Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

İsias Otel duruşmasında 8’inci tanık Nusret Yıldız ifade verdi… “Bana hep her yer yıkılsa burası yıkılmaz gibi geliyordu”

Published

on

İsias Otel çalışanlarından Nusret Yıldız, depremin ardından enkaza gitmediğini ancak önünden geçtiğini ve çok şaşırdığını belirterek, “Bana hep her yer yıkılsa da burası yıkılmaz gibi geliyordu” dedi.

İsias Otel davası üçüncü gününde, tanıkların dinlenmesiyle sürüyor.

8’inci tanık Nusret Yıldız, Ahmet Bozkurt’la bir akrabalık bağı olduğunu söyledi.

İsias Otel sahiplerini tanıdığını, son 10 yıldır da muhasebe işlemleri, vergileme beyanname işlemlerini yaptığını anlatan Yıldız, bu işlemleri yaparken Ahmet Bozkurt ve Celal Görücü’den yardım aldığını bildirdi.

Otel sahibinin oğlu Efe Bozkurt’un son iki yıldır bir alıştırma evresinde olduğunu ve işleyişi öğrenmeyi çalıştığını kaydeden Yıldız, “Hem babaları hem büyük patron olarak kararları Ahmet Bozkurt alıyordu. Ahmet Bozkurt en çok altta lobide duruyordu, özel bir odası olup olmadığını bilmiyorum.” dedi.

Yıldız, son birkaç yılda otelde mefruşat yenilmesi, süsleme, boya, perde gibi değişiklikler yapıldığını kaydederek “Resmi olarak ve fiilen de Ahmet Bozkurt yetkiliydi. Mehmet Fatih Bozkurt Reno’daydı (Renault bayiide). Hisse devirlerini çok sık yapmadı. İlk kuruluşta bir hisse dağılımı yapılmış, sonradan duruma göre değiştirilmiş. Kâr payı dağılımı hiç yapılmadı, çocukların yetkisi Ahmet bey olmadığında ya da bankadan bir para çekileceğinde kullanılıyordu.” diye konuştu.

Müşteki avukatlarının sorularını cevaplayan 8’inci tanık Nusret Yıldız, deprem günü otelde vefat eden kişi hakkında ve grupların ödemesi konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

Deprem günü muhasebe ile ilgilenenin kim olduğunu da bilmediğini ifade eden Yıldız, ancak muhasebe işlemlerine Celal Görücü’nün yardımcı olduğunu bildirdi.

Nusret Yıldız, İsias Otel’in normal bir mükellef olduğunu ve hizmet geliri açısından çok yüksek gelirli olmadığını belirtti.

Yıldız, mefruşat için kredi çekildiğini, bunun dosyada da yer aldığını ama dosyanın olmadığını kaydederek, “patron” ve “müdürlük” tanımlarını yaptı.

“İmar affı konusunda Ahmet Bey direktif vermiştir ve Mehmet Fatih Bozkurt da imza atmıştır diye düşünüyorum.” diyen Yıldız, Bozkurt’un otelle ilgili ödemeleri kendi muhasebesiyle yapmış olabileceğini, bunun da resepsiyondaki kişilerin de kısmen muhasebeci olduğu anlamında söylediğini belirtti.

İsias Otel davasının sekizinci tanığı Nusret Yıldız, son 10 yıla otelin vergileme işlemlerini yaptığını ancak otelin oda sayısını hâlâ bilmediğini savundu.

“Otelin cirosu her sene artardı ama bu, otele fazla müşteri gelmesinden dolayı mı oluyordu, bilmiyorum.” Diyen Yıldız, otelin geçmişini, inşaat sürecini bilmediğini ancak otelin bulunduğu arazinin Bozkurtlara ait olduğunu hep bildiğini anlattı.

Yıldız, deprem sonrası otel enkazına gitmediğini ancak önünden geçtiğini ve çok şaşırdığını belirterek “Bana hep her yer yıkılsa da burası yıkılmaz gibi geliyordu. Oteli kimin inşa ettiğini bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.

