Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Dünya

DAÜ 2. Uluslararası “Unspoken Issues in Architectural Education” konferansı 14-15 Nisan’da

Published

on

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık Bölümü tarafından organize edilen uluslararası “Mimarlık Eğitiminde Konuşulmayanlar – Unspoken Issues In Architectural Education” konferansının ikincisi, bu yıl 14 – 15 Nisan’da gerçekleştiriliyor.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, 14 Nisan Perşembe günü, saat 09.30’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek açılış konuşmalarının ardından başlayacak konferans, İngilizce dilinde “Unspoken (Konuşulmayanlar)” temasıyla düzenleniyor.

Konferansla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

“Duayen mimarları bir araya getirecek olan konferansın ana konuşmacıları arasında, Pratt Mimarlık Okulu, New York Dekanı Prof. Dr. Harriet Harriss ile Middlesex Üniversitesi, Moda ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Graeme Brooker yer alıyor. Mimarlık eğitiminde öncü pedagojiler, tasarımda feminizm, eşitlik, dekolonizasyon, çeşitlilik, sivil katılım ve iklim adaleti alanlarında uzman olan Prof. Dr. Harriss ile İç Mimarlık, İç Mimarlık Tarihi ve dizayn prensiplerinin ödüllü ismi Prof. Dr. Brooker’ın bu alanlarda yazılmış pek çok kitabı bulunuyor.”

Açılış konuşmalarının ardından oturumlarda tasarım, mimarlık, iç mimarlık, sanat ve mimarlık tarihi, mühendislik, kentsel ve kültürel çalışmalar, sosyoloji, çevre bilimi ve eğitim gibi alanlarda birçok sunum gerçekleştirilecek. 14 Nisan saat 17.00’de Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceren Boğaç moderatörlüğünde Prof. Dr. Harriet Harris tarafından “Spatial Pedagogies for Non – Binary Ecologies” konulu sunum yer alacak. Sunumun ardından saat 18.00’de Açılış Kokteyli düzenlenecek.

15 NİSAN’DA DA SUNUMLAR DEVAM EDECEK

Etkinliğin ikinci günü 15 Nisan Cuma günü ise, saat 09.45’te Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Hoşkara moderatörlüğünde Prof. Dr. Graeme Brooker tarafından “Spectres + Paradigms” konulu sunum gerçekleştirilecek. Gün boyu devam edecek olan sunumların ardından saat 15.00’de Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun moderatörlüğünde kapanış paneli düzenlenecek.

DAÜ 2. Uluslararası “Unspoken Issues In Architectural Education” Konferansı, “Çeşitlendirilmiş Ortamlar”, “Dinamik Felsefe” ve “Çelişkili Eğitim” ana temaları ile mimari / iç mimarlık eğitiminde çeşitli kritik konular üzerine tartışmalara öncülük etmeyi amaçlıyor.

Bu ana temalara yönelik, konferansın ana amacı, “günümüzde mimarlık / iç mimarlık eğitiminin temel zorluklarını araştırmak ve yaymak, mimarlık eğitiminin gerçek dünya ile ilgisizliği, medyanın etkileri, yoksullar için çalışma veya tasarım, afet yönetimi, iklim değişikliği, yakıt yoksulluğu, enerjinin fiyatı, çatışmalar ve savaşlar, mimar ve mimarlık okullarının sayısı, öğretim metodolojisinin sorgulanması, mimari ve daha pek çok konuşulmayan konuyu uluslararası olarak değerlendirmek” olarak ifade edildi.

Konferans ile ilgili daha detaylı bilgiye https://architecturaleducation2022.emu.edu.tr/en/about internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola Güney Kıbrıs’ta

Published

on

By

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, bu sabah çalışma ziyareti için Güney Kıbrıs’a gitti.

“Sigmalive” haber sitesine göre, Metsola ziyaretine, kendisini Güney Kıbrıs’a davet eden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile görüşerek başladı.

Metsola, Hristodulidis ile görüştükten sonra Rum Meclisi’ne geçerek Meclis Başkanı Annita Dimitriu ile görüşecek. Bu görüşmenin arından da Hristodulidis ile Metsola, Avrupa Günü münasebetiyle CYENS Mükemmeliyet Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılacak.

