Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Dünya

Meclis Genel Kurulu tamamlandı

Published

on

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda hükümetin istifasına ilişkin tezkerenin okunmasının ardından iç tüzüğün 62’nci maddesi tahtında konuşmalar yapıldı.

Söz alan muhalefet liderleri hükümetteki partilere eleştirilerde bulunurken UBP ve YDP’den yanıtlar da geldi.

Bu bölümde ilk olarak HP Genel Başkanı Kudret Özersay, “son siyasi gelişmeler” başlıklı konuşma yaptı.

Hükümete “Aynaya bakıyor musunuz?” diye soran Özersay, “Devletin itibarını bitirdiniz, Meclis’in itibarı da bitti” dedi. Özersay sözlerine “Bu eğer sizin içinize siniyorsa, bundan rahatsız olmuyorsanız, biz artık muhalefet olarak söyleyecek bir şey bulamıyoruz” şeklinde devam etti.

Özersay, UBP’nin “iç istikrarsızlığı” nedeniyle Aralık 2020’den itibaren periyodik olarak, başkan, bakan ve kabine değişikliğine gidildiğini söyledi, “UBP’nin 2020’den bugüne kendi içinde yaşadığı bu istikrarsızlık bu çekişme nedeniyle memleketin, devletin altüst olduğunu inkâr edecek kimse yoktur” dedi.

Herkesin UBP’nin yeni bir ismi başbakan seçeceğini ve aynı ortaklarla hükümetin devam edeceğini konuştuğunu, böyle bir şey olması halinde ülkenin bir istikrarsızlık daha yaşayacağını belirten Özersay, eğer seçimden çekince varsa şimdi değilse 3 ay sonra yeniden seçimin gündeme geleceğini dile getirdi.

Bu durumun oluşmasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da sorumluluğu olduğunu söyleyen Özersay, “bir bakanın değiştirilememesi” nedeniyle bu noktaya gelindiğini ifade etti.

Demokratik teamüllerin ihlal edildiğini söyleyen Özersay, YDP ve DP’nin hükümetin bozulması sürecinde halk tarafından samimi bulunmadığını söyledi. Özersay, Sucuoğlu’nun bu görevden gitmesi için bu adımların atıldığının konuşulduğunu kaydetti.

“Eğer çıkıp hükümeti kurma görevi bizim partimizden başka bir milletvekiline verilsin yönünde bir adım atılırsa hükümet milletvekillerine bunu hazmedecek misiniz diye sormak isterim” diyen Özersay, bunun yanıtını gerçekten duymak istediğini ifade etti.

“Eğer seçim sırasında size iradesini temsil eden seçmene sorumluluk hissediyorsanız size çağrım şudur, bu dönemde ille hükümette yer almanız gerektiğine inanıyorsanız o zaman Başbakanlık konusunda ısrarcı olmadan bir an önce CTP ile masaya oturun ve geniş tabanlı bir hükümet kurun bu ülkeyi düşünüyorsanız” diyen Özersay, “Bu ülke bu istikrarsızlığı hak etmiyor” dedi

UBP Milletvekili Özdemir Berova bunun üzerine kürsüye çıkarak, “ülkede bir partinin aynaya bakması gerekiyorsa bunun öncelikle HP olduğunu” söyledi.

Berova, HP’nin parlamentodaki kilitlenmeden sorumlu olanlardan olduğunu da söyledi.

Önceki parlamentonun kilitlenmesi nedeniyle seçime gidildiğini, iki buçuk ay sonra yeniden bir kilitlenme ihtimali olursa ve bu aşılamazsa ve en son çare seçim olacaksa bugünkü seçim sistemiyle bu kilitlenmenin çözülemeyeceğini dile getiren Berova, barajın değişmesi başta olmak üzere seçim sisteminin değişmesinin görüşülmesi gerektiğini belirtti.

UBP’nin yeni bir hükümet kurulması için her türlü formülü denediğini ve denemeye devam edeceğini dile getiren Berova, “Çünkü halk Meclis’i hizmet için seçti” dedi.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay da yeniden kürsüye çıkarak, partilerin nasıl muhalefet yapacağına kendilerinin karar vereceğini belirtti.