Sanık müdafi avukatlarının sorularını yanıtlayan tanık Nusret Yıldız, mutfağın en alt katın bir üstü olduğunu düşündüğünü belirtti ve yan taraftan alınan dairenin fazla eşyaları depolamak için kullanıldığını söyledi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Öğretmenler Sınav Değişiklik Tüzüğü Danışma Kurulunda oyçokluğu ile kabul edildi

Published

on

By

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Danışma Kurulu öğleden sonra Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu başkanlığında tüzük konusunda toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Maliye Bakanı Özdemir Berova, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yetkilileri katıldı.

Öğretmenler Sınav Değişiklik Tüzüğü Danışma Kurulunda oyçokluğu ile kabul edildi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Dipkarpaz-Manastır yolunda asfaltlama çalışmaları başladı

Published

on

By

Dipkarpaz-Manastır yolunda asfaltlama çalışmaları başladı. Başbakan Ünal Üstel, bölgeye giderek, çalışmaları yerinde inceledi.

18 kilometre uzunluğundaki yolda yenileme çalışmaları sürüyor. Yer yer 6-8 metre genişletilecek yolun manastır tarafından asfaltlamasına dün başlandı.

İnceleme ziyaretinde, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, YDP Milletvekili Talip Atalay, Erenköy-Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ve diğer yetkililer de yer aldı.

[image id=”1102319″ class=”center” size=”full”

Başbakan Ünal Üstel burada yaptığı açıklamada, “Ne mutlu bizlere ki bugün hep birlikte yolun asfaltının dökülmesine şahitlik ediyoruz” diyerek, yolun yapılacağı açıklandığında sosyal medyada çok yorumlar yapıldığını hatırlattı.
Hükümetin haftaya üç senesini dolduracağını ifade eden Üstel, “Üç senede halkımıza ne söz verdiysek hepsini bir bir yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu hükümetimizin başarısı” dedi.

Dipkarpaz Manastır yolunun yenilenmesinin 2012’lerden beri konuşulduğuna işaret eden Üstel, istimlak problemlerinden dolayı bugünlere kadar gelindiğini söyledi. Bugüne kadar istikrarsız hükümetler kurulduğunu ifade eden Üstel, “Biz önce dedik ki ülkemizde siyasi istikrarı koruyacağız, o doğrultuda ekonomik istikrarı sağlayacağız” dedi.

Yarım kalan projelerin tamamlanması, halkın beklediği reformlar, sağlıkta iyileşmeler, turizmde dev adımlar ve ülke için master planları hedeflerine dikkat çeken Üstel, üç sene içerisinde her sene ne söz verdilerse yaptıklarını söyledi.

Dipkarpaz Manastır yolunun o sözlerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Üstel, “Önemli olan sözümüzün yerine gelmesi, bölgede yaşayan insanımızın daha çağdaş daha güvenli bir yolda seyahat etmesi” dedi.

Karpaz bölgesinin ülkenin en gözde yerlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Üstel, Apostolos Andreas Manastırı’nın Hristiyan aleminin uğrak yerlerinden biri olduğunu kaydetti, “Her ülkeden ziyaretçileri alan bir yer” dedi.

Manastır bölgesindeki esnafın da ziyaretçilere satış yaparak, hayatlarını idame ettirdiklerini ifade eden Üstel, yolun KKTC’nin dünyaya tanıtımında fayda sağlayacağını söyledi.

Her ilçeye eşit mesafede olduklarını kaydeden Üstel, her işi bir anda çözmenin kolay olmadığını belirtti. Görevi devraldıklarında sorunların dağ olduğunu ifade eden Üstel, bu dağın büyük bir kısmının yarım kalan projeler ve ihtiyaç olan reformlar olduğunu söyledi.

Seçime kadar yola devam edip, halkın mutluluğu için ne gerekirse hayata geçireceklerini ifade eden Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan İktisadi Mali İş birliği protokolleri ile kendilerine ayrılan kaynakları altyapı için kullandıklarını vurguladı.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve hükümetine teşekkür eden Üstel, yolun ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da, yol yapımında önemli bir aşama olan asfaltlama çalışmalarının başladığını belirterek, Başbakanın yolun her aşamasını takip etmek istediğini söyledi ve hassasiyeti dolayısıyla kendisine teşekkür etti.

Geçmişte kendilerini eleştiren iki belediye başkanına asfaltlama çalışmasına şahitlik ettikleri için teşekkür eden Arıklı, “Herkesin bilmesi gereken şey bu hükümet bir şeye söz veriyorsa, o sözü mutlaka yerine getiriyor. Onun için rahat olun. Ne söz verdiysek o söz yerine gelecek” dedi.

