ta iki devlet iki halk mesajını çok net şekilde verdiklerini vurguladı.

Tatar, “Dilimiz, dinimiz, milli değerlerimiz, geçmişimiz ve maneviyatımız ile Kuzey Kıbrıs’ta bağımsız bir Türk devletinin varlığı; Anavatan Türkiye ile iş birliğimizin, Türk dünyası ile bağlarımızın, Mavi Vatan’daki hak hukukumuzun, ulusal hak ve çıkarlarımızın koruması adına önemli bir otoritedir. Egemen bir devlet olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığı önemlidir. Aksi halde halk olarak varlığımız, güvenliğimiz sıkıntıya girecektir” dedi.

– “Devletin, milli varlığın devamı için Türkiye ile bağların gelişerek artması önemli”

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının güvenlik, huzur, egemenlik hakkı ayrıca dengelerin korunması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin daha da güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı olarak, iki devletli siyasetin savunucusu olduğunu vurgulayan Tatar, devletin, milli varlığın devamı için Türkiye ile bağların gelişerek, artmasının önemli olduğunu belirtti.

Milli mücadeleyi bu duygularla sürdürdüklerini kaydeden Tatar, tüm olumsuzluklara göğüs germeye devam edeceklerini vurgulayarak gelecek nesillere de bu milli duyguları aşılamanın en büyük temennileri olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının sonunda, Kıbrıs Türk halkının milli mücadelesinde en büyük destekçinin Türkiye olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu konuda memnuniyetini ifade etti.

 

 

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

KKTC Kız İzci Örgütü Derneği, Dünya Bağımsız İzciler Federasyonu Genel Kurulu’na katılıyor

Published

on

By

KKTC Kız İzci Örgütü Derneği, Dünya Bağımsız İzciler Federasyonu (WFIS) Avrupa Bölgesi Genel Kurulu’na katılmak için Antalya’ya gidiyor.

Dernek’ten verilen bilgiye göre, yarın Antalya’da yer alacak WFIS’in Avrupa Bölgesi Genel Kurulu’nda, KKTC Kız İzci Örgütü Derneği’ni 8 lider temsil edecek.

 

 

Devamını Oku

Kıbrıs

Uluçay, Gazimağusa Belediyesi’ndeki iki yılı değerlendirdi

Published

on

By

 Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, görevde bulundukları iki yılda halkın ve çalışanların güvenini kazandıklarını kaydederek, “Bu güveni sağlayabilmek bizim için çok önemliydi” dedi.

Görevdeki ikinci yılda hayata geçirilen projeleri “Gazimağusa Belediyesi çalışıyor” sloganıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşan Uluçay, 2025 hedeflerini de aktardı ve “2025’teki en önemli hedefimiz 2 yılda sağladığımız bu güveni sürdürebilmektir” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Uluçay, Gazimağusa’daki bazı binaların depremle ilgili ciddi risk oluşturduğunu söyleyerek, Türkiye’deki gibi kentsel dönüşüm uygulamasının burada da hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Lefkoşa’da, Paradise Park’ta bugün düzenlenen basın toplantısında ilk olarak Gazimağusa Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili video gösterildi.

-“ Ekonomik durumumuz artık hizmetlerin önünde engel değil” dedi.

İcraatlarını kısa bir sunumla aktaran Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, görevi devraldıklarında piyasada belediyeye karşı güven kaybı olduğunu ifade ederek, esnafın en küçük miktarlar için bile günlük çek ya da nakit para talep ettiğini kaydetti.

Yaklaşık 180 milyon TL borçla devraldıkları belediyenin mahkemeye intikal edenler dışında tüm borçlarını ödediklerini ve bütçede artıya geçtiklerini ifade eden Uluçay, “Belediyemizin ekonomik durumu artık hizmetlerin önünde engel değil” dedi.

Halka sundukları hizmet kalitesini artırmaya, şehre yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Uluçay, “İki yılda başardığımız en önemli şey nedir diye sorarsanız, ‘güven’ derim” şeklinde konuştu.

-73 ihaleye çıkıldı…Yaklaşık 78 milyon araç filosuna harcandı

Uluçay, 2 yılda 39’u araç, 34’i yapı, trafik ve çevre temizliği ihalesi de dahil toplam 73 farklı ihaleye çıkıldığını, belediyenin yeni araç filosu için yaklaşık 78 milyon TL harcadıklarını dile getirdi.

-Belediyede performans değerlendirmesi

Personel verimliliğini artırmak ve verimli çalışan personeli ödüllendirmek için belediyede performans değerlendirme sistemi kurduklarını vurgulayan Uluçay, 4 aşamada yapılan değerlendirme sonucunda personelin asgari ücret artışlarına ek olarak, yılda 2 kez de performansa dayalı ödenek aldığını dile getirdi.

-Eğitim odaklı yere yönetim anlayışı

Eğitim odaklı yerel yönetim anlayışından hareketle emlak vergilerinin belirli bir kısmını eğitime ayırdıklarını söyleyen Uluçay, belediyenin öz kaynaklarından eğitime 6,8 Milyon TL aktarıldığını ifade etti.

Uluçay, “Yerel yönetimler arasında eğitime en çok kaynak ayıran ilk 5 belediye arasındayız” dedi.

– “Mağusa’nın altyapısı iyileşiyor”

Uluçay, şehrin çeşitli bölgelerinde yaklaşık 23 bin metre yeni su hattı döşendiğini, su altyapısının güçlendirildiğini, su dağıtım performansını artırılması için bu alana yatırım yapıldığını kaydederek, drenaj, kanal tamir ve temizliği, soğuk ve sıcak asfalt uygulamalarıyla ilgili rakamları da paylaşarak “Mağusa’nın altyapısı iyileşiyor” dedi.

Şehrin daha da temiz olabilmesi için yapılanlara ve bu alandaki yatırımlara da işaret eden Süleyman Uluçay, kültürel mirasa sahip çıkmak için belediye çatısı altında daimi bir restorasyon ekibi oluşturduklarını aktardı.

-“Acil müdahale gereken 20’den fazla noktada restorasyon yapıldı”

Uluçay, Mağusa Kaleiçi bölgesinde acil müdahale gereken 20’den fazla noktada restorasyon yaptıklarını, Eski Eserler Dairesi ile yapılan protokol sayesinde daha önce kapalı olan tarihi alanları da ziyarete açtıklarını belirtti.

Gazimağusa Çıraklık Eğitim Merkezi hakkında da konuşan ve bu merkezle gurur duyduğunu aktaran Uluçay, 38 olan öğrenci sayısının 100’e çıktığını vurguladı.

Süleyman Uluçay,  “Gençlerimiz meslek sahibi oluyor, Mağusa’nın ekonomisi güçleniyor” dedi.

-“Trafikte 6 farklı düzenleme”

Daha güvenli ve düzenli bir trafik için hayata geçirilen projelere de işaret eden Uluçay,  Gazimağusa Trafik Master Planı çerçevesinde 6 farklı trafik düzenlemesi yaptıklarını, bunlardan birinin uygulamada, diğer ikisinin de ihale aşamasında olduğunu dile getirdi.

Ulaşım konusunda da konuşan Uluçay, okullar, spor kulüpleri, dernekler ve diğer kuruluşların ulaşım ihtiyaçları için binden fazla sefer düzenlediklerini de aktardı.

“7 parkı yeniliyoruz” diyen Uluçay, Magem Sakarya yanında bulunan halı sahaların, parkların, tenis sahalarını yenildiğini ve bölgeye yeni bir çevre düzeni kazandırmak için çalışıldığını ifade etti.

Uluçay, kardeş belediye Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği ve önümüzdeki günlerde gelmesi beklenen 2 otobüsle bu yıl daha kapsamlı ve planlı bir toplu taşıma hizmeti vermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

-“Gazimağusa Limanı ile ilgili belirsizlik kaos yaratıyor”

Gazimağusa Limanı ile ilgili soru üzerine Uluçay, “Limanın geleceğiyle ilgili karar henüz verilmedi. Limanla ilgili belirsizlik kaos yaratıyor, Gazimağusa da bundan etkileniyor” dedi.

-“Limana 30 yıl sonra şebekeden su verilecek”

Gazimağusa Limanı’nda 30 yıldır şebeke suyu olmadığını, devlet daireleri dahil su ihtiyacının tankerlerle taşınarak karşılandığını belirten Uluçay, 30 yılın arından ilk kez şebeke suyunu limana ulaştıracaklarını belirtti.

