Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Kadına yönelik şiddet konusunda polise 11 ayda 913 şikayet ve başvuru

Published

on

Kadına yönelik şiddet konusunda polise 11 ayda 913 şikayet ve başvuru yapıldı.

Polis Genel Müdürlüğü, “25 Aralık Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” öncesinde kadına şiddet rakamlarını paylaştı.

“Polis, kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle mücadele etmeye devam ediyor.” başlığıyla yayımlanan rakamlarda, 1 Ocak – 20 Kasım 2024 tarihleri arasındaki sürede, kadına yönelik şiddet konularında Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubeleri’ne yapılan başvuru ve şikayetleri açıkladı.

Açıklamaya göre, polise, 425’i fiziksel şiddet, 306’sı sözlü şiddet, 13’ü cinsel şiddet ve 169’u diğer konular olmak üzere toplam 913 şikayet ve başvuru yapıldı.

Polis Genel Müdürlüğü olarak kadına yönelik şiddete karşı sürdürdükleri mücadelenin sıfır tolerans ilkesiyle aynı hassasiyetle devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, “Polise yansıyan şikayetlerin mevcut yasa ve tüzükler çerçevesinde soruşturularak gerekli yasal işlemin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.” denildi.

-25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’

Açıklama şöyle devam etti:

“25 Kasım, kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ olarak ilan edilmiştir. Polis Genel Müdürlüğü olarak yılda sadece bir gün değil yılın her günü, başta kadına yönelik şiddet olmak üzere her alanda meydana gelen şiddet konusunda sıfır tolerans ilkesi ile hareket etmekteyiz. Kadına yönelik şiddet suçlarına daha hızlı müdahale etmek, halkımıza kaliteli ve etkili hizmet sağlayabilmek maksadıyla, 2018 yılında sadece Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde hayata geçirilen ‘Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi’, 2021 yılında Polis Genel Müdürlüğü ile tüm İlçe Polis Müdürlükleri’nde de faaliyete geçirilerek ülke geneline yayılmıştır. Kadına yönelik şiddet konusunda gelecek şikayet ve başvuruları anında değerlendirerek müdahale etmek maksadıyla, her zaman olduğu ‘155 Polis İmdat’ hattı ve Lefkoşa’da 0548 811 31 83, Gazimağusa’da 0548 811 41 83, Girne’de 0548 811 51 83, Güzelyurt’ta 0548 811 61 83 ve İskele’de 0548 811 71 83 çağrı numaralı hatlarımız ile 7/24 halkımızın hizmetinde olduğumuzu hatırlatırız. Kadına yönelik şiddet konularında, Polis Genel Müdürlüğü’ne 2024 yılı içerisinde yapılan tüm şikayet ve başvurular anında değerlendirilerek hassasiyetle soruşturulmuş ve her zaman olduğu gibi gerekli yasal işlemler süratle yapılmıştır.”

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

KTTO: “Sorun asgari ücret değil, hayat pahalılığıdır”

Published

on

By

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), tartışılması gerekenin asgari ücretin ne kadar artacağının değil, hayat pahalılığının nasıl kalıcı biçimde düşürüleceği ve alım gücünün nasıl korunacağı olduğunu vurguladı.

KTTO tarafından yapılan yazılı açıklamada, asgari ücretin artırılmasına karşı olunmadığı ancak bu artışın yarattığı zincirleme zamlarla mücadele etmenin ötesinde bu döngüyü doğuran yapısal sorunların çözülmesi gerektiği kaydedildi.

Her asgari ücret artışımım piyasada yeni fiyat artışlarını tetiklediğinin belirtildiği açıklamada, bu döngü kırılmadıkça yapılan her artışın daha büyük bir pahalılığı beraberinde getireceği, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeleri daha da zorlayarak kapanmalara yol açacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Üzülerek ifade ediyoruz ki, ülkede ekonomik kararlar günübirlik reflekslerle, plansız ve öngörüsüz biçimde alınmaktadır. Nüfusu dahi sağlıklı biçimde belirleyemeyen bir yönetim anlayışıyla, sürdürülebilir bir ekonomik yapı inşa edilemez. Devlet, bugün kamu çalışanlarının maaşlarını dahi borçlanarak öderken; özel sektör, artan maliyetler karşısında ayakta kalmakta zorlanmaktadır. Bu dengesizlik, toplumsal huzuru da tehdit eder boyuttadır. Elektrik gibi temel hizmetlerdeki maliyet artışları da bu tablonun bir başka yansımasıdır. Yönetilemeyen süreçlerin bedelini, faturalarıyla yine halk ödemektedir. Üstelik, uzun süredir dile getirilen yabancı işgücü düzenlemeleri hâlâ hayata geçirilmemiş; rekabeti artıracak, piyasayı ucuzlatacak herhangi bir strateji ortaya konmamıştır.” denildi.

Bugün ihtiyaç duyulanın hayat pahalılığına karşı kalıcı çözümler üretecek vizyon ve irade olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Temel ihtiyaç ürünlerinin ithalatı planlı ve geçici biçimde serbestleştirilmeli; aynı zamanda yerli üretici güçlü biçimde desteklenmeli, piyasada gerçek bir rekabet ortamı sağlanmalıdır. Ancak bu şekilde fiyatlar dengelenebilir, ücret artışları sürdürülebilir hale gelebilir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ekonominin sadece rakamlarla değil, öngörü ve kararlılıkla yönetildiği belirtilerek, asgari ücretle ilgili tüm çalışmaların bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesi, geçici önlemler yerine kalıcı politikalarla toplumsal refahın korunmasını talep edildi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Bakanlar Kurulu sona erdi

Published

on

By

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Başbakan Ünal Üstel başkanlığında yapılan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Devamını Oku

Kıbrıs

Bazı polis müdürü ve polis müdür muavinlerinin görev yerleri değişti

Published

on

By

Polis Hizmetleri Komisyonu kararı ile bazı polis müdürü ve polis müdür muavinlerinin görev yerleri değişti.

Buna göre, 21 Temmuz 2025 tarihinden geçerli olmak üzere beş polis müdürü ve 10 polis müdür muavini, yedi polis başmüfettişi, bir polis müfettişi ve iki polis memurunun görev yerleri değiştirildi.

1752855272285Polis NAKİLLER

Devamını Oku

Trending

Reklam