Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

DEİK İş Konseyleri organizasyonunda “KKTC’de Yatırım ve İş Yapma Fırsatları” ele alındı

Published

on

Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) altında faaliyet gösteren Türkiye-KKTC İş Konseyi ve Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi tarafından “KKTC’de Yatırım ve İş Yapma Fırsatları” konulu toplantı düzenlendi.

DEİK’in KKTC ziyareti kapsamında düzenlenen ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda (KTTO) yer alan toplantı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

KKTC ve Türkiye’den iş adamlarının da yer aldığı toplantıda, KKTC’de yatırım fırsatlarına ilişkin sunumlar yapıldı. Etkinlik, ardından, firmaların ikili görüşmeleriyle devam etti.

Toplantının açılışında, Büyükelçi Yasin Ekrem Serim, Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, KTTO Başkanı Turgay Deniz, DEİK Türkiye – KKTC İş Konseyi Başkanı Fatih Mehmet Keçebir ve Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Başkanı Kübra Orakçıoğlu Kazan birer konuşma yaptı.

– Serim: “KKTC’nin ekonomik gücünü artırmaya kararlıyız”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının refahı ve sürdürülebilir bir ekonomi oluşturma hedefine olan desteğini vurguladı.

Büyükelçi Serim, kendilerinden ayrı görmedikleri KKTC’nin tüm sektörlerinde kalkınmaya yönelik projelere kararlılıkla devam ettiklerini kaydederek, DEİK’in de KKTC ile olan ilişkilerinde stratejik bir bakışla ilerlediğini belirtti.

Ülkelerin kalkınması için özel sektörün katkılarına ve kamu yatırımlarının özel sektör iş birliğiyle desteklenmesi gerektiğine işaret eden Serim, Kıbrıs Türk özel sektörünün Türkiye ile daha yakın iş birlikleri geliştirmesi gerektiğine dikkat çekti. Serim, e-ticaret ve teknoloji alanlarındaki projelerin, Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası izolasyonları aşmasında önemli bir araç olabileceğini söyledi.

Girişimcilere yaptıkları destekler hakkında bilgiler aktaran Serim, Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı aracılığıyla özellikle kadın ve genç girişimciler öncelikli olacak şekilde 2016’dan bu yana yürütülen girişimcilik projesiyle 65 milyon TL’lik kaynak sağlandığını açıkladı; 160 girişimciye destek verildiğini ve 350 kişilik istihdam yaratıldığını ifade etti.

– Gelecek hafta yeni hibe için başvurular alınacak

Serim, ayrıca, sanayi, turizm ve tarımda yeni hibelerin yolda olduğunu duyurdu; 110 milyon lira kaynak ayrılan bu programın elektronik başvuru sürecinin gelecek hafta başlayacağını kaydetti.

“Tek başına hizmet sektörü ve ithalatla tüketime dayalı bir ekonomik işleyişin, KKTC’nin ekonomik refahı ve halkın yaşam standardı açısından uzun vadede yeterli olmayacağını düşünüyorum.” diyen Serim, üretime ve ihracata dayalı bir ekonomik modelin benimsenmesi gerektiğini vurgularken, Kıbrıs Türk ekonomisinin çeşitlenmesinin şart olduğunu belirtti. Serim, özellikle serbest bölgeler, organize sanayi bölgeleri ve balıkçılık gibi alanlarda Türkiye’nin deneyimlerinin aktarılabileceğini söyledi.

Türkiye’nin “fin-tech” ve “start-up” gibi alanlarla da sahip olduğu deneyimlerini KKTC’ye aktararak, ülkenin bu alanlarda gelişimine katkı sağlayabileceğini ve buna istekli olduğunu belirten Serim, “Sadece turizm ve yükseköğretimle değil, teknoloji, dijitalleşme ve yeşil ekonomiyle de anılan bir KKTC hedefliyoruz,” dedi. Serim, ayrıca, 2025 yılında düzenlenecek Teknofest’in bu hedeflere katkı sağlayacağını dile getirdi.

Ticarette karşılaşılan ambargoların esasen belli engeller yaratmasına rağmen, KKTC’den yapılan ihracatın önünü kesemeyeceğine, bunun Türkiye üzerinden yapılabileceğine dikkat çeken Serim, Avrupa Birliği’nin doğrudan ticaret tüzüğünü yürürlüğe sokmamasının Kıbrıs Türk toplumunu haksız bir şekilde cezalandırmak anlamına geldiğini, ancak ek maliyetlere rağmen bunun imkansız olmadığını kaydetti.

