Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Meclis Genel Kurulu devam ediyor

Published

on

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nda, 62’nci madde tahtında “Yükseköğretim ve Ekonomi” başlıklı konuşma yaptı.

Erhürman konuşmasında, yükseköğretim alanının denetimi ve İstatistik Kurumu konusunda Meclis Araştırma Komitesi oluşacağını belirterek, ana muhalefet olarak bunun yakından takipçisi olacaklarını söyledi.

KKTC Yükseköğretim Yasası olduğunu ve bu yasanın 2017’de değiştiğini ifade eden Erhürman, 2017 öncesinde kuruluşların, açma ön izni ve yükseköğretime başlama izni aldığını söyledi. Açma ön izninin iki yıl geçerli olduğunu ifade eden Erhürman, bu sürenin geçmesi durumunda yeni başvuru için bir yıl beklenmesi gerektiğini kaydetti.

2017’den sonra Meclis’ten geçen yasada izin sayısının 3’e çıktığını dile getiren Erhürman, bunları; “açma ön izni, yükseköğretim kurumu açma izni ve öğretime başlama izni” olarak sıraladı ve 2017’den sonra Meclis’te yükseköğretim kurumu açma izni verilmediğini ifade etti.

2017’den önce ön izin alıp, faaliyete başlanmadıysa iznin iptal edilmesi gerektiğini ifade eden Erhürman, 2017’den sonra izin alınacaksa Meclis’ten bunun onaylanması gerektiğini söyledi.

-“Mademki 23 aktif üniversite var, 12 tane pasif iznin orada durmasına gerek yoktur”

“Mademki 23 aktif üniversite var, 12 tane pasif iznin orada durmasına gerek yoktur” diyen Erhürman, bundan sonrası ilk iş olarak ön izinlerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Tufan Erhürman, yükseköğretim alanında gerekenlerin samimiyetle yapılması gerektiğini belirtti.

-“Memleket dalgalı denize döndü”

Ekonomi konusuna değinen Erhürman, “Memleket dalgalı denize döndü” dedi. “Herkes et, yaş sebze almak ve yeme-içme için Güneye geçiyor” diye konuşan CTP Genel Başkanı Erhürman, “Bunu seyretmeye devam mı edeceğiz?” sorusunu sordu.

“Üretici, kasap ve tüketici bağırır” diyen Tufan Erhürman, memlekette sektörlerin bir bir eriyeceğini kaydetti. İç piyasada tüketimin azalacağı uyarısında bulunan Erhürman, bunun ithalatta azalma sonucu doğuracağını söyledi.

“Rüzgar nereden eserse bir piyasa yarattık… Herkes başının çaresine bakacaksa ne gerek var hükümet denilen yapıya” diyen Erhürman, herkesin kendi kaderiyle baş başa bırakıldığını belirtti.

-“Üretici için mesele yoksa benim için de yoktur”

Narenciye konusunda da konuşan Tufan Erhürman, güvence altına alınan 15 bin ton dışında on binlerce ton mandoranın ağaçların üstünde kaldığını ifade etti. Erhürman, üreticinin, ödeme konusunda bahçesinde kara kara düşündüğünü kaydederek, “Üretici için mesele yoksa benim için de yoktur” dedi ve narenciyeyi siyaset malzemesi olarak kullanma hevesinde olmadıklarını söyledi.

Yabancılara mülk satışı konusunda 2 buçuk senedir uyarı yaptıklarını dile getiren Erhürman, “Dövizin her yükseldiği, Türk Lirası’nın değer kaybettiği noktada, altında ezildiğimizin farkında olmadan hesap, kitap yapılıyor” şeklinde konuştu.

Üniversite açma ön izinlerini, komiteyi beklemeden masaya yatırmak ve gerekli iptallerin yapılmasını gerektiğini yineleyen Erhürman, narenciye üreticisinin üretimden kopacağı uyarısında da bulundu.