-Deprem… “Yaşadığımız acılar nedeniyle bu konuda çok daha da hassasız”

Depremle ilgili soru üzerine Uluçay, Gazimağusa’daki bazı binaların depremle ilgili ciddi risk oluşturduğunu söyleyerek, bu konuda devlet ve hükümet yetkileriyle görüşmeler yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Uluçay, burada da Türkiye’deki gibi kentsel dönüşüm uygulamasına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Devlet ve hükümet yetkilileri depremle ilgili politika oluşturmalı. Önlemimizi almak zorundayız. Yaşadığımız acılar nedeniyle şehrimiz bu konuda çok daha da hassas” diye konuştu.

 

 

Devamını Oku

Kıbrıs

Nalbantoğlu Hastanesi’nde ilk defa epilepsi pili ameliyatı yapıldı

Published

on

By

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 27 yaşındaki bir erkek hastaya epilepsi (sara hastalığı) pili (Vagal Sinir Stimülasyonu- VNS) ameliyatı yapılarak, bir ilk gerçekleştirildi.

Ameliyat sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, bu yenilikçi operasyonun ülkede sağlık alanındaki gelişmelerin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Dinçyürek, “Bugün Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir ilke daha imza attık. Epilepsi pili uygulaması, ilaç tedavisine yanıt vermeyen, cerrahi müdahale ile kontrol altına alınma ihtimali mümkün olmayan vakalarda umut ışığı olan bir yöntemdir. Bu yöntemle hastaların nöbet sıklığını azaltmayı, şiddetini düşürmeyi ve hatta bazı vakalarda tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Dr. Çağın Ozankaya başta olmak üzere tüm ekibimize teşekkür ederim,” dedi.

Dinçyürek, bu ameliyatın kontrol altına alınamayan sara nöbetlerinin tedavisinde çığır açacak bir gelişme olduğunu vurguladı ve “Ülkemizde bu tür yenilikçi ameliyatların başarıyla yapılması hepimizi fazlasıyla gururlandırdı. Gelecekte de sağlık alanında modern yöntemleri halkımıza kazandırmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Uçar: “Modern tıbbın en son teknolojisi”

Ameliyata eşlik eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tanju Uçar, epilepsi pili ameliyatının (VNS) dirençli epilepsi hastalarında etkili bir yöntem olduğunu belirtti.

Uçar, “Hastamız uzun yıllardır birçok anti-epileptik ilaç kullanmasına rağmen nöbetleri kontrol altına alınamıyordu. Ayrıca diğer cerrahi yöntemler de bu hastaya uygulanabilecek durumda değildi. Bu yüzden vagus sinirine elektrot sistemi yerleştirerek tedaviye başlamayı tercih ettik. Ameliyat son derece başarılı geçti,” dedi.

Bu yöntemin özellikle dirençli epilepsi tedavisinde modern tıbbın sunduğu önemli bir teknoloji olduğunu ifade eden Uçar, “Bu cihaz, boyundaki vagus sinirine yerleştirilen bir elektrotla sinir sistemine uyarılar gönderiyor. Bu sayede epilepsi nöbetlerini kontrol altına almayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

Ozankaya: “Adamızda ilk kez uygulandı”

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Çağın Ozankaya, bu operasyonun KKTC’de bir ilk olduğunu belirtti. Ozankaya, “Epilepsi pili ameliyatı, ilaç tedavisine direnç gösteren ve diğer cerrahi yöntemlerin uygulanamadığı hastalar için önemli bir alternatif. Bugün başarıyla gerçekleştirdiğimiz ameliyatla ülkemizde bu alanda yeni bir dönemin kapısını araladık,” dedi.

Ozankaya, kullanılan teknolojinin son jenerasyon olduğunu vurgulayarak, “Hastamızda akıllı bir epilepsi pili kullandık. Bu teknoloji, nöbet başlamadan önce hastanın kalp ritminde veya diğer belirtilerinde oluşan değişiklikleri algılayarak, nöbet öncesinde uyarı vermeye başlıyor ve nöbetin oluşmasını engelleyebiliyor. Böyle bir yeniliği hastanemizde uygulayabildiğimiz için gururluyuz. Ayrıca Sağlık Bakanımıza da tüm destekleri için teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

 

 

Devamını Oku

Trending

Reklam