Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

DAÜ ile KTGB arasında iş birliği protokolü imzalandı

Published

on

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ile KTGB Başkanı Emin Akkor imza koydu.

 

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Rektörlük makamında bugün saat 10.30’da yapılan imza töreninde DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ VYK Üyesi Ersun Kutup ile DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da hazır bulundu.

 

Açıklamaya göre, protokol ile DAÜ ve KTGB arasında daha önce imzalanan iş birliği protokolünün yenilenmesi ve kurumsal ilişkilerin daha ileriye taşınması amaçlanıyor.

– Hocanın : “DAÜ tüm zamanların en yüksek doluluk oranına sahip”

 

İmza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün kaliteli eğitim, araştırma ve topluma hizmet konularında her zaman göreve hazır olduğunun altını çizerek, öğrenci sayılarında tüm zamanların en yüksek doluluk oranına ulaşıldığını vurguladı.
DAÜ ile KTGB arasında ortak çalışmaların olduğunu belirten Prof. Dr. Hocanın, DAÜ İletişim Fakültesi ile bilimsel çalışmaların devam etmesini hedeflediklerini bildirdi. Gazete ve internet haberciliğinin her geçen gün artarak devam ettiğini aktaran Prof. Dr. Hocanın, sorumlu ve gazetecilik etik değerlerine uygun haber yapılmasının önemine vurgu yaptı ve son zamanlarda gazetecilik ilkeleri ile etik değerlere gerekli özenin gösterilmediği haberler yapıldığına dikkat çekti. Prof. Dr. Hocanın, bu doğrultuda KTGB’den gerekli uyarıların yapılmasını talep etti.
Hocanın, imzalanan protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine son verdi.

 

 

– Akkor: “Protokolün yenilenmesi oldukça önemli”

 

Emin Akkor ise konuşmasında, geçmişte imzalanan protokolün hem KTGB üyelerine büyük fayda sağladığını hem de ilişkilerin gelişmesinde büyük rol oynadığını belirterek, protokolün yenilenmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Akkor, DAÜ İletişim Fakültesi ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını da belirtti.
Etik gazeteciliğin KTGB’nin sürekli uğraştığı ve önem verdiği noktalardan biri olduğuna dikkat çeken Akkor, bazı ticari kaygı ile yapılan haberlerin genel olarak mesleğe zarar verdiğinin altını çizdi. Akkor, DAÜ’nün son zamanlarda başarıları ile gündeme geldiğini belirterek emeği geçenleri tebrik etti.

– Özcenk: “DAÜ, lokomotifin başında”

 

DAÜ VYK Başkanı Dr. Özcenk, ülke ekonomisinin en önemli lokomotifinin eğitim olduğunu belirterek, lokomotifin başında ise eğitim kalitesi ile DAÜ’nün geldiğini söyledi. DAÜ’nün görevinin sadece eğitim olmadığına dikkat çeken Dr. Özcenk, toplumsal sorumluluk bilinci ile çevresel sorunlara çözüm üretmenin de DAÜ’nün görevleri arasında olduğunu aktardı.
DAÜ’nün toplumla bütünleşmiş bir yapısı olduğunu aktaran Dr. Özcenk, özelde çevresel, genelde ise dünyada olan olaylardan haberdar olmanın tüm toplumun hakkı olduğunu, bunun da özgür basınla mümkün olabileceğini bildirdi. Basının demokrasinin değişmez bir parçası olduğunu kaydeden Dr. Özcenk, söz konusu protokolün hayırlı olmasını temenni etti.
İmza töreninde, Prof. Dr. Hocanın, Emin Akkor’a hediye takdiminde de bulundu.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumuhurbaşkanı Ersin Tatar Başkanlığı’nda deprem konusunda üst düzey toplantı gerçekleştirildi

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında olası bir depremin riskleri ve alınması gereken tedbirlerin konuşulduğu, ilgili devlet daireleri ve sivil toplum örgütlerinden yetkililerin yer aldığı üst düzey bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü Osman Çağakan, Cumhurbaşkanlığı Deprem Komitesi Başkanı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Cavit Atalar, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Ayşen Albayrak, Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş, Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Mehmet Necdet, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Abdullah Ekinci, Şehir Plancıları Odası Başkanı Berkay Ramiz, Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, Meteoroloji Dairesi Sismoloji Bölümü’nden Sevgi Karahan ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Dr. Hilmi Dindar katıldı.

Toplantıda; fay hatları, deprem haritaları, zemin etüdü, mevcut binaların durumu, yeni yapılacak binalarla ilgili uygulanması gerekenler, yasal mevzuatlar, deprem öncesi alınması gereken tedbirler ve denetim konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar toplantıda yaptığı konuşmada, depremin ne zaman ve nasıl gerçekleşeceğinin belli olmadığına dikkat çekerek, Cumhurbaşkanlığında 2021 yılında deprem komitesinin kurulduğunu ve çalışmalara başlandığını söyledi.

Olası büyük bir depremde tüm adanın etkileneceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs’a da deprem konusunda yürütülecek çalışmalarda işbirliği yapılması için teklifte bulunduğunu ancak kabul görmediğini vurguladı.

