Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Turizm ve Ekonomi Çalıştayı yapılıyor

Published

on

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Turizm ve Ekonomi Çalıştayı yapılıyor.

Çalıştay’da turizm ve ekonomi için yapılabilecekler konuşuldu.

Çalıştayda ilk açılış konuşmasını yapan Türkiye Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş çalıştayda KKTC’nin geleceği için neler yapılabileceğinin konuşulacağını söyledi.

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürü Osman Aslan da çalılştayda KKTC’nin ekonomik potansiyelinin değerlendirileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Alişan Şan da açılış konuşmasında, pandemi ve savaş gibi ciddi sorunların yaşandığı süreçte sürdürülebilir sağlık ve ekonomi politikalarının öneminin ortya çıktığını ifade etti.

Alişan Şan ülkede tasarruf yapılması kaynakların verimli kullanılarak en uygun yatırımların yapılması gerektiğini söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ise ekonomide pandemi öncesi rakamlara ulaşmak için çok çalışılması gerektiğini vurguladı.

Amcaoğlu ekominin yeniden şakillendirilmesi gerektiğini vurgulayarak enerji azlan ında ihtiyaç duyulan yasaların meclise gönderildiğini belirtti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de Halk Bankası’na esnaf ve üreticilerin yanında ülke ekonomisinin bütününü ilgilendiren bir konuda destek verdiği için teşekkürlerini ileterek başladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kendi ayakları üzerinde durabilmesi adına her zaman yanında olduğunu

belirten Başçeri ülkeyi refaha kavuşturmak adına yapılacak reformları desteklediklerini ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmasında ülke ekonomisinden örnek veren Büyükelçi Başçeri, Bafra’daki otellerin kaliteli et bulamamaktan şikayet ettiklerini bunun da hayvancılık sektörünün otellerin et ihtiyacını karşılama konusunda bir sıkıntı içinde olduğunu gösterdiğini belirtti.
Yapılacak çalıştayda ülke ekonomisinin nasıl harekete geçirileceği konusundaki görüşlerin karar verici olacağına inanç belirten
Başçeri, bunun için ciddi bir istatistiki veri ihtiyacı olduğuna dikkati çekti.

Başbakan Ünal Üstel de Türkiye ile 1986 yılından itibaren yapılan protokollerin ardından ilk önce turizmin ekonomide lokomotif sektör olduğunu ardından ise eğitim ve inşaat sektörünün ekonomiye hayat vermeye başladığını anlattı.

Ülkeye en büyük girdiyi turizmin sağladığına işaret eden Başbakan Üstel, turizmde 26 bin yatak bulunduğunu ancak bunun yeterli olmadığını ve hedefin sayının 50-60 binlere yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Başbakan, yatak sayısındaki artışın kalite ve ara eleman yetiştiren mesleki okullara ağırlık vererek sağlanması gerektiğine işaret etti.

Başbakan Ünal Üstel konuşmasında enerji konusunda yaşanan sıkıntılara da değinerek, ülkenin daha süratli bir şekilde ileriye gidebilmesi, için turizmcinin önünün açılması ve sanayicinin kalkınması için enerji konusuna bir çözüm bulunmasının şart olduğunu ancak enerji konusundaki sıkıntının Avrupa da devam etmekte olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da düzenlenen çalıştayların sektörlerin içinde bulunduğu sıkıntıların konuşulmasına olanak sağladığına işaret etti.

Turizmin her zaman adanın en önemli lokomotif sektörü olduğunu belirten Tatar, turizmde küçümsenmeyecek başarılar elde edildiğine işaret eden Tatar, turizm sektörünün ülkenin doğal güzelliklerini ve Kıbrıs Türk kültürünü koruyarak bu günlere geldiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş açılımının ülke ekonomisine azımsanmayacak düzeyde katkı sağladığını vurguladı.
Tatar konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Maraş açılımı konusundaki desteğinden dolayı teşekkür etti.BRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Hasipoğlu ve Savaşan Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı’na katıldı

Published

on

By

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ve UBP Grup Başkanvekili Ahmet Savaşan KKTC’yi temsilen Kamboçya’da düzenlenen 12. Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı’na (ICAPP) katıldı.

Bölgesel barış ve iş birliğinin geliştirilmesi, siyasi dayanışma ve küresel meseleler üzerine fikir alışverişinde bulunmak amacı ile Başkent Phnom Penh’de toplanan Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP2024) kapsamında, Kamboçya, Azerbaycan, Rusya, Japonya, Çin, Pakistan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu 35 ülkeden 85 siyasi parti liderinin yanı sıra milletvekilleri bir araya geldi.

– Kıbrıs konusu ve UBP’nin bölgesel politikaları hakkında bilgiler verildi

Ulusal Birlik Partisi’nden yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu ile Grup Başkanvekili Savaşan’ın katıldıkları toplantılarda Kıbrıs konusunun yanı sıra, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) bölgesel politikaları hakkında bilgiler verdi.

– Kamboçya Başbakanı ile birçok siyasi parti lideri ile temaslarda bulunuldu

Hasipoğlu ve Savaşan, KKTC’nin uluslararası platformlarda daha görünür olması ve etkin iş birlikleri yapabilmesi amacıyla temaslarda da bulundu.