– Yatırım çağrısı

Son olarak yatırım çağrısında bulunan Büyükelçi Serim, KKTC’nin yatırımcılar için güvenli bir iklimi ve ortamı olduğunu vurguladı.

– Amcaoğlu: “2025’te hayata geçirilecek sistemlerle şeffaflık ve verimlilik elde edilecek”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, burada yaptığı konuşmada, ülkenin yatırıma olan ihtiyacını vurgulayarak, yatırımcının gelebilmesi, yatırımların kolaylaştırılması ve ekonomik altyapının güçlendirilmesi adına devlet tarafından ne gibi adımlar atıldığı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Amcaoğlu, özellikle, organize sanayi bölgeleri, enerji düzenlemeleri ve dijitalleşme alanındaki çalışmaların altını çizdi.

Yeni yasal düzenlemelerle ekonomik bir ivme kazanıldığını belirten Amcaoğlu, sanayi bölgeleri mevzuatının revize edildiğini ve üretime odaklı bir modele geçildiğini ifade etti. Amcaoğlu, artık sanayi bölgelerinin üretim yapan işletmelere tahsis edileceğini, bu adımın ihracatı da artırmak için önemli olduğunu kaydetti. Sanayi bölgelerinin dijital ortamda da görünebilirliğinin sağlandığını aktaran Bakan Amcaoğlu, bunun sayesinde elde edilen kazanımlara dikkat çekti.

Amcaoğlu, ayrıca, enerji yasalarının tamamlandığını ve 2025 yılı itibarıyla yürürlüğe gireceğini belirtti, 12 yıldır konuşulan Hal Yasası’nın ve Yerli Malı Yasa Tasarısı’nın tamamlandığını söyledi.

Akaryakıt otomasyon sisteminin devreye alınmasıyla akaryakıtta şeffaflığın ve verimliliğin artırıldığını söyleyen Amcaoğlu, “Bu sistemle devletin aylık 35 milyon dolarlık hacmi kontrol altına alındı. Teknolojiyi kullanarak hem tüketiciyi hem de işletmeciyi koruyoruz. Devletin hakkını doğru şekilde almasını sağlıyoruz.” dedi. Amcaoğlu, ayrıca, ürün güvenliği için Avrupa Birliği destekli bir akredite laboratuvarın 2025 yılında hizmete gireceğini duyurdu.

2025’te hayata geçirilecek olan elektronik etiket sistemini de tanıtan Amcaoğlu, bu sistemin fahiş fiyatların önlenmesi ve tüketicilerin doğru bilgiye erişimi için çok değerli olduğunu belirtti.

Sistemle, ürünlerin fiyatları ve satış noktalarının dijital olarak takip edilebileceğini aktaran Amcaoğlu, bununla ilgili uygulamaların kısa sürede devrede olacağını, maliyetin işletmelere yansımayacağını söyledi.

– “Hedefimiz KKTC’yi teknolojiyle geleceğe taşımak”

Bakan Amcaoğlu, “başta protokollerle güvenli yatırım ortamı, ardından yasal zeminler, ondan sonra projeler tek tek hayata geçiyor.” diyerek, hedeflerinin KKTC’yi teknolojik anlamda geleceğe taşımak olduğunu kaydetti.

Son olarak, Amcaoğlu, özel sektörün de desteğiyle KKTC’nin kalkınma hedeflerine ulaşacağına inandığını belirtti ve tüm yatırımcıları iş birliğine davet etti.

– Deniz: “En güvenli yatırım Kıbrıslı Türk iş insanlarıyla yapılan yatırımlardır”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz de, konuşmasında, KKTC’nin sunduğu yatırım fırsatlarını vurgulayarak, en güvenli yatırımın Kıbrıslı Türk iş insanlarıyla yapılan yatırımlar olduğunu kaydetti.

Deniz, Kuzey Kıbrıs’ın ticaret, tarım, yazılım, turizm ve enerji gibi sektörlerde ciddi yatırımlara ev sahipliği yapma kapasitesi olduğunu, modern tarım yöntemlerinin ve Türkiye’den boru hattıyla sağlanan suyun tarım sektörüne büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Yazılım sektörünü de potansiyel bir yatırım alanı olarak örnek veren Deniz, ülkede öğrenim gören 100 bin civarındaki genç nüfusun bu sektörler için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Turizmde yatak kapasitesinin artırılması gerektiğini belirten Deniz, konaklama tesisleri kadar operasyonel hizmetler alanında da fırsatlar olduğunu vurguladı. Gayrimenkul sektörünün Rum tarafının saldırılarına rağmen gelecekte yeniden canlanacağına olan inancını ifade eden Deniz, yatırımcıların bu alanda takipte olmaları gerektiğini söyledi.

Deniz, iş insanlarını bir araya getirerek iletişim kanallarını açık tutmanın Ticaret Odası’nın görevi olduğunu belirterek, “Her iş, belli bir planlama, zamanlama, güven ve risk alma kapasitesi gerektirir. Nihai kararı iş insanları verir. Bizim görevimiz, iş insanlarına yol açmaktır.” dedi.

– Kazan: “Yapılacak yatırımlar her iki ülkenin ekonomisine yardımcı olacak”

Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Kübra Orakçıoğlu Kazan da, konuşmasında, Kuzey Kıbrıs’ın ticaret, turizm, enerji, bilişim ve eğitim alanlarında sunduğu yatırım fırsatlarının hem KKTC hem de Türkiye ekonomisi için önemini vurguladı.

Kazan, DEİK olarak Türk girişimcilerin uluslararası yatırımlardaki engellerini kaldırmayı ve onları doğru strateji ile desteklemeyi hedeflediklerini belirtti.

Özellikle turizmde sağlık ve yat turizmi gibi önemli alanların yanı sıra enerji ve yenilenebilir kaynaklar üzerine yatırımların büyük potansiyel taşıdığını ifade Kazan, eğitim sektöründe ise Türk üniversitelerinin projelerinin, insan kaynağı ve Ar-Ge’yi güçlendirdiğine dikkat çekti, “Amacımız, hem Türkiye hem Kuzey Kıbrıs için güçlü bir ekonomi yaratmak.” dedi.

– Keçebir: “Ekonomik ve ticari anlamda kalıcı bir iz bırakmak istiyoruz”

DEİK Türkiye – KKTC İş Konseyi Başkanı Fatih Mehmet Keçebir ise, konuşmasında, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yalnızca ticaretle sınırlı olmadığını, siyasi ve stratejik iş birliğinin bu bağlamda büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Keçebir, düzenledikleri etkinliklerle iki ülkenin ticaret müşavirleri ve iş dünyası temsilcileri arasında güçlü bir iletişim ağı kurduklarını ifade etti. Kadın girişimciler için özel projeler düzenlediklerini hatırlatan Keçebir, Özbekistan ve Azerbaycan iş heyetlerini de KKTC’ye getirerek bölgesel işbirliklerini artırmaya çalıştıklarını söyledi. Keçebir, bunun yanı sıra, yaşlı bakım evi gibi sosyal projelerin hayata geçirilmesi için de çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Keçebir, İş Konseyi olarak amaçlarının, Kıbrıs’ta ekonomik ve ticari anlamda kalıcı bir iz bırakmak olduğunu dile getirdi.

Toplantı, teknik sunumlar ve ikili görüşmelerle devam etti.

TAK/BRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

CTP Genel Başkanı Erhürman, KTTB yönetimini kabul etti

Published

on

By

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Ceyhun Dalkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

CTP’den verilen bilgiye göre, yeni seçilen KTTB Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı görüşmede, Erhürman’a milletvekilleri Sıla Usar İncirli ile Filiz Besim eşlik etti.

KTTB heyetinden Dr. Figen İnce, Dr. Aysa Ayalı ve Dr. Cemal Mert’in de hazır bulunduğu toplantıda, sağlık alanında yaşanan sorunlar ele alındı ve çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulunuldu.

 

 

Devamını Oku

Kıbrıs

KKTC Merkez Bankası 2024 Yılının 3. Çeyrek Bülteni’ni yayımladı

Published

on

By

KKTC Merkez Bankası tarafından hazırlanan ve dünya ekonomisinin genel görünümüne, KKTC ekonomisi ve bankacılık sektörü ile ilgili en güncel istatistiki verilere ve değerlendirmelere yer verilen 2024 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin bülteni yayımladı.

İlk dokuz aylık bütçe açığı 4.377,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken, bütçe açığında, Taşınmaz Mal Komisyonu kararları uyarınca yapılan ödemelerin, önceki yıla göre önemli miktarda artış göstererek, 2,9 milyar TL’ye ulaşması da etkili oldu.

KKTC Merkez Bankası İdare Merkezi Başkanı Rifat Günay’ın imzasıyla yayımlanan bültende, “KKTC Bankacılık Sektörü Gelişmeleri”, “KKTC Turizm Gelişmeleri”, “KKTC Enflasyon Gelişmeleri”, “KKTC Bütçe Gelişmeleri” başlıklarında değerlendirmeler yapıldı.

