Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Meclis’te komitelerden gelen tasarı ve öneriler görüşülüyor

Published

on

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda komitelerden gelen tasarı ve önerilerin görüşülmesine geçildi.

Bu çerçevede ilk olarak İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesinin Gençlik Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na ilişkin Raporu, Komite Başkanı Özdemir Berova tarafından sunuldu. Ardından tasarının madde madde ve bütününün görüşülmesine geçildi. Tasarı, oy birliği ile kabul edildi.

Ardından İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesinin Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitimi Yasa Tasarısı’na ilişkin Raporu da Komite Başkanı Özdemir Berova tarafından sunuldu.

Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitimi Yasa Tasarısı ile ilgili söz alan CTP Milletvekili Filiz Besim, yasanın geçmesinin önemine değinerek, yasa hazırlanırken birçok kurum ve kuruluşun komiteye yol gösterdiğini vurguladı. Meclis’ten geçen birçok yasanın layıkıyla uygulanmadığı eleştirisinde bulunan Besim, bu yasanın uygulanmasının çok önemli olduğunu ve yasayla ilgili tüzüklerin de geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Tasarının içeriği ile ilgili bilgiler de aktaran Besim, yasaya katkı koyan herkese teşekkür etti.

Tasarıyla ilgili söz alan HP Milletvekili Jale Refik Rogers da, yasanın çok önemli olduğunu ancak yasayı yapmakla işin bitmediğini kaydetti. “Bundan sonra uygulama bacağı en önemli bacak olacak” diyen Rogers, yasanın etkin şekilde çalıştırılması açısından tüzüklerin geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Rogers, tam gün eğitime özel eğitimden başlanması gerektiğine de inanç belirtti.

Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitimi Yasa Tasarısı’na ilişkin söz alan UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak da, yasanın hayat bulmasının önemine değindi. Özel eğitimin sürdürülebilir ve nitelikli olmasının önemine vurgu yapan Yeşilırmak, yasayı hazırlayan komitede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yasada öngörülen tüzüklerin çıkarılmasının ve bakanlıkların koordineli olarak çalışmasının da çok önemli olduğunu kaydeden Yeşilırmak, yasaya katkı koyan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

CTP Milletvekili Devrim Barçın da tasarıyla ilgili söz aldı. Sorumlu muhalefet anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Barçın, uyumlu bir çalışmayla tasarıyı komiteden oy birliği ile geçirdiklerini, bugün de Meclis’ten oy birliği ile geçireceklerini ifade etti.

UBP Milletvekili Hakan Dinçyürek de, Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitimi Yasa Tasarısı’nın yasallaşacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

– Çavuşoğlu: “Gelecek yıl tam gün eğitime geçilirken özel eğitimde de tam gün eğitime geçilecek”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da yasanın hayat bulacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, bu yasayla birlikte yapılması gereken çok iş olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, eğitim hizmetlerinde fırsat eşitliği, eğitimin devamlılığı, gereksinimlere göre değerlendirme ve eğitim alınması, bağımsız yaşam becerilerine erişim gibi unsurları bu yasanın sağlayacakları arasında saydı.

Gelecek yıl tam gün eğitime geçilirken özel eğitimde de tam gün eğitime geçileceğini aktaran Çavuşoğlu, destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tasarının madde madde ve bütününün görüşülmesine geçildi. Tasarı, oy birliğiyle kabul edildi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

BRT’ye 3 ödül

Published

on

By

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin her yıl 11 Temmuz’da kutlanan Basın Günü’nde verdiği ve gazetecilerin son bir yıllık süredeki üretimleriyle katılabildiği “Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri Yarışması” sonuçlandı.

Yarışmada BRT’den; Şaziye Borankan, Mehmet Alasya, İpek Halim ve Mustafa Soykan ödüle layık görüldü…

Gazeteciler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, 56 başvurunun yapıldığı yarışmada kişisel başvurular yanında, üyeler tarafından sunulan öneriler de değerlendirildi. Ödül Komitesi, kendi takdiriyle de bazı ödüller vermeyi uygun buldu.