-Çavuşoğlu: “Tavrımız var olan hukuka uyulmasıdır. Hukuksuz hiçbir şey yapmadık”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Erhürman’a yanıt verdi. Ülkenin lokomotif sektörü olan yükseköğretimden vazgeçme niyetlerinin olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, 2017’ye kadar ön açma izninin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildiğini belirterek, bunun sadece Bakanlığa yüklenilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Yasa yapılarak, açma izinlerinin Meclis’e sevk edildiğini ifade eden Çavuşoğlu, o günden bugüne Meclis iradesinin herhangi bir üniversite kurulumunun önünü açmadığını söyledi.

2017 öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği ön açma izinlerine bağlı olarak yürütülen faaliyetlerin iptali ile ilgili bir tartışmanın gündemde olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Bizim açımızdan 2017’ye kadar verilen izinlerin süreçlerini tamamlamamasından kaynaklı olarak bir haklarının olmadığını düşünmekteydik” diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, tartışmanın, hukuki yanlarının tekrardan değerlendirileceğini kaydetti.

Üniversitelerin geleceğini sağlam zeminde tutmak ve haksız rekabeti önlemek için birlikte karar üreteceklerini belirten Nazım Çavuşoğlu, üniversite alanının hassasiyeti nedeniyle bunu ne muhalefetin ne de hükümetin siyaset malzemesi yapacağını söyledi.

“Tavrımız, var olan hukuka uyulmasıdır. Hukuksuz hiçbir şey yapmadık” diyen Bakan Çavuşoğlu, üniversitelerin gelişmesiyle ilgili yapılmış ve yapılacak icraatlar bulunduğunu belirterek, ortak duruş ve kararlılığı sürdüreceklerini belirtti.

-Çavuş

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ise, üretimin önemini bilen bir kişi olarak, yaş sebze üretimine destekleri artırdıklarını ve kayıtlılığı önemsediklerini belirterek, bu ürünleri Genel Tarım Sigortası’na dahil ettiklerini söyledi. Çavuş, Hal Yasası’nın devreye girmesiyle bunun hale taban oluşturacağını ifade etti.

Küçükbaş hayvan varlığı ve üretici sayısını artırmak için çabaları olduğunu belirten Çavuş, sütte bir döngü yaratılması, hayvan varlığının artırılması, ıslah projesinin hayat bulması için proje hazırladıklarını söyledi.

Et konusunda geçmişte yapılmayanı yaptıklarını ifade eden Çavuş, suni tohumlamayla birlikte üreticiye hayvan başı 3 bin TL ödeme taahhüt ettiklerini kaydetti. Çavuş, körpe kuzunun 20 gün sonra piyasayla çıkmasıyla birlikte ilerleyen süreçte kuzu fiyatlarının daha da düşeceğini dile getirdi.

Hasata başlandığında 57-60 bin ton king mandoranın olacağını gördüklerini ifade eden Çavuş, 20 bin ton civarında sıkma kapasitesinin oluşmasını hedeflediklerini söyledi. Çavuş, “Valensiyada sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum” dedi.

-“Dalında kalan ürün tazmin edilecek”

Ürün dalında kalacaksa üreticiyi tazmin edeceklerini ifade eden Bakan Çavuş, oluşturdukları komitenin dalında kalacak ürünü hatasız tespit edeceğini söyledi. Bakan Çavuş, bu yıl yapabileceklerinin tamamını sahada yaptıklarını kaydetti.

CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in sorusu üzerine Bakan Çavuş, Irak pazarına girebilirlerse kayıplarının azalacağını söyledi.

Geçmişte de narenciyenin dalında kaldığını ifade eden Çavuş, kolay bir süreç olmadığını, hep birlikte çalıştıklarını belirtti.

-Erhürman

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yeniden söz alarak, yükseköğretim konusunda hassasiyet gösterileceğini anladığını belirterek, bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Güneyden et alınmasına “kaçak” demenin doğru olmadığını ifade eden Erhürman, kısa, orta, uzun vadeli tedbirler alınmazsa duvara toslanacağını kaydetti. Tufan Erhürman, çözüm önerilerini paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

-Tasarı ve öneriler

Daha sonra komitelerden gelen tasarı ve önerilerin görüşülmesine geçildi.

