Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Turizm ve Ekonomi Çalıştayı yapılıyor

Published

on

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Turizm ve Ekonomi Çalıştayı yapılıyor.

Çalıştay’da turizm ve ekonomi için yapılabilecekler konuşuldu.

Çalıştayda ilk açılış konuşmasını yapan Türkiye Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş çalıştayda KKTC’nin geleceği için neler yapılabileceğinin konuşulacağını söyledi.

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürü Osman Aslan da çalılştayda KKTC’nin ekonomik potansiyelinin değerlendirileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Alişan Şan da açılış konuşmasında, pandemi ve savaş gibi ciddi sorunların yaşandığı süreçte sürdürülebilir sağlık ve ekonomi politikalarının öneminin ortya çıktığını ifade etti.

Alişan Şan ülkede tasarruf yapılması kaynakların verimli kullanılarak en uygun yatırımların yapılması gerektiğini söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ise ekonomide pandemi öncesi rakamlara ulaşmak için çok çalışılması gerektiğini vurguladı.

Amcaoğlu ekominin yeniden şakillendirilmesi gerektiğini vurgulayarak enerji azlan ında ihtiyaç duyulan yasaların meclise gönderildiğini belirtti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de Halk Bankası’na esnaf ve üreticilerin yanında ülke ekonomisinin bütününü ilgilendiren bir konuda destek verdiği için teşekkürlerini ileterek başladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kendi ayakları üzerinde durabilmesi adına her zaman yanında olduğunu

belirten Başçeri ülkeyi refaha kavuşturmak adına yapılacak reformları desteklediklerini ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmasında ülke ekonomisinden örnek veren Büyükelçi Başçeri, Bafra’daki otellerin kaliteli et bulamamaktan şikayet ettiklerini bunun da hayvancılık sektörünün otellerin et ihtiyacını karşılama konusunda bir sıkıntı içinde olduğunu gösterdiğini belirtti.
Yapılacak çalıştayda ülke ekonomisinin nasıl harekete geçirileceği konusundaki görüşlerin karar verici olacağına inanç belirten
Başçeri, bunun için ciddi bir istatistiki veri ihtiyacı olduğuna dikkati çekti.

Başbakan Ünal Üstel de Türkiye ile 1986 yılından itibaren yapılan protokollerin ardından ilk önce turizmin ekonomide lokomotif sektör olduğunu ardından ise eğitim ve inşaat sektörünün ekonomiye hayat vermeye başladığını anlattı.

Ülkeye en büyük girdiyi turizmin sağladığına işaret eden Başbakan Üstel, turizmde 26 bin yatak bulunduğunu ancak bunun yeterli olmadığını ve hedefin sayının 50-60 binlere yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Başbakan, yatak sayısındaki artışın kalite ve ara eleman yetiştiren mesleki okullara ağırlık vererek sağlanması gerektiğine işaret etti.

Başbakan Ünal Üstel konuşmasında enerji konusunda yaşanan sıkıntılara da değinerek, ülkenin daha süratli bir şekilde ileriye gidebilmesi, için turizmcinin önünün açılması ve sanayicinin kalkınması için enerji konusuna bir çözüm bulunmasının şart olduğunu ancak enerji konusundaki sıkıntının Avrupa da devam etmekte olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da düzenlenen çalıştayların sektörlerin içinde bulunduğu sıkıntıların konuşulmasına olanak sağladığına işaret etti.

Turizmin her zaman adanın en önemli lokomotif sektörü olduğunu belirten Tatar, turizmde küçümsenmeyecek başarılar elde edildiğine işaret eden Tatar, turizm sektörünün ülkenin doğal güzelliklerini ve Kıbrıs Türk kültürünü koruyarak bu günlere geldiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş açılımının ülke ekonomisine azımsanmayacak düzeyde katkı sağladığını vurguladı.
Tatar konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Maraş açılımı konusundaki desteğinden dolayı teşekkür etti.BRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Dinçyürek:Sağlık çalışanlarımız yalnız değildir

Published

on

By

Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi’nde bugün yaşanan üzücü bir olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını yeniden gündeme taşıdı. Görevleri başında fedakârca hizmet veren sağlık personeline yönelik gerçekleştirilen saldırı, kamuoyunda büyük üzüntü ve tepkiye neden oldu.