-KKTC Bankacılık Sektörü Gelişmeleri

Bültene göre, bankacılık sektörünün aktif toplamı, 2024 yılının Eylül ayı sonunda haziran ayına göre yüzde 11,25 artarak 302.195,2 milyon TL’ye yükseldi.

2024 yılı Eylül ayı itibarıyla sektörün brüt krediler toplamı 121.380,9 milyon TL, mevduat toplamı ise 240.724 milyon TL oldu.

2024 yılının üçüncü çeyreğinde, sektörün aktif toplamı içerisindeki en büyük pay, yüzde 40,17 ile brüt kredilere ait…

Brüt kredileri sırasıyla yüzde 31,56’lık payla nakit ve nakit benzeri kalemler, yüzde 18,26’lık payla MDC ve yüzde 10,01’lik payla diğer aktifler kalemi takip ederken, bir önceki yılın aynı dönemine göre brüt kredilerde yüzde 50,05 artış oldu.

2024 yılı Eylül ayı itibarıyla, pasif toplamının yüzde 79,66’sını mevduat, yüzde 9,67’sini öz kaynaklar, yüzde 4,89’unu bankalara borçlar ve yüzde 5,78’ini ise diğer pasifler oluşturdu.

2024 yılı Eylül ayı itibarıyla 82.392,4 milyon TL olan işletme kredileri kredi türleri içerisinde ilk sırada, 20.289,5 milyon TL olan tüketici kredileri ise ikinci sırada yer aldı. 2024 yılı Eylül ayı itibarıyla mevduatın yüzde 78,4’ü YP, yüzde 21,6’sı TP cinsinden olurken, TGA hariç TP mevduatın krediye dönüşüm oranı yüzde 69,97, YP mevduatın krediye dönüşüm oranı ise yüzde 42,6 olarak gerçekleşti.

Bankacılık sektörünün öz kaynakları 2024 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 102,73 artış göstererek 29.226,9 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

-KKTC Turizm Gelişmeleri

Hava ve deniz yolu ile ülkeye gelen yolcu sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,4 artış göstererek 611.700 oldu. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde, kara kapılarından ülkeye giren KKTC uyruklular hariç kişi sayısı 1.539.359 iken 2024 yılının aynı döneminde bu rakam yüzde 11,39 gerileyerek 1.364.071’e düştü. 2024 yılının üçüncü çeyreğinde kara kapılarından girişlere bakıldığında Güney Kıbrıs uyruklu kişilerin 763.654’e, diğer ülke vatandaşlarının girişlerinin ise 600.417’ye düştüğü görüldü. 2024 yılı üçüncü çeyreğinde KKTC vatandaşlarının kara kapılarından çıkış sayısı, 2023 yılı aynı dönemine göre yüzde 18 artış göstererek 785.350 oldu.

2024 yılı ilk  dokuz ayı itibarıyla bu sayı 2023 yılı ilk dokuz ayına göre yüzde 15,6 artış gösterdi ve 2.162.198’e ulaştı.

-KKTC Enflasyon Gelişmeleri

2024 yılı üçüncü çeyreğinde KKTC’de bir önceki aya göre enflasyon oranları, temmuz, ağustos ve eylül aylarında sırasıyla yüzde 3,51, yüzde 3,28 ve yüzde 2,53 olarak gerçekleşti. 2024 yılı üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık enflasyon oranları, temmuz ayında yüzde 72,51, ağustos ayında yüzde 64,75 ve eylül ayında ise yüzde 63,57 olarak gerçekleşti. 2024 yılı Eylül ayında yıllık fiyat artışının en yüksek olduğu harcama grupları sırasıyla, yüzde 104,87 ile eğitim, yüzde 97,36 ile haberleşme, yüzde 86,66 ile çeşitli mal ve hizmetler ve yüzde 74,86 ile sağlık kalemleri oldu.

2024 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,92 ile en düşük artışı yaşayan kalem ulaştırma oldu.

-KKTC bütçe gelişmeleri

2024 mali yılının üçüncü çeyreğinde bütçe gelirleri 20.026,8 milyon TL ve bütçe giderleri 20.883,7 milyon TL olarak gerçekleşti.

2023 yılının üçüncü çeyreğinde 1.586,8 milyon TL fazla veren bütçe, 2024 yılının aynı döneminde 856,9 milyon TL açık verdi. 2024 yılı ilk dokuz ayında bütçe gelirleri toplamı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 102,9 artış göstererek 49.352,2 milyon TL seviyesine, bütçe giderleri ise yüzde 134,1 artış göstererek 53.729,4 milyon TL seviyesine yükseldi.