Özersay, UBP’nin bütçenin HP desteğiyle geçtiğinin bile farkında olmadığını kaydetti, HP’nin muhalefet sorumluluğu bilinciyle hareket ettiğini ve UBP’nin ülkedeki yönetim krizinin kaynağı olduğunu ifade etti.

UBP’nin kendi içindeki sıkıntılara işaret etmeye çalıştığını anlatan Özersay, buna cevaben seçim sistemi hakkında sünnetçi korkusu verilmeye çalışıldığını söyledi.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da kürsüye çıkarak “Gelinen nokta kimsenin memnun olduğu nokta değil” diyerek, ülkede ciddi sıkıntılar yaşanırken hükümet sorunu yaşanmasının kimsenin isteği olmadığını anlattı.

Bu noktada kendilerine yersiz eleştiriler yapılmasının da doğru olmadığını söyleyen Arıklı, hükümet kurma sürecinde YDP ve DP’nin uzun saatler süren beyin fırtınaları yaptığını, UBP’nin kendi iç sorunlarının hükümet icraatlarını engellediği sonucuna vardıklarını belirtti.

Arıklı bunun üzerine bir eylem planı hazırlayarak Sucuoğlu’na 100 günlük icraat süresi tanıma kararı aldıklarını dile getirdi.

Sucuoğlu’nun bu eylem planını ilgili bakanlara ilettiğini ve planın bir basın toplantısı yapmak olduğunu söyleyen Arıklı, Cumartesi günü eylem planı hakkında basın toplantısı düzenlenmesi planlanırken, Perşembe günü Sucuoğlu’nun grupta sıkıntı yaşandığını, UBP’lilerin “iki küçük parti bize bir şey dayatamaz” dediğini anlattı.

Bunun üzerine hükümete girmeme kararı aldıklarını dile getiren Arıklı, “Eylem planı imzalansa bu hükümet kurulmuş olacaktı” dedi.

Arıklı’nın “Geçmişte kimlerin talimatla hareket ettiğini biliyoruz” demesi üzerine CTP Milletvekili Doğuş Derya ve Arıklı arasında sözlü tartışma yaşandı.

KKTC’deki hükûmetlerin TC ile iyi ilişkiler kurması son derece normaldir diyen Arıklı CTP’ye “Aynaya bakın” dedi.

Bunun üzerine yerinden söz alan HP Genel Başkanı Kudret Özersay, “Arıklı’nın dediği gibiyse, bu üç parti yeniden hükümet kuracaksa, aynı şatlar kabul edilecek mi?” diye sordu.

Arıklı da aynı şartları yeniden sunacaklarını dile getirerek, bu şartların Türkiye ile imzalanan protokolde de yer aldığını belirtti.

Arıklı “Küçük ortaklar bize bir şey dayatamaz anlayışı doğru değildir” dedi. CTP Milletvekili Erkut Şahali ise yerinden söz alarak “Eğer size güven verecek şey takvimse bunu neden hükümet programında yer almadı” diye sordu.

Arıklı ise “Hükümet programında takvim yer almaz” dedi.

Ardından CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da 62’nci madde tahtında söz aldı. Arıklı’nın konuşması sırasında CTP Milletvekili Doğuş Derya’ya “bir sus ya” dediğini anımsatan Erhürman, Meclis’teki konuşmaların seviyesine işaret etti.

Berova’nın ülkenin zor günlerden geçtiğini söylediğini anımsatan Erhürman, bunun doğru olduğunu kaydetti, bu durumun Arıklı’nın da konuşmasında belirttiği gibi hükümetin icraat yapamamasından kaynaklandığını anlattı.

“11 ay UBP ile hükümette kaldık, icraat yapamadık, 59 gün daha kaldık icraat yapamadık” dendiğini söyleyen Erhürman, bu duyduklarına inanamadığını söyledi.

“Tek sorun takvimsizlikti, ben açıklamalardan bunu anlıyorum” diyen Erhürman, artık öfkelenemez ve şaşıramaz hale geldiklerini belirtti.