Hükümetin, bunca yıldır yapılamayan birçok şeyi yaptığını dile getiren Arıklı, Manastır-Karpaz yolunun en kısa sürede biteceğini vurguladı. Arıklı, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Erenköy-Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı da, 19 gün önce yol çalışmaları için çalışmalara başladıklarını, dün de asfalt kısmına geçtiklerini belirtti.

Buradaki en büyük sıkıntının öğleden sonra trafiğin kapanması olduğunu ifade eden Bakırcı, bu hafta sonuna kadar hem esnaftan hem de vatandaşlardan sabır istediklerini, hafta sonuna kadar asfaltın kapıya kadar olan kısmının biteceğini, yolun trafiğin kapanmayacağını belirtti.

Erenköy-Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı, “Ben çalışmaların gayet hızlı olduğunu görüyorum” diyerek, ekibe teşekkü etti. Bu yolun kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Bakırcı, “Önemli olan ülkenin turizmine, bölge insanının refahına katkı olmasıydı” diyerek, Başbakan ve bakanlara teşekkür etti.

Karpaz-Kaleburnu bağlantı yolunun da sıkıntılı bir durumda olduğunu ifade eden Bakırcı, Avtepe’ye kadar dökülen yolun bağlantısı da Zaferburnu’na bağlanırsa güzel günlerin kendilerini bekleyeceğini söyledi.

Arıklı’nın eleştirisine de yanıt veren Bakırcı, yolun yapılmayacağı ile ilgili bir kaygılarının olmadığını dile getirerek, “Aralık ayında yolun açılışı yapılacaktı ve bugün bitmiş olacaktı” diyerek, turizm sezonunda olduklarına dikkat çekti.

Taşyapı İnşaat Proje Müdürü Bülent Doruk da, 19 gün önce başlatılan çalışmanın dün itibarı ile asfaltlamaya döndüğünü ifade ederek, cuma gününe kadar yolun iki kilometrelik kısmını tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Doruk, günlük yaklaşık 500 metrelik bir asfaltlama yapabildiklerini dile getirdi.

Elyas Akçam ve Kerem Sönmez isimli vatandaşlar da, yolun yenilenmesinden dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Burası dünyanın ayak bastığı yer” vurgusu yaptı, emeği geçenleri teşekkür etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar:İlacın vatandaşa ulaştırılmasını sağlayan eczacılar, sağlık hizmetlerinin önemli ve hayati unsurlarından biridir

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar mesajında şunları kaydetti:

 

“Eczacılık, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlık sektörünün önemli bir unsuru olan ilacın, üretimini ve vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan, kendini tüm insanlığın sağlığını düşünmeye adayan, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eczacılık, özveri ve gayret içerisinde sürdürmekte olan sağlık hizmetlerinin ve sağlık endüstrisinin en önemli ve hayati unsurlarından biridir. Eczacılığın sağlık alanında taşıdığı hayati önemin yanı sıra, ekonominin de en önemli sektörlerden biri durumunda olduğu unutulmamalıdır.

 

Kendini bu mesleğe adamış eczacılarımızın toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına büyük bir sorumluluk bilinciyle hizmet vermesi gerekmektedir.

Devletimiz insan yaşamında ve ekonomide son derece önemli bir yere sahip olan değerli eczacılarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek adına ilgili paydaşlarla var gücüyle çalışmakta ve çalışmaya devam edecektir.  

 

Türkiye’de ilk akademik eczacılık eğitiminin verildiği Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’nin kuruluş yıl dönümü olan 14 Mayıs, Türkiye’de ve ülkemizde kutlanmakta olup Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’nin kurulduğu günden günümüze eczacılık alanında gelinen bilimsel nokta nettir ve yadsınamaz. 

 

Bizler eczacılık eğitiminin asırlar öncesine dayanan basta eczacılık olmak üzere birçok alanda dünya bilimine ışık tutan ve gelişimine yön veren bir medeniyetin mensupları olduğumuzu unutmamalıyız. 

Bu vesileyle varlıklarının pek çok övgüyü hak ettiğini düşündüğüm fedakâr eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlarım.”

Devamını Oku

Trending

Reklam