Konuyla ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek saldırıya uğrayan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Dinçyürek açıklamasında;

“Bugün Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi’nde üzücü bir olay meydana gelmiş, sağlık çalışanlarımıza yönelik bir şiddet ve saldırı vakası yaşanmıştır. Görevleri başında fedakârca hizmet veren meslektaşlarımıza ve tüm sağlık emekçilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Sağlık personelimizin güvenliği bizim için en öncelikli konuların başında gelmektedir. Bu olay, sağlık çalışanlarımızın her gün karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeleri bir kez daha gözler önüne sermiştir. Görevli ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde olayın daha ciddi boyutlara ulaşması engellenmiştir.

Sağlık hizmeti sunan tüm çalışanlarımızın can güvenliğinin sağlanması, çalışma koşullarının güvence altına alınması hayati öneme sahiptir. Yaşanan olayın yakından takipçisi olacağımızı ve şiddetin her türlüsünü kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunmak isterim.” dedi

Devamını Oku

Kıbrıs

Pınarbaşı’nda feci kaza: 1 kiṣi hayatını kaybetti

Published

on

By

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre bugün saat 18.00 sıralarında, Pınarbaşı’nda

15 Kasım Caddesi üzerinde, İbrahim TIMBIL (E-63), yönetimindeki RA 928 plakalı salon araç ile doğu istikametine doğru seyrettiği sırada yolun güney kısmında bulunan ikametgahına dikkatsizse dönüşe geçmesi sonucu o esnada karşı istikametten süratli bir şekilde gelmekte olan Rifat GEZİCİ (E-25) yönetimindeki ZJ 128 plakalı motosikletin önünü tıkaması sonucu çarpışmışlardır. Kaza sonucu ağır şekilde yaralanan ZJ 128 plakalı motosiklet sürücüsü Rifat GEZİCİ kaldırılmış olduğu Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Kazada yaralanan RA 928 plakalı araç sürücüsü İbrahim TIMBIL’ın ise tedavisine kaldırıldığı Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde devam ediliyor. Soruşturma devam etmektedir.

Devamını Oku

Kıbrıs

DAÜ Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi’ne ev sahipliği yapacak

Published

on

By

 7’nci Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde 21-25 Mayıs’ta düzenlenecek.

 Kongre, DAÜ Turizm Fakültesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın katkılarıyla 21-25 Mayıs’ta yer alacak.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, kongrenin başkanlığını, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muharrem Tuna üstlenecek. Kongre açılışı 22 Mayıs  Perşembe 10.00’da Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yapılacak.

 Kongrenin amacının, Türk Dünyası’nda turizm alanındaki akademik işbirliğini daha da pekişmek,  bilimsel araştırmaların paylaşımı için imkan yaratmak olduğu kaydedildi.

 -DAÜ Turizm Fakültesi Binasına Prof. Dr. Mehmet Altınay’ın ismi veriliyor

 Kongre açılış töreninin ardından DAÜ Turizm Fakültesi’ne, fakültede uzun yıllar boyunca üniversiteye ve turizm eğitimine katkı sağlayan Eski Eğitim Bakanlarından ve Milletvekillerinden, DAÜ’de Rektör Yardımcılığı, yüksek okul müdürlüğü ve DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı olmak üzere pek çok görev icra eden merhum Prof. Dr. Mehmet Altınay’ın isminin verilmesi vesilesiyle de bir tören yapılacak.

 Açılışın ardından güncel çalışmaların da sunulacağı bilimsel oturumlar başlayacak. Kongreye Türkiye, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Macaristan ve KKTC’den akademisyenler ve araştırmacıların katılacağı belirtildi.

 Katılım sertifikaları, 23 Mayıs Cuma akşamı, Arkın Palm Beach Hotel’de düzenlenecek gala gecesinde verilecek. Kongreyle ilgili 20 Mayıs Salı, 12.00’da DAÜ L’Apprenti Restoran’da basın toplantısı düzenlenecek.

 

Devamını Oku

Trending

Reklam