Lefkoşa Kazası Ortaköy’de Bulunan Koçan No: 1692, Bedrettin Demirel Caddesi, Arabacıoğluları Apartmanı, Kat: 4, 22 Numaralı Dairenin Gazimağusa/Vadili ve Lefkoşa/Gönyeli’de Bulunan Taşınmazlar İle Değiştirilmesinin İstibdalinin Onaylanmasına İlişkin Karar Tasarısı’nın ikinci görüşmesinin oylaması yapılarak, oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik No:2) Yasa Tasarısı ve Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin tasarıya ilişkin raporu okundu.

-Özuslu

CTP Milletvekili Sami Özuslu tasarı üzerine söz alarak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında çalışan mukaveleli askerler olduğunu ifade ederek, son birkaç yılda bu personelin ciddi biçimde istifa ettiğini dile getirdi.

Özuslu, mukaveleli personelin maaşları konusunda anomali yaşandığını belirterek, emeklilik konusunda da sıkıntılar yaşandığını söyledi. Özuslu, ilgili bakanlıklara bu konuda çağrı yaptı.

-Berova

Maliye Bakanı Özdemir Berova ise Özuslu’ya yanıt vermek için söz alarak sıkıntılar konusunda GKK ile istişare içerisinde çözüm üretmek adına çaba sarf ettiklerini açıkladı. Berova, her ne statüde olursa olsun yurt güvenliği için yapılan çalışmalara hükümet olarak destek olacaklarını söyledi.

Bakan Berova, diğer konularla ilgili de çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ardından tasarının madde madde görüşülmesi tamamlandı. Yasa tasarısının ivediliği olmaması nedeniyle üçüncü görüşmesi bir sonraki oturumda yapılacak.

TAK

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Meclis Komite Heyeti TBMM Baṣkanı Kurtulmuṣ tarafından kabul edildi

Published

on

By

Ankara’da temaslarda bulunan Resmiye Eroğlu Canaltay Başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş tarafından kabul edildi.

Heyette Canaltay’ın yanı sıra, Komite üyeleri Milletvekilleri Erkut Şahali, Alişan Şan, Hasan Küçük, ve Salahi Şahiner yer aldı.
Meclis heyetinin yarın ülkeye dönmesi bekleniyor.

Devamını Oku

Kıbrıs

Başbakan Üstel: “Bu üç yıl, bir iradenin, kararlılığın ve vizyonun göstergesidir”

Published

on

By

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin üç yılını doldurduğunu söyleyerek, “Bu üç yıl, bir iradenin, bir kararlılığın ve bir vizyonun göstergesidir” dedi.

Üstel, bu üç yılın, istikrarlı hükümetlerin neler başardığını, yarım kalan projelerin nasıl tamamlandığını, irade varsa reformların nasıl hayata geçtiğini gösterdiğini belirtti.

Projelere de değinen Başbakan Üstel, enerjiyi sadece bir altyapı yatırımı değil ülkenin geleceğini şekillendiren stratejik bir olay ve kalkınmanın teminatı olarak gördüklerini söyleyerek, “Enerji alanında ülkemizin tarihinde eşi benzeri görülmemiş yatırımlara imza attık. Bazıları KIB-TEK’e ‘yatırım yapılmıyor’ diyor. Biz KIB-TEK’e 110 milyon dolarlık yatırım yaptık.” dedi.

Kablo ile elektrik getirilmesi fizibilite projesine imza attıklarını dile getiren Üstel, “Çok yakında yapımına başlanacak bu hatla, yalnızca enerji arzını güvence altına almakla kalmayacağız. KKTC’yi bir yeşil enerji üssüne dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Bölgesel barışın önündeki en büyük engellerden birinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin izlediği yıkıcı politikalar olduğunu söyleyen Üstel, Rum tarafının, Kıbrıs Türk halkına açık, organize, sistematik ve çok katmanlı bir biçimde, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi bir saldırı başlattığını belirtti.