Etkinliğin ardından Yeşil Hattı gezecek olan Metsola, Hristodulidis’in kendisi onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından adadan ayrılacak.

Devamını Oku

Dünya

Pakistan ordusu, Hindistan’ın 3 havalimanını hedef alan saldırılarına karşılık verdiğini bildirdi

Published

on

By

Hindistan ordusu, Pakistan’ın 3 havalimanını füzelerle hedef alırken, Pakistan ordusu da Hindistan’ın saldırılarına karşılık verdiğini bildirdi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Hindistan’ın 3 şehirdeki havalimanlarını hedef alan füze saldırılarına karşılık verildiği belirtildi.

Karşı saldırıda, Hindistan’daki Surat Garh, Sirsa, Bathinda ve Akhnoor havalimanlarının hedef alındığını aktarılan açıklamada, saldırıda Hindistan’a ait S-400 hava savunma sisteminin de Pakistan Hava Kuvvetlerine ait J-17 savaş uçağıyla hipersonik füzeyle imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Hindistan’da çok sayıda askeri noktanın hedef alındığı bildirildi.

Pakistan ordusu, Hindistan’a düzenlediği karşı füze saldırılarının da görüntülerini basın mensuplarıyla paylaştı.

– Başbakan Şerif, Ulusal Komuta Otoritesi’ni toplantıya çağırdı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, bu gelişmelerin ardından Ulusal Komuta Otoritesi’ni toplama kararı aldı.

Hindistan saldırıları nedeniyle Pakistan hava sahası uçuşlara kapatıldı, ülkedeki iç ve dış hat uçuşları iptal edildi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, sabah erken saatlerde başkent İslamabad’ın yakınındaki Ravalpindi şehrindeki Nur Han Havalimanı da dahil olmak üzere ülkedeki 3 ayrı hava limanının Hindistan ordusunca füzelerle hedef alındığı belirtilmişti.

Hedef alınan diğer iki havalimanının ise Pencab eyaletinde yer alan Murid ve Shorkot olduğu ifade edilen açıklamada, Hindistan’ın attığı bazı füzelerin hava savunma sistemlerince engellendiği aktarılmıştı.

Açıklamada, 3 ayrı havalimanına düzenlenen saldırılarda herhangi bir hasar oluşmadığı ve can kaybı yaşanmadığı kaydedilmişti.

Öte yandan Pakistan Enformasyon Bakanı Attaullah Tarar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırılarda Pakistan Hava Kuvvetlerine ait gereçlerde herhangi bir hasar olmadığını bildirmişti.

Devamını Oku

Dünya

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum’dan Google’a “Meksika Körfezi” davası

Published

on

By

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Google’a, ABD’de kullanılan harita uygulamasında “Meksika Körfezi” adını “Amerika Körfezi” olarak değiştirdiği gerekçesiyle dava açtıklarını duyurdu.

Başkent Meksiko’daki Ulusal Saray’da düzenlenen günlük basın toplantısında konuşan Sheinbaum, Google’ı daha önce bu konuda uyardıklarını ancak taleplerinin karşılık bulmadığını belirtti.

Sheinbaum, “Google zaten dava edilmiş durumda. Halihazırda bir ilk karar var ve bu kararı bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Körfezin, ABD kıyılarına denk gelen kısmında “Amerika Körfezi” adının kullanılmasına itiraz etmediklerini vurgulayan Sheinbaum, “Ancak Google, körfezin tamamını bu şekilde adlandıramaz. Bu uluslararası bir meseledir. Bizim talebimiz, Google’ın ‘Amerika Körfezi’ adını yalnızca ABD topraklarına denk gelen bölüme yerleştirmesi, Meksika ve Küba’ya denk gelen kısımlar içinse ‘Meksika Körfezi’ ismini kullanmasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Sheinbaum, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmelerinde bu konunun gündeme gelmediğini kaydetti.

Trump, 20 Ocak’ta Beyaz Saray’da imzaladığı kararname ile Meksika Körfezi’nin adının “Amerika Körfezi” olarak değiştirilmesi emrini vermişti.

Google, 11 Şubat’ta haritalar uygulamasında “Meksika Körfezi” isminin “Amerika Körfezi” olarak değiştirildiğini duyurmuştu.

Devamını Oku

Trending

Reklam