Buna göre;
BRT’den Şaziye Borankan ve Mehmet Alasya “Seni Seviyorum Sesin Oluyorum” programıyla TV Eğitim Kültür Program Ödülü’ne; İpek Halim Taşkapılı ve Şaziye Borankan “1001 Konu 1001 Konuk” programıyla TV Program Ödülü’ne; Mustafa Soykan da Radyo Haber Spikeri ödülüne layık görüldü…

KTGB Yönetim Kurulu’nun belirlemesiyle ayrıca, meslekte sarı basın kartı sahibi ve en az 25 yılını doldurmuş KTGB üyesi 11 gazeteciye de Hizmet Onur Ödülü verilecek.

Gecede BRT’den Engin Dervişağa, Esin Kavaz Küçük, İbrahim Akkorlu, İsmet Oyal, Levent Kutay, Manolya Kutay, Sevil Özlü, Şaziye Abu El Afiye ve Tahir Aykut Türk hizmet onur ödülü alacak…

Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri ile Hizmet Onur Ödülleri, Kıbrıs’ta bir Kıbrıslı Türk tarafından 1889’da yayımlanan ilk Türkçe gazete Saded’in anısına 11 Temmuz’da kutlanan Basın Günü’nde düzenlenecek resepsiyonda verilecek…

Devamını Oku

Kıbrıs

Dünya Barış Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Published

on

By

Dünya Barış Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC’de faaliyet gösteren üniversitelerin önemine işaret etti.
Birçok ülkeden öğrencinin KKTC’ye gelerek eğitim gördüğünü kaydeden Çavuşoğlu, “Burada dünyaya insan yetiştiriyoruz” vurgusu yaptı.

Mezun olan öğrencilerin KKTC’nin birer elçisi olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, Üniversitelerden beklentilerinin kurumsal altyapı yatırımlarını hızlı bir şekilde tamamlamaları, akademik başarıyı artırmaları ve insanlığa katkı sağlayacak bireyler yetiştirmeleri olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, öğrencilerin KKTC’de bulundukları süre boyunca Türkçe’yi öğrenme ve Kıbrıs Türk halkının kültürünü tanıma fırsatı
yakaladıklarını belirterek mezunlara seslendi.

Çavuşoğlu, “ülkemizin tarihini, mücadele ruhunu ve insani değerlerini kendi halkınıza taşıyın ve dünya barışına katkıda bulunun” dedi.

Çavuşoğlu, dünya üniversite sıralamalarında KKTC’den yaklaşık beş üniversitenin 600 bandında sıralamaya girmeyi başardığını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da, Dünya Barış Üniversitesi’nin Değirmenlik’teki kampüs çalışmalarına devam ettiğini hatırlattı.

KKTC’de eğitim görmenin bir ayrıcalık olduğunu belirten Arıklı, “Buradan mezun olan öğrenciler KKTC’yi ve burada edindikleri dostlukları asla unutmayacaktır” dedi.

Devamını Oku

Kıbrıs

KTMMOB’de Binaların Yangından Korunmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tüzüğü’nün uygulama yol haritası görüşüldü

Published

on

By

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Binaların Yangından Korunmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tüzüğü Komitesi, tüzüğün uygulanmasına ilişkin yol haritasını belirlemek amacıyla toplantı yaptı.

KTMMOB’den yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak 15 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanıp, yürürlüğe giren Binaların Yangından Korunmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tüzüğü’nün uygulamaya geçirilmesine yönelik yapılan toplantıda, yönetmelik eğitimi, eğitim kapsamı ve proje tasarımlarında disiplinler arası uyum konuları ele alındı; tüzük kapsamında denetimin nasıl yapılacağı ve diğer mevzuatlarla karşılaştırma sonrası atılacak adımlar değerlendirildi.

KTMMOB Genel Başkanı Seran Aysal başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İnşaat Mühendisleri Odası Saymanı Hüsnü Coşan, Mimarlar Odası’nı temsilen Kozan Uzunoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası’nı temsilen Zeka Fındık ve Kimya Mühendisleri Odası’nı temsilen Halil Erensu katıldı.

Devamını Oku

Trending

Reklam