Üstel, “Bu konu, iç politika malzemesi yapılamayacak kadar ciddi bir meseledir. Bu ülkede yaşayan herkesin bu saldırıyı ortak bir vicdanla ve dille kınaması gerekir.” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin üç yıl içinde KKTC’ye kazandırdığı icraatları paylaştığı “Halka Hizmet Yolunda Üç Yıl” başlıklı basın toplantısında konuşma yaptı.

Yeni Meclis Binası Konferans Salonu’ndaki toplantıya Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bakanlar, bazı milletvekilleri, bürokratlar katıldı.

Toplantı sonrasında gazetecilerin soruları Başbakan ve ilgili bakanlar tarafından yanıtlandı ve ardından resepsiyona geçildi.

-“ Üç yıl boyunca yalnızca bugünü düşünmedik, geleceği de inşa ettik”

Hükümetin Mayıs 2022’de küresel krizlerin gölgesinde, ekonomik dalgalanmaların ortasında, savaşların kıyısında, pandeminin etkileri altında kurulduğunu dile getiren Üstel, “Ama kararlaydık: Yılmadık, durmadık, geriye bakmadık, çalıştık ve cesaretle yolumuza devam ettik. Üç yıl boyunca yalnızca bugünü düşünmedik, geleceği de inşa ettik.” dedi.

Kıbrıs Türk halkının hayalini kurduğu projeleri başlattıklarını, yarım kalanları tamamladıklarını, imkansız denilenleri mümkün kıldıklarını, unutulanları hatırladıklarını ve ihmal edilenleri gündeme aldıklarını söyleyen Üstel, “Biz bu üç yılda; Bir vizyonu programa, pek çok hayali de gerçeğe dönüştürdük.” diye konuştu.

-“ Çalışanı destekledik. Alım gücünü koruduk”

Bir ülke için ekonominin her şey olduğuna işaret eden Üstel, hükümetin son derece olumsuz ekonomik koşullarda kurulmasına rağmen tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini kaydetti.

Üstel, “ Önce refah dedik, alım gücü dedik, hayat pahalılığıyla mücadele dedik. Gereken her adımı attık” diyerek, “2022 yılı Ocak ayında brüt asgari ücret 7 bin TL idi. 2025 yılı Ocak ayında brüt asgari ücret 43 bin 469 TL’ye yükseldi. Bu artış, 3 yılda yüzde 521’lik bir artışı gösteriyor” dedi.

Euro bazında asgari ücreti tarihin en yüksek seviyelerine taşıdıklarını söyleyen Üstel, “Bugün Avrupa Birliği ülkeleri ortalamasının üzerinde bir asgari ücrete sahibiz. Hatta Güney Kıbrıs’tan da yüksek bir asgari ücrete sahibiz. Bu artış sadece asgari ücretle sınırlı kalmadı. Ortalama kamu maaşlarında da aynı düzeyde bir iyileşme sağladık. Çalışanı destekledik. Alım gücünü koruduk.” ifadelerini kullandı.

-“ Tarihe geçecek İktisadi ve Mali İş Birliği Antlaşmaları imzaladık”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin, yalnızca diplomatik ve mali çerçeve ile sınırlı olmadığını dile getiren Üstel, “Bu ilişkiler sadece finansal değil, aynı zamanda yaşamsaldır. Bu bağ; ortak tarih, kültür, inanç ve kader birliğine dayanan, tek millet, iki devlet anlayışına dayalı sarsılmaz bir gönül bağıdır.” dedi.

Hükümetin bu dönemde söz konusu ilişkileri daha da ileriye taşıdığını, tüm alanlardaki iş birliğini güçlendirdiğini söyleyen Üstel, “Bu çerçevede, son üç yılda Anavatan Türkiye ile tarihe geçecek İktisadi ve Mali İş Birliği Antlaşmaları imzaladık. Bu antlaşmaları yalnızca imzalamakla kalmadık, aynı zamanda hayata geçirdik, halka dokunduk, sorunlara çözüm ürettik.” ifadelerini kullandı.