Ekonomik gelişme ve kalkınmadan yana olunduğunu ancak gerekli çalışmalar yapılmadan yapılaşmanın riskleri bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, raporu yetkili makamlara iletilmek üzere deprem konusunda toplantı yapmak için toplantı çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Uzmanlık alanları konusunda görüş ve önerilerde bulunan katılımcılar, deprem konusunda ilgili birçok paydaşın yer aldığı toplantının önemine dikkat çekerek, toplantının gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkür etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

2025 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı madde madde görüşülmeye devam ediyor

Published

on

By

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde 2025 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı madde madde görüşülmeye devam ediyor.

Komitede dün 619 milyon 500 bin TL’lik Cumhurbaşkanlığı bütçesi, 574 milyon 345 bin TL öngörülen Cumhuriyet Meclisi bütçesi, oy çokluğuyla kabul edildi.

Komitede daha sonra 40 milyon 133 bin 900 TL’lik Sayıştay Başkanlığı bütçesi, 927 milyon 978 bin 300 TL’lik Mahkemeler bütçesi ve 307 milyon 435 bin TL’lik Hukuk Dairesi bütçesi ele alınarak, oy birliğiyle kabul edildi.

Komitede bugün, Başbakanlık ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı bütçeleri ele alınacak

Devamını Oku

Kıbrıs

Hukuk Dairesi bütçesi komitede oy birliğiyle kabul edildi

Published

on

By

2025 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı’nda 307 milyon 435 bin TL’lik Hukuk Dairesi (Başsavcılık) bütçesi, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

– Varol

Komitede ilk sözü alan Başsavcı Yardımcısı Ahmet Varol, Başsavcılık olarak gerek ülkedeki nüfus artışı, gerekse suç oranlarının artması ve değişmesi nedeniyle ağır cezada artış olduğuna dikkat çekerek, savcılığın açtığı ceza dava sayısının 2024 Kasım ayına kadar 48 bin 214 olduğunu kaydetti.

Savcı sayısının azlığının bazı davalarda yetersizliğe neden olduğunu dile getiren Varol, kendilerinden istenen görüş ve taleplerin hepsine cevap verilemediğini belirtti.

İşlemleri yaparken bazı sıkıntılar da olduğuna dikkat çeken Varol, kazalardaki Savcılık Daireleri’nde araç olmadığını söyledi.

Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde araç talepleri bulunduğunu fakat karşılanmadığını dile getiren Varol, personel ihtiyaçlarının da olduğunu kaydetti.

Özellikle Lefke’de yeni mahkeme binası açıldığını fakat personel eksikliği nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ifade eden Varol, taşıma personelle bazı davaların yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Savcılığın asli görevlerini yerine getirmesi için imkân tanınması gerektiğini dile getiren Varol, bu yıl içerisinde münhal açılıp savcı alınmasının planlandığını dile getirdi.

– Özuslu

CTP Milletvekili Sami Özuslu da, sahte diploma meselesi, eczacılar ve doktorlar konusunda sürecin ne durumda olduğunu sordu, basına yansıyan bazı olaylarla ilgili bir bilgi istedi.

– Varol

Yeniden söz alan Başsavcı Yardımcısı Ahmet Varol, eczacılar ve diplomalar hakkında sorulan soruyu cevapladı. Varol, şu ana kadar birçok eczacı ve doktorlarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini dile getirdi.

Eczacılarla ilgili klasörlerin kalabalık olduğunu söyleyen Varol, polisin bu konuyla ilgili epey yol katettiğini ve yılbaşından sonra bu dosyaların Savcılığa teslim edilmesinin beklendiğini kaydetti.

Diploma konusu ve eczacıların dosyalarına öncelik verileceğine dikkat çeken Varol, özellikle eczacılar konusunda 18 bin 700 kişiden ifade alındığı bilgisini verdi.

Varol, dosyaların iki ay içerisinde savcılıkta incelenmeye başlayacağını düşündüğünü dile getirerek, diplomaların Mali Şube tarafından incelediğini, şu anda 9 kişiyle ilgili dosyanın data incelenmesinde olduğunu ve başka diplomalara da ulaşıldığı haberini aldıklarını söyledi.

– Şahali

CTP Milletvekili Erkut Şahali de, savcılık makamındaki mevcut iş yüküne bağlı olarak ihmal edilen alanların doldurulması gerektiğini ifade etti, dava sayısında gerileme beklentilerinin olmadığını söyledi.

Meclis’te son dönemde yaşanalara değinen Şahali, savcılığın teşkilat şemasında bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Hukuk Dairesi (Başsavcılık) bütçesi oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.

Bütçe komitesi bugünkü çalışmalarını tamamladı.

Komite yarın saat 11.00’de yeniden toplanarak görüşmelerine devam edecek.

Komitede yarın, 1 milyar 969 milyon 523 bin TL olarak öngörülen Başbakanlık bütçesi ile 1 milyar 936 milyon 92 bin TL olan Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı bütçeleri ele alınacak.

Devamını Oku

Trending

Reklam