Arıklı’nın CTP’yi talimat almakla da suçladığını söyleyen Erhürman, sonra sözünü iyi ilişkiler kurmak şeklinde değiştiğini söyledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP’nin “siyasetin itibarı sarsıldı” dediğini kaydederek “Kim sarstı?” diye sordu. Erhürman, Arıklı’nın “hükümet programlarında takvim yoktur” sözüne işaret ederek, UBPCTP hükümet programında yer alan takvimi anımsattı.

Meclis’te hükümet programı okunmasının ardından YDP ve DP’nin 100 günlük program hazırlayıp sunmasını da eleştiren Erhürman, Türkiye ile imzalanan protokolde ne yazıp yazmadığını da sordu.

“Elini taşın altına almak cümlesi inşallah TDK tarafından sözlükten çıkarılır” diyen Erhürman, “CTP neden UBP ile koalisyona girmedi” sorusunun yanıtının 59 gün içinde ortaya çıktığını kaydetti.

Bu sürede yaşananlara işaret eden Erhürman, “Bir iyiliğimiz karşılık geldi de 2,5 ay önce böyle bir şey yaşanmadı” dedi.

Faiz Sucuoğlu başkanlığında CTP hükümete girsin dendiğini, ancak bunun demokraside normal olmadığını söyleyen Erhürman, öte yandan başka bir milletvekiliyle kurulacak bir hükümetin ise meşru olmayacağını dile getirdi.

Görevi alsalar 15 gün boşuna ziyaretlerde bulunacaklarını ve sonunda da “CTP kuramadı, biz memleketi hükümetsiz bırakmamak adına yeniden elimizi taşın altına sokacağız” deneceğini söyleyen Erhürman, “Bizim ne başbakan bakan olalım diye bir merakımız hevesimiz var ne de kaçmak gibi bir derdimiz var” dedi.

Erhürman, “Sizinle de diğer partilerle de görüşüp bu halkı bu cendereden kurtaracak bir geçiş hükümetini kurmaya hazırız dedik. Ama meşru olmadığını bilirken başka bir vekil başkanlığında kurulacak bir hükümetin meşrulaştırılmasına ortak olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Sözlerine “Bu tabloyu beğenmezseniz Ersin Tatar ülkeyi seçime götürebilir. Meclis’in meşruluğunda eksilen bir şey yok hükümetin meşruluğunda eksilen bir şey var” şeklinde devam eden Erhürman bunun teknokrat bir hükümet de olabileceğini söyledi.

“Her bakanın koltuğu şu anda zangır zangır sallanır” da diyen Erhürman “Bu şartlar altında Arıklı’nın bahsettiği takvime nasıl onay verilsin” dedi, sürekli erken seçim konuşulduğunu kaydetti.

“Ülke gerecekten tarihinin en kötü zamanlarından geçmektedir” diyen Erhürman daha fazlasını ne ülkenin ne de toplumun kaldıramayacağını söyledi.

Erhürman’ın konuşmasının ardından Meclis Genel Kurulu bugünkü gündemini tamamladı. Meclis’in bir sonraki toplantısı haftaya pazartesi günü yapılacak.

 

TAK/BRT

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Donald Trump ABD’nin 47. başkanı oldu

Published

on

By

Donald Trump, Kongre’deki törende yemin ederek resmen ABD’nin 47. başkanı oldu. Trump; yasa dışı göçleri engelleyeceklerini, Panama Kanalı’nı geri alacaklarını, Meksika Körfezi’nin adını Amerika Körfezi yapacaklarını belirtti ve ABD’nin resmi politikasının kadın ve erkek olmak üzere sadece iki cinsiyeti kabul edeceğini söyledi.

ABD Başkanı Trump, 4 yıllık aranın ardından bugün Kongre’de düzenlenen törende yemin ederek görevine resmen başladı.

ABD’de 5 Kasım 2024’te yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat rakibi Kamala Harris’e üstünlük sağlayarak seçimleri kazanan Trump, bugün Beyaz Saray’a yeniden döndü.