İlk dokuz aylık bütçe açığı ise 4.377,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. İlk dokuz ayda gerçekleşen bütçe açığında, Taşınmaz Mal Komisyonu kararları uyarınca yapılan ödemelerin, önceki yıla göre önemli miktarda artış göstererek, 2,9 milyar TL’ye ulaşması da etkili oldu.

2024 yılının üçüncü çeyreği içerisinde Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ihracı yoluyla toplam 203,7 milyon TL borçlanıldı, 293,8 milyon TL DİBS geri ödemesi yapıldı ve böylece 90,1 milyon TL net borç geri ödemesi gerçekleştirildi. Söz konusu borçlanmaların 136,2 milyon TL’si Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) için, 67,5 milyon TL’si Cypfruvex İşletmecilik Ltd. için gerçekleştirildi.

2024 yılının üçüncü çeyreğinde Merkez Bankası tarafından Maliye Bakanlığı’na 473,1 milyon TL tutarında kısa vadeli avans kullandırıldı. DİBS ve KVA yolu ile oluşan toplam iç borç stoku 2023 yılsonunda 865,5 milyon TL iken, 2024 yılı üçüncü çeyreği sonunda 5.983,4 milyon TL oldu.

 

 

Devamını Oku

Kıbrıs

Üstel: Anavatan Türkiye her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanındadır

Published

on

By

Başbakan Ünal Üstel, İstanbul’da Türkiye Milli Savunma Bakanlığı tarafından Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi komutanlığında hazırlanan ‘Kıbrıs Barış Harekatının 50 Yılı Fotoğraf Sergisi’nin açılışına katıldı.

Başbakan Üstel’e açılışta, Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak eşlik etti.

Başbakan Üstel, serginin açılışından dolayı Yaşar Güler, Mehmet Nuri Ersoy ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kıbrıs Türk Halkının büyük bir varoluşu mücadelesi verdiğini
hatırlatan Üstel, varoluş mücadelesinin kıbrıs Türk halkının her zaman güvendiği ve etle tırnak gibi olduğu Anavatan Türkiye ile birlikte verildiğini söyledi.

Başbakan Üstel, her türlü baskı ve ekonomik ambargoya rağmen Kıbrıs Türkü’nün Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkiler içerisinde varoluş mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.

Bugün İsrail Filistin savaşının devam ettiğine dikkati çeken Üstel, “bir yılını aşan bu savaşta bombalar her gün yağıyor. Çoluk çocuk 45000 e yakın insan ölüyor. Hala daha BM sessiz bakıyor, Güvenlik Konseyi seyrediyor. AB seyrediyor. bir tek ses çıkaran yine Türkiye. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her platformda dünyaya çağrı yapıyor. Ama baktığımız zaman devam eden harp oradaki insanları birer birer yok edene kadar devam edeceğe benziyor” dedi.

Aynı zulmü, işkenceyi, ambargoyu, soykırımı Kıbrıs Halkı’nın da yaşadığını anımsatan Üstel, “bize bunlar uzak değil, Yine BM seyretti, Güvenlik Konseyi seyretti ve bütün bunlara rağmen problemli olan bir yeri AB bünyesine aldı ve hala daha seyrediyor” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün Filistin’den bir farkının olduğuna dikkati çeken Üstel, Kıbrıs Türkü’nün yanında her zaman Türkiye olduğunu vurguladı. 

Üstel, “bizim Anavatanımız Türkiye vardı, bizim Türk askeri komutanlarımız vardı. Mehmetçiğimiz vardı. her platformda imdadımıza yetiştiler, bizimle birlikte hareket ettiler, bütün zulümlere karşı 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’yla Kıbrıs Türkü özgürlüğüne kavuştu. Barış Harekatıyla sadece Kıbrıslı Türkler değil Kıbrıslı Rumlar da özgürlüğüne kavuştu. Türkiye Cumhuriyeti Rum tarafına da barış getirdi” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurul toplantılarındaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çağrısını hatırlatan Üstel,” KKTC’yi tanıyın çağrısının hemen akabininde TDT’ye gözlemci üye olduk ve hedefimiz tam üyelik ve bu uğurda yolumuza devam ediyoruz “şeklinde konuştu.

Başbakan Üstel, daha sonra  Türkiye Milli Savunma Bakanı Güler,  Kültür Turizm Bakanı Ersoy ve komutanlar  ile sergiyi gezdi.

Başbakan Üstel, bandonun söylediği Kıbrıs şarkılarına da eşlik etti.

Devamını Oku

Trending

Reklam