Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

“Mutluluk Sanatı:Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi”nin kapanış toplantısı yapıldı

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Ortak Hizmetler Dairesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü “Mutluluk Sanatı:Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi” çerçevesinde hazırlanan

Published

on

“Mutluluk Sanatı:Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi”nin kapanış toplantısı yapıldı

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Ortak Hizmetler Dairesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü “Mutluluk Sanatı:Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi” çerçevesinde hazırlanan bilimsel bildiri “Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi”nde kabul edilirken, okul öncesi eğitimde kullanılmak üzere “Okul Öncesi Eğitimde Pozitif Düşünme Etkinlik Örnekleri Kitabı”nın örgün eğitimde hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar başlatıldı.

“Mutluluk Sanatı:Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi”nin kapanış toplantısı bugün yapıldı.

Doç Dr. Çağla Gür Başkanlığında, toplumsal ruh sağlığını desteklemeye yönelik önleyici psiko-eğitim çalışma olarak öğretmen, öğrenci ve aile ayağını kapsayacak şekilde hayata geçirilen projede elde edilen sonuçlar ve pozitif düşüncenin geliştirilmesine ilişkin olarak bilimsel çerçevede hazırlanan çalışmaların tanıtıldığı toplantı saat 14.00’de Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Mutluluk Sanatı:Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi” Doç Dr. Çağla Gür başkanlığında, Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler; Proje Asistanları: Uzm. Başak Eser, Uzm. Hüseyin Göksu ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ndan Uzm. Şahin Karasalih’ten oluşan ekip tarafından yürütüldü.

Projenin Kapanış Toplantısında Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Uzun, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Çağla Gür ve çalışma ekibi hazır bulundu.

Projesi Yürütücüsü Doç. Dr. Çağlar Gür yaptığı sunumda, günümüzde, sağlıklı nesiller, üretken ve başarılı toplumlar için toplumsal ruh sağlığını desteklemeye yönelik önleyici psiko-eğitim çalışmalarının büyük önemi olduğuna işaret ederek “Mutluluk Sanatı: Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Öğretmen ve Anne Eğitimi Projesi, bu çerçevede gerçekleştirilen bir projedir” dedi.

Toplumsal ruh sağlığını desteklemeye yönelik önleyici bir psiko-eğitim projesi kapsamında güz ve bahar döneminde 392 öğretmen ve 76 annenin eğitimleri gerçekleştirildiğini anlatan Çağla Gür “Projenin ikinci aşamasında; okul öncesi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sınıf öğretmenliği ve okul yöneticileri ve branş öğretmenleri grupları olmak üzere, gönüllü öğretmenlerden oluşan dört farklı grupla komisyon çalışmaları yürütülmüştür” dedi.

Komisyon çalışmaları sonucunda okul öncesi öğretmenlerine pozitif düşünme eğitimine yönelik uygulama örnekleri sunan Okul Öncesi Eğitimde Pozitif Düşünme ve Etkinlik Örnekleri kitabı geliştirilerek yayın aşamasına geldiğini açıklayan Çağla Gür, pozitif düşünme eğitimine yönelik teorik bilgilerin de kitabın içeriğinde yer almakta olduğunu anlattı.

Öznel iyi oluşa yönelik etkinlikleri içeren PDR komisyonunun kitabı tamamlanma aşamasına geldiğini açıklayan Gür “Branş öğretmenleri komisyonu çalışmaları kapsamında ise, 28 öğretmen 17 farklı proje tasarlayarak okullarında uygulamıştır. Projenin okul öncesi eğitimi çalışmaları, 15-17 Temmuz’da yapılan 7. International Positive Psychology Association (IPPA) Kongresinde bildiri olarak sunularak projenin tanıtımı gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Proje sürecinde onlarca kişinin emeği söz konusu olduğuna işaret eden Doç. Dr. Çağla Gür, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yolculuğumuz boyunca bizi yürekten destekleyen, katkılarını esirgemeyen Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Ortak Hizmetler Dairesi’ne, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne, projenin ilk aşamasında, duyurulması bağlamında katkı sağlayan Lefkoşa Türk Belediyesi, Girne Belediyesi, Değirmenlik Belediyesi ve Gönyeli Belediyesi’ne, her zaman yakınımızda hissettiğimiz UKAMER’e, sponsor olarak destek veren Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Elite Hospital’e, etkinliklerin uzman görüşü alınması-değerlendirilmesi aşamasında katkı koyan-yapıcı yönlendirmelerde bulunan alan uzmanlarına, öğretmenlerimize, annelerimize ve proje asistanlarına yürekten teşekkür ediyorum.”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, fiziksel sağlık kadar ruh sağlığının da önemli olduğunu, bu çerçevede toplumsal ruh sağlığının gelişmesine ciddi değer verdiklerini söyledi. Önleme ve eğitim konusunda yaptıkları bütün çalışmaları bilimsel çerçevede yürüttüklerini belirten Karaokçu, “Mutluluk Sanatı:Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi”ni de bir bilim yuvası olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile işbirliğinde yürütmekten büyük gurur duyduklarını vurguladı.

Dünyayı hem ekonomik, hem de psikolojik açıdan olumsuz etkileyen pandemi sürecinin yarattığı olumsuzlukların giderilmesi adına da, toplumda pozitif düşüncenin gelişmesine yönelik yerel yönetimlerle de işbirliğinde çok ciddi bir çalışma yürütüldüğüne dikkati çeken Karaokçu, “Bu anlamda başta UKÜ Rektörü Prof Dr. Halil Nadiri olmak üzere Proje’yi büyük bir ciddiyet ve titizlikle yürüten Doç. Dr. Çağla Gür ve ekibine, göreve geldiği günden beridir bilimsel çalışmalarımızın işbirliğinde gerçekleştirilmesine büyük destek sağlayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanımız Olgun Amcaoğlu ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Uzun’a toplumumuzun geleceği adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çalışma sonucunda hazırlanan bilimsel makalenin Uluslararası Pozitif Düşünce Kongresi’nde kabul görmesinin, örgün eğitime çok büyük değer katacak olan Okul Öncesi Eğitimde Pozitif Düşünme e Etkinlik Örnekleri Kitabı”nın hazırlanmasının, bunun yanında öznel iyi oluşa yönelik etkinlikleri içeren PDR komisyonunun kitabının tamamlanma aşamasına gelmesinin verilen emeğin ve Projenin değerini ortaya koymakta olduğunu vurgulayan Karaokçu, yakalanan verimli işbirliği iklimi sonucunda, toplum yararına daha bir çok adımların atılacağına olan inancını dile getirdi.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Uzun, pozitif düşünce ve öznel iyi oluşu kapsayan “Mutluluk Sanatı” projesine emek veren tüm eğitmenleri ve isimsiz kahramanlara teşekkür etti.

Bu anlamda Eğitim Bakanlığı bünyesinde bugüne kadar böyle bir çalışma yapılmadığını, projeyle bir ilkin de gerçekleştirilmiş olduğunu anlatan Uzun, insanların pandemi nedeniyle psikolojik olarak olumsuz etkilendikleri bir dönemde, pozitif düşünme ve öznel iyi oluşun ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Bu nedenle öğretmenleri teşvik ettiklerini ve projeye ciddi bir katılım sağlandığına işaret eden Uzun, ilk başlarda proje ile ilgili tereddütleri olmasına rağmen, aslında insanların arayışlarının iyi oluş ve mutluluk olduğunu kaydederek “Proje başladıktan sonra öğretmenlerden çok ciddi derecede olumlu dönüşler aldık.

Çalışma sonucunda hazırlanan eğitim kitapçığı ve bilimsel makalelerin önemine de işaret edem Uzun, projenin önümüzdeki ders yılında da genişletilerek devamından yana olduklarını da sözlerine ekledi.

Projenin kapanış toplantısında son konