Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Maliye Komitesi üç yasa tasarısını görüştü, birini oy birliğiyle onayladı

Published

on

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığında toplandı. Komite, gündeminde bulunan üç yasa tasarısını ele aldı; bunlardan biri oy birliğiyle onaylanarak Genel Kurul gündemine sevk edildi.

Komite, ilk olarak “Suç Gelirlerinin Aklanmasının, Terörizmin Finansmanının ve Kitle İmha Silahlarının Yaygınlaşmasının Finansmanının Önlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü. Tasarı, oy birliğiyle kabul edilerek Genel Kurul’a sevk edildi.

Ardından, “Organize Sanayi Bölgeleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın genel görüşmesine devam eden Komite, bu tasarıya ilişkin çalışmalarına bir sonraki toplantıda devam edilmesine karar verdi.

Komite son olarak “Yurt Dışındaki İtibari Paraların Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Yasa Tasarısı”nı ele aldı. Bu tasarının da genel görüşmesine başlanarak, detaylı çalışmanın bir sonraki toplantıda sürdürülmesi kararlaştırıldı.

UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığındaki toplantıya, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Erkut Şahali, Komite Üyeleri UBP Milletvekilleri Hasan Küçük ve Alişan Şan katıldı. Ayrıca CTP milletvekilleri Devrim Barçın, Sami Özuslu ve Fazilet Özdenefe de toplantıda hazır bulundu.

Toplantıya, Maliye Bakanı Özdemir Berova ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun yanı sıra Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Gelir ve Vergi Dairesi, Çevre Koruma Dairesi, Sanayi Dairesi, Tarım Dairesi, KKTC Merkez Bankası, Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden yetkililer katılarak görüşlerini sundu.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

YÖK Denetleme Kurulu, DAÜ’yü ziyaret etti

Published

on

By

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanı Ercan Özkan ve beraberindeki heyet, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç’ı ziyaret etti.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, ziyarette yükseköğretime dair çeşitli konular ele alınırken, yabancı öğrencilerle ilgili geçiş problemleri, yatay geçiş uygulamaları ve YÖK sistemi ele alındı.

Ziyarette, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman M. Karatepe, Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Prof. Dr. Sonuç Zorlu ve DAÜ Genel Sekreteri Derviş Ekşici de hazır bulundu.

DAÜ Rektörü Hasan Kılıç, görüşmede üniversite hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunarak, DAÜ’nün 77 binin üzerinde mezun verdiğini belirtti. DAÜ’nün şeffaf bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Kılıç, üniversitenin eğitim kalitesine verdiği önemi dile getirdi.

Üniversitelerin işleyişi ile ilgili mali, akademik ve idari her türlü alanda belirlenecek kriterlere tüm üniversitelerin uyması gerektiğini ifade eden Kılıç, DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak bu konuda örnek teşkil ettiğini aktardı.

Kılıç, akademik standartların denetlenmesinin şart olduğunu belirterek, DAÜ’nün uluslararası konumda YÖK standartlarını uygulama noktasında hiçbir sıkıntı yaşamadığını söyledi, “Bu konuda DAÜ referans noktasıdır” dedi.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Ercan Özkan ise YÖDAK ile KKTC’deki üniversiteleri denetleyip yakından takip ettiklerini belirtti.

Son dört yıl içerisinde eğitim sisteminde gözle görülür ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Özkan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en köklü eğitim kurumu olarak DAÜ’nün eğitim tecrübesinden yararlanılması gerektiğini ifade etti.

Üniversitelerin değerlendirme ve raporlama süreçlerinin düzenli şekilde sürdürüldüğünü aktaran Özkan, yurt dışından gelen öğrencilerin karşılaştığı problemler hakkında DAÜ Rektörü Kılıç’tan bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında, DAÜ Rektörü Hasan Kılıç, Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanı Ercan Özkan ve beraberindeki heyete Kıbrıs’a özgü hediye takdiminde bulundu.