ABD Yüksek Mahkemesi Başkanı Yargıç John Roberts’ın yönettiği ve dua ile başlayan törende yemin eden Trump, ülkenin 47. Başkanı olarak tarihe geçti.

Trump’ın, eşi Melani Trump’ın tuttuğu İncil’e yemin ederken el basmaması ise dikkat çekti.

Trump, “Ben, Donald J. Trump, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı görevini sadakatle yerine getireceğime ve Amerika Birleşik Devletleri Anayasasını tüm gücümle muhafaza edeceğime, koruyacağıma ve savunacağıma yemin ederim.” ifadeleriyle yemin etti.

Soğuk hava nedeniyle Trump’ın talimatıyla Kongre binası içinde gerçekleşen yemin törenine Joe Biden’ın yanı sıra eski başkanlar Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton da katıldı.

“ABD’nin altın çağı başlıyor”
Trump yemin töreninin ardından yaptığı konuşmaya, “ABD’nin altın çağı şimdi başlıyor.” diye başladı.

Hükümetin güven kriziyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Trump, yüzleştikleri zorluklar konsunda dürüst olmaları gerektiğini belirtti.

Yemin ettikten yaptığı konuşmada Trump, ülkedeki düzensiz göçmen sorununa dikkati çekerek, 2019’daki gibi yine ABD-Meksika sınırına ilişkin Ulusal Acil Durum ilan edip, yasa dışı göçleri engelleyeceğini ve bu kişileri sınır dışı edeceğini belirtti.

Trump, göçmenlerin mahkeme davalarını beklemek üzere ülkeye salınmasını ifade eden Cumhuriyetçilerin “yakala ve serbest bırak” diye tarif ettiği uygulamayı sona erdiren bir yürütme emri çıkaracağını kaydetti.

Konuşmasında düzensiz göçmenler için “suçlu” nitelemesi yapan Trump, ayrıca ABD’nin güney sınırına asker göndereceğini kaydetti.

Konuşması sık sık partililerin alkışları ile kesilen Trump, “Yakında Meksika Körfezi’nin adını Amerika Körfezi olarak değiştireceğiz.” ifadesini kullandı.

“Panama Kanalını geri alıyoruz”
ABD’nin yeni başkanı, konuşmasında daha önce gündeme getirdiği “Panama Kanalını geri alma” konusuna da değinerek Panama’nın kanal operasyonlarında tarafsızlık gerektiren anlaşmaları ihlal ettiğini savundu.

Trump, “Amerikan gemilerine aşırı ücretlendirme uygulanıyor ve hiçbir şekilde adil davranılmıyor ve buna ABD Donanması da dahil. Bunların hepsinin üstüne, Çin Panama Kanalı’nı işletiyor. Biz onu Çin’e vermedik, Panama’ya vermiştik ve geri alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD ordusunu daha da güçlendireceklerini belirten Trump, bunu yaparken “barış yapıcı ve birleştirici” olarak bir miras inşa etmek istediğini söyledi.

“En güçlü orduyu yine inşa edeceğiz”
Trump, “Tıpkı 2017’de olduğu gibi, dünyanın gördüğü en güçlü orduyu yine inşa edeceğiz. Başarımızı sadece kazandığımız savaşlarla değil, aynı zamanda sonlandırdığımız savaşlarla ve belki de en önemlisi, asla girmediğimiz savaşlarla ölçeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmasında Mars’a Amerikan astronotlarını gönderip ABD bayrağı dikmek istediğini de belirten Trump, tekrar başkanlığa dönmesinin ABD’de imkansız gibi görünen şeylerdeki başarısının bir kanıtı olduğunu söyledi.

Hükümetin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık programlarını sona erdirmek için politikalar imzalayacağını da belirten Trump, “Bu hafta, ırk ve cinsiyeti kamusal ve özel yaşamın her alanına sosyal mühendislik olarak yerleştirmeye çalışan politikalara da son vereceğim. Liyakate dayalı bir toplum oluşturacağız.” ifadelerine yer verdi.

“Ulusal Enerji Acil Durumu ilan edeceğim”
Ekonomi alanında atacağı adımlara da değinen Trump, kabine üyelerine rekor düzeydeki enflasyonu yenmek ve fiyatları düşürmek için ellerindeki geniş yetkileri kullanma talimatı vereceğini ifade etti.