Milletvekilleri, Kamboçya Krallığı Başbakanı Hun Manet, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tahir Budagov, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, ICAPP Daimi Komitesi Başkanı, Kore Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı Chung Eui-yong ve ICAPP Daimi Komitesi Eş Başkanı Mushahid Hussain Sayed’in de yer aldığı birçok siyasi parti lideri, milletvekili ve basın mensubuyla görüştü.

Devamını Oku

Kıbrıs

ICAPP’ta KKTC’yi temsil eden Hasipoğlu ve Savaşan: “KKTC’yi daha görünür kılmak için mücadeleye devam edeceğiz”

Published

on

By

Siyasi partiler toplantılarında ilk kez Asya’da KKTC’yi temsil eden Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekilleri Oğuzhan Hasipoğlu ve Ahmet Savaşan, KKTC’yi uluslararası alanda daha görünür kılmak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kamboçya Halkın Partisi ve Asya Siyasi Partiler Başkanlığı’nın davetlisi olarak Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı’na (ICAPP) katılan Hasipoğlu ve Savaşan, 12. ICAPP Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, milletvekilleri, konuşmalarda, Kıbrıs meselesinin doğru zeminde tartışılması gerektiğini, yıllar süren sonuçsuz federasyon müzakerelerinden sonra Kıbrıs Türk halkının egemenlik eşitlik ve uluslararası eşit statü talebinin doğru zamanda yapılan son derece meşru bir hak olduğunu, Güney Kıbrıs yönetimin çözümü istermiş gibi görünüp geçen zaman içerisinde hep masadan kaçtığını, Türkiye‘yi çözümün önünde engel ve işgalci olarak dünyaya lanse etmeye çalıştıklarını, bu savın son derece yanıltıcı ve gerçek dışı olduğunun, kendi uzlaşmaz tutumlarını kamufle etmekten başka bir amaç taşımadığını vurguladılar.

Milletvekilleri, Anavatan, Garantör Türkiye’nin adaya müdahalesinin sadece Kıbrıs Türk halkına değil tüm adaya barış ve huzur getirdiğini ifade ettiler.

“Siyasal Partilerin Uzlaşmadaki Rolü” temalı toplantıya davet edilen 35 ülkeden biri olarak ülkeyi temsil etme ve parlamentolarını temsil eden milletvekilleriyle görüşme fırsatı bulmuş olmanın önemine dikkat çeken vekiller, bir sonraki toplantının 2 yıl sonra Güney Kore’de yapılacağını, KKTC’yi uluslararası alanda daha görünür kılmak için mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.

Devamını Oku

Kıbrıs

SunExpress Havayolları, Turizm Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği iş birliğinde workshop düzenlendi

Published

on

By

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve SunExpress Havayolları iş birliğinde Workshop düzenledi.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Acapulco Otel ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte SunExpress Havayolları’nın Almanya pazarında çalıştığı yaklaşık 40 acente yetkilisi de etkinliğe katıldı. Etkinliğe ülkeden de KITSAB’a bağlı yerel acenteler katılırken, daha sonra Almanya’dan gelen acentelerle bire bir toplantılar gerçekleşti.

Etkinlikte KITSAB Asbaşkanı Oğuz Akançay ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Asbaşkanı Fethi Özboğaç birer konuşma yaparken, SunExpress Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu da SunExpress hakkında sunum yaptı. Organizasyonda Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da konuşma yaparak, ülke turizmi hakkında bilgi verdi.

-Ataoğlu

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada turizmin, Kuzey Kıbrıs ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri olduğunu belirterek, “Akdeniz’in bu eşsiz köşesi, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve samimi insanlarıyla her zaman dikkat çekmiş bir destinasyondur.” ifadelerini kullandı.

Buna karşın, turizmin yalnızca fiziksel güzelliklerin ötesinde, uluslararası iş birlikleri ve doğru stratejilerle büyüyebilen bir alan olduğunu kaydeden Bakan Ataoğlu, toplantının sadece bir görüşme değil, aynı zamanda karşılıklı bilgi alışverişinin ve güçlü ortaklıkların ilk adımı olacağını düşündüğünü belirtti.

Turizmin bir ülkenin tanıtımının ötesinde, insanların ve kültürlerin birbirini anlaması için bir köprü görevi gördüğünü de kaydeden Ataoğlu, acentelerin çalışmalarının sadece KKTC’nin iş hacmini büyütmekle kalmayacağını, aynı zamanda kültürel bir bağ da oluşturacağını anlattı.

-SunExpress Kıbrıs’a sefer sayılarını artıracak

SunExpress’in 2023 yılında İzmir-Ercan, 2024 Haziran ayında Antalya-Ercan ve 2024 Kasım ayı itibarı ile Adana, Mersin-Ercan seferlerini başlatarak destinasyon sayısını artırdığı ve önümüzdeki günlerde Avrupa’dan da Kıbrıs’a yolcu taşımak için sefer sayılarını artırmayı hedeflediği kaydedildi.

Devamını Oku

Trending

Reklam