2025 yılında 21 milyar TL olmak üzere imzalanan üç ayrı İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü ile toplamda 46 milyar 400 milyon TL’lik rekor bir kaynak yarattıklarını belirten Üstel, özellikle son imzalanan iktisadi ve mali iş birliği antlaşmasının 26 yıl aradan sonra hükümet tarafından hazırlanan KKTC 5 yıllık kalkınma planına uygun olarak halkın ihtiyaçlarına dokunan projelere göre hazırladıklarını kaydetti.

Üstel, son 3 yılda, Türkiye ile kurulan güvene dayalı iş birliğinin KKTC’de devletin gücünü halka ulaştıran, refahı büyüten, hizmeti yaygınlaştıran bir kalkınma modeline dönüştüğünü ifade etti.

-“23 okul açıldı”

Başbakan Üstel, projelere de değinerek, son dönemde 23 yeni okul açıldığını, ek olarak 12 yeni okul projesini başlattıklarını belirtti.

“Rekor sayıda hastane projesini bu dönemde eş zamanlı olarak ilerletiyoruz.” diyen Üstel, Yerel Yönetimler Reformu’nu hayata geçirdiklerini, tarihte ilk kez, yuva kuracak gençlere yönelik İlk Evim Kredisi uygulamasını başlattıklarını, 30 yıl aradan sonra, sosyal konut projelerini yeniden hayata geçirdiklerini söyledi.

Başbakan Üstel, 26 yıl aradan sonra, KKTC Beş Yıllık Kalkınma Planını hazırladıklarını belirterek, 20 yılı aşkın süreden sonra, kamuya engelli istihdamı gerçekleştirdiklerini, Deprem Denetim Komitesi’ni kurduklarını, Afetlere Karşı Mücadele Komitesi’ni oluşturduklarını belirtti.

Kablo ile elektrik getirilmesi fizibilite projesine imza attıklarını dile getiren Üstel, 10 yılı aşkın süreden sonra Yeni Ercan havalimanını açtıklarını vurguladı.

-“Üç yılda 166 yasa”

“Demokratik bir sistemin kalbi Meclis’tir. Bir hükümetin reform iradesi ve icraat kapasitesi, yalnızca sahadaki projeleriyle değil, yasama organındaki etkinliğiyle ölçülür” diyen Üstel, bu anlayışla, Meclisi çalıştırdıklarını, yasaları çıkardıklarını, reformları yasalaştırdıklarını kaydetti.

Üstel, “Üç yıllık görev süremizde toplam 166 yasayı Meclis’ten geçirerek, önemli bir yasama performansına imza attık. Bu veriler; sadece hükümetimizin icra kabiliyetini değil, aynı zamanda Meclis’in çalışkanlığını, yasama faaliyetlerindeki etkinliğimizi ve reform sürecindeki kararlılığımızı da açıkça ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç duyulan sektörlere kredi desteği de sağladıklarına işaret eden Üstel, son 3 yılda her kesime, ekonomik direnci artıran yaklaşık 1 milyar 900 milyon Türk Liralık kredi desteği sağladıklarını belirtti.

Başbakan Üstel, tarihte ilk kez başlatılan 1 milyar 580 milyonluk İlk Evim Kredi Paketleri ile toplam 924 genç aileyi uygun fiyatlarla yuva sahibi yaptıklarını kaydetti.

-“Enerji ülkenin geleceğini şekillendiren stratejik bir olay”

Başbakan Üstel, enerjiyi sadece bir altyapı yatırımı değil ülkenin geleceğini şekillendiren stratejik bir olay ve kalkınmanın teminatı olarak gördüklerini dile getirerek, “Son 3 yılda, enerji alanında ülkemizin tarihinde eşi benzeri görülmemiş yatırımlara imza attık. Bazıları KIB-TEK’e ‘yatırım yapılmıyor’ diyor. Biz KIB-TEK’e 110 milyon dolarlık yatırım yaptık.” dedi.

Üstel, KIB-TEK’e yapılan yatırım ile üretimden dağıtıma, yakıttan iletime kadar her aşamada köklü bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Türkiye’den KKTC’ye denizaltı elektrik bağlantısı için ilk imzaları attıklarını dile getiren Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte imza koydukları protokolle KKTC ile Anavatan Türkiye arasında çift yönlü çalışacak denizaltı elektrik bağlantısı için fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Başbakan Üstel, “Çok yakında yapımına başlanacak bu hatla, yalnızca enerji arzını güvence altına almakla kalmayacağız; KKTC’yi bir yeşil enerji üssüne dönüştüreceğiz” dedi.

E-Devlet sistemini 2026 yılında devreye sokmaya hazırlandıklarını, KKTC’de ilk kez Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezini kurduklarını anlatan Üstel, Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi’nin temelinin 2025’te atılacağını, Girne Yeni Devlet Hastanesi’nin bu yıl hizmete açılacağını kaydetti.

Kıbrıs konusuna da değinen Üstel, “ Çözüm vizyonumuz; egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tanındığı, iki devletin iş birliğine dayalı, iki devletli çözüm vizyonudur.” dedi.

Üstel, bu vizyonun hayata geçmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile hükümetin tam bir uyum ve ortak duruş sergilediğini ifade etti.

Bölgesel barışın önündeki en büyük engellerden birinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin izlediği yıkıcı politikalar olduğunu söyleyen Üstel, Rum tarafının, Kıbrıs Türk halkına karşı yalnızca diplomatik engeller koymakla kalmadığını, açık, organize, sistematik ve çok katmanlı bir biçimde, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi bir saldırı başlattığını belirtti.

Üstel, “Bu konu, iç politika malzemesi yapılamayacak kadar ciddi bir meseledir. Bu ülkede yaşayan herkesin bu saldırıyı ortak bir vicdanla ve dille kınaması gerekir.” dedi.

Kıbrıs Türk halkının artık sadece ambargolarla değil; siyasi şantajlarla, ekonomik sabotajlarla ve insanlık dışı diplomatik kuşatmalarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Üstel, “Bu tutum içerisine giren Rum tarafının sözde çözüm çağrıları, dünya kamuoyunu aldatmaya yöneliktir. Bu tutum barışa değil çatışmaya, kardeşliğe değil düşmanlığa, insanlığa değil insafsızlığa dönüşmüştür” diye konuştu.

Üstel, şöyle devam etti:

“Uluslararası topluma çağrımız nettir: Kıbrıs Türk halkının yıllardır süren izolasyonunun kaldırılması bir lütuf değil, hak iadesidir. Ve herkes bilmelidir ki: Rum Yönetimi’nin dilinde barış olsa da görülüyor ki aklında savaş vardır. Kıbrıs Türk halkı, bu haksızlığa dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyecektir. Uluslararası toplum gerçekten adada kalıcı bir çözüm istiyorsa, Rum Yönetimi’ni durdurmalıdır. Biz tüm yatırımcılarımızı, tüm vatandaşlarımızı korumaya kollamaya ve her koşulda yanlarında durmaya devam edeceğiz.”

 

 

Başbakan Ünal Üstel’in konuşmasının tamamı:

 

BASBAKAN KONUSMA METNI

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/rjmKDD7ETXc?si=sJW-Rlz7LNgXRYC4″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” referrerpolicy=”strict-origin-when-cross-origin” allowfullscreen></iframe>

 

 

Devamını Oku

Kıbrıs

Açık artırma ile araç satışı yapılacak

Published

on

By

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Haspolat Ambarında, çeşitli tip salon kapalı van, çift kabin ve motosikletler açık artırma usulü peşin para ile satılacak.

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 22 Mayıs Perşembe saat 10.00’da satışa sunulacak araçlar için çekle ödeme yapılması halinde çekin karşılığı bankadan tahsil edildiği zaman araç teslimi yapılacak.

Daha fazla bilgi, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürlüğü’nden (228 59 40- 41-42-43 dahili 227 – 229) alınabilecek.

Devamını Oku

Trending

Reklam