Trump, ABD’nin enerji üretimini artıracaklarına işaret ederek, “Bugün Ulusal Enerji Acil Durumu ilan edeceğim.” dedi.

Elektrikli araç zorunluluklarını da iptal ederek otomobil endüstrisini “kurtaracaklarını” vurgulayan Trump, Amerikan otomobil işçilerine verdiği sözü tutacağını da dile getirdi.

Trump, ülkenin ticaret sistemini derhal gözden geçirmeye başlayacağını belirterek, “Diğer ülkeleri zenginleştirmek için vatandaşlarımızı vergilendirmek yerine, vatandaşlarımızı zenginleştirmek için yabancı ülkelere tarife uygulayacağız.” diye konuştu.

Tarifeler, harçlar ve yabancı kaynaklardan sağlanan gelirleri toplamak için “Dış Gelir İdaresini” kuracaklarını kaydeden Trump, ayrıca yönetiminin “Hükümet Verimliliği Departmanını” kuracağını da anımsattı.

Hükümetin resmi politikası: Sadece iki cinsiyet var
ABD Başkanı Trump, “Bundan böyle Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin resmi politikası, kadın ve erkek olmak üzere sadece iki cinsiyetin var olduğudur” diye konuştu.

Törene birçok ünlü isim katıldı
Öte yandan Trump’ın yemin törenine Amerikalı milyarderler Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk, Amazon’un sahibi Jeff Bezos, Meta’nın Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg, Apple’ın Üst Yöneticisi Tim Cook ve Google’ın Üst Yöneticisi Sundar Pichai gibi isimler katıldı.

Devamını Oku

Dünya

Fidan, AB Komisyonu üyesi Lahbib ile görüştü

Published

on

By

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Eşitlik, Hazırlık ve Kriz Yönetiminden sorumlu üyesi Hadja Lahbib ile görüştü.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AB Komisyonunun Eşitlik, Hazırlık ve Kriz Yönetiminden sorumlu üyesi Lahbib ile Bakanlık’ta yaptıkları görüşme sonrası açıklamalarda bulundular.

Lahbib’in Ankara ve Gaziantep’te temaslarda bulunduğunu hatırlatan Fidan, Lahbib ile Belçika Dışişleri Bakanlığı döneminden tanıştığını kaydetti.

Fidan, Lahbib ile özellikle Filistin konusunda yoğun mesai yaptığını kaydederek, “Bu meselede büyük olumlu katkısı olan hem siyasetçi, hem bakan.” ifadesini kullandı.

Lahbib’in şimdi Türkiye’yi AB Komiseri olarak ziyaret ettiğini anımsatan Fidan, “Bizim özellikle kendilerinin görev alanına düşen konularda Avrupa Birliği’nin, Türkiye’deki deprem sonrası yapmış olduğu yardımlar, destekler ve projelerle ilgili tabii ki teşekkürlerimizi her zaman iletiyoruz.” dedi.

Bakan Fidan, bu konudaki çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği’nin, deprem sonrası yaraların sarılmasındaki ortaya koyduğu projeler ve diğer çalışmalar bizim ana gündem maddelerimizi oluşturuyor. Ayrıca, kendileri dün Suriye’yi ziyaret ettiler. Avrupa Birliği’nin özellikle Suriye’deki insani ve kalkınmayla ilgili sorunları yönetmede ne türden yardımları olabilir ona yönelik gözlemlerini yaptılar. ”

Fidan, bu konuda Türkiye’nin perspektifinin iletildiğine dikkati çekerek, “Amacımız o ki Suriye’nin yeni dönemde yaptırımlardan kurtularak normal bir ekonomiye kavuşması, ekonomik ortamın ve yeniden yapılanmanın, yeniden kalkınmanın giderek daha iyiye gitmesi ve milyonlarca yerinden edilmiş mülteci kardeşlerimizin huzurlu ve güvenli bir şekilde evlerine dönebilmeleri. Bu konuda da kendileriyle çalışmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

– Türkiye halen aday ülke ve AB’nin kilit bir ortağı

Fidan’a teşekkür ederek ve Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Lahbib de “Türkiye halen aday ülke ve AB’nin kilit bir ortağı.” dedi.

Lahbib, AB’nin sivil koruma mekanizması çerçevesindeki güçlü işbirliğine işaret ederek, “Türkiye bu mekanizma içerisinde çok kıymetli ve aktif bir ortak.” değerlendirmesini yaptı.

Geçen hafta Şam’a yaptığı ziyaretle Esad rejiminin devrilmesinden bu yana Suriye’yi ziyaret eden ilk AB Komisyonu üyesi olduğunu belirten Lahbib, ziyareti kapsamında Suriye’deki yeni yönetim ve sivil toplumla bir araya geldiğini aktardı.

Lahbib, “Bölgede jeopolitik açıdan bir karmaşa hakim ve AB açısından Türkiye ile birlikte çalışmak çok büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede buradaki duruma yeterli bir müdahalede bulunmak ve uluslararası camianın yardım çalışmalarını aktarmak bizim için önemli.” dedi.

“Suriye’de başarılı bir geçiş süreci istiyoruz.” ifadesini kullanan Lahbib, ülkedeki çeşitli toplulukların ve tüm Suriyelilerin “değer gördüğü ve benimsendiği bir geçiş süreci” olmasını istediklerini dile getirdi.

Lahbib, “Aynı zamanda güvenli, gönüllü, insan onuruna yakışır bir geri dönüş sürecinin başlatılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

– “İnsanlık krizi milyonlarca Suriyeli etkilemeye devam ediyor”

Türkiye’nin iç savaşın başlamasından bu yana Suriyeli mültecilere yaptığı yardımlara işaret eden Lahbib, “Türkiye’nin yıllar içerisinde mültecilerle ilgili attığı adımlar ve sunduğu destekler hayati önem taşıdı. AB de bu çerçevede çok büyük destekler sağladı ve halen destek sağlamaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Lahbib, Suriye’deki sivillerin ihtiyaçlarına cevap olarak AB’nin 235 milyon avroluk yardım paketini duyurduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

“İnsanlık krizi milyonlarca Suriyeli’yi etkilemeye devam ediyor ve AB bu çerçevede bu ızdırabı azaltmak için, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya devam edecek. Türkiye insani yardım koridorların oluşturulması açısından çok büyük bir role sahip. AB’nin Suriye’ye acil yardım ulaştırmasında çok önemli bir rol oynuyor.”

– “(Gazze’de) Ateşkesin uygulanmaya devam edilmesi gerekiyor”

Lahbib, Gazze’de İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes ve esir takası anlaşması sayesinde esirlerin serbest bırakıldığını ve “uzun bir aradan sonra ilk kez insani yardımların ulaştırıldığını” belirtti.

Ateşkesin uygulanmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizen Lahbib, “Böylelikle bütün esirler serbest bırakılsın ve Gazze’ye insani yardım ulaştırılmaya devam etsin ki bu insanlık dramı, insanların yaşadığı bu ızdırap sona erebilsin.” diye konuştu.

Devamını Oku

Dünya

Donald Trump, Kongre’deki törende yemin ederek resmen ABD’nin 47. başkanı oldu

Published

on

By

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Kongre’deki törende yemin ederek resmen ABD’nin 47. başkanı oldu.

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, seçilmiş Başkan Yardımcısı JD Vance’in yemin etmesinin ardından Yüksek Mahkeme Başkanı Yargıç Roberts’ın huzurunda yemin etti.

Geleneksel kilise ayini sonrası Beyaz Saray’da geleneksel çay içme seremonisinde Joe Biden ile buluşan ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, kongre binasında açılış konuşmaları ve seçilmiş Başkan Yardımcısı JD Vance’in yemin etmesinin ardından Yüksek Mahkeme Başkanı Yargıç John Roberts’ın huzurunda yemin etti.

Donald Trump, Kongre’deki törende yemin ederek resmen ABD’nin 47. başkanı oldu.

Devamını Oku

Trending

Reklam