Devamını Oku

Kıbrıs

Minareliköy’de arazi yangını: 4 dönümlük alan zarar gördü

Published

on

By

Minareliköy’de bir arazide, elektrik tellerinin çarpışması sonucu çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturmasıyla yangın meydana geldi.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bugün 13.30 sıralarında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sonucunda yaklaşık 4 dönümlük arazi içerisindeki anızlar, 3 adet rulo balya ve dere yatağındaki kuru otlar yandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Devamını Oku

Kıbrıs

Bașbakan Üstel:Artık ülkeyi planlı ve programlı bir anlayışla yönetiyoruz

Published

on

By

Başbakan Ünal Üstel, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığının düzenlediği 2025-2034 KKTC Turizm Master Planı Lansmanına katıldı.

Lasmanda bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel, artık ülkeyi planlı ve programlı bir anlayışla yönettiklerini; turizm, yükseköğretim ve kalkınma alanlarında hazırlanan kapsamlı planlarla KKTC’nin yol haritasını ortaya koyduklarını söyledi.

Başbakan Üstel, Rum Yönetimi’nin baskılarına ve ambargolara rağmen turizm sektörünün yılmadan çalıştığını kaydederek, “Tüm zorluklara rağmen büyük bir azimle çalışan turizmcilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Üstel, ülkenin turizm sektöründe önümüzdeki 10 yılı şekillendirecek yol haritasının, sadece turizmi değil, diğer ekonomik ve sosyal yapıları da destekleyecek bir temel oluşturduğuna dikkat çekti.

“Bugün önemli bir günde önemli bir adımı atıyoruz” diyen Üstel, bu heyecanı kendilerine yaşatanlara teşekkür etti.

‘PLANLI KALKINMA KONUSUNDA ADIM ATTIK”

Geçmişte planlı kalkınma konusunda adım atılamadığını belirten Üstel, kendilerinin bu iradeyi gösterdiklerini ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı toplantıyı hatırlatan Üstel, o toplantıda 25 yıl aradan sonra bütün kesimlerin görüşlerini alarak beş yıllık kalkınma planını ortaya koyduklarını söyledi.
“Eleştiriler oldu ama biz yüreğimizi koyduk, halkımıza ne söz verdiysek hükümet ortaklarımızla yerine getirdik” diyen Üstel, planlı ve programlı kalkınma hedefi doğrultusunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

“TURİZM BACASIZ SANAYİMİZDİR”

Başbakan Üstel, turizmin KKTC’nin lokomotifi olduğuna dikkat çekerek, “Otellerimiz, esnafımız, sanayicimiz, hayvancımız turizmle birlikte hareket ediyor. Turizm, bacasız sanayimizdir” ifadelerini kullandı.

2024 yılında başlanan ve bugün sunumu yapılan Turizm Master Planı’nın tamamlandığını ifade eden Üstel, aynı zamanda yükseköğrenim sektörüne yönelik düzenlemelerin de başarıyla hayata geçirildiğini vurguladı.

“YÜKSEKÖĞRENİMDE SİSTEMATİK YAPI SAĞLANDI”

Yükseköğrenimde sistematik yapının da sağlandığını belirten Üstel, ülkeye gelen öğrencilerin hangi üniversiteye gideceği, nerede kalacağı gibi tüm süreçlerin kayıt altına alındığını söyledi.

Üstel, bu başarıda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın büyük katkısı olduğunu ifade etti.
Üstel, turizm, yükseköğretim ve kalkınma planlarıyla ilgili şöyle konuştu:

“Üç tane sürükleyici sektörü kayıt altına alıyoruz. Bugün turizmin 10 yıllık master planını da açıkladık. Bu ülkede turizmin nasıl şekilleneceği, nasıl planlanacağı, nasıl iyileştirileceği ve kaliteyi nasıl artıracağımız, hepsi programlandı.”

Başbakan Üstel, konuşmasının sonunda master planına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Devamını Oku

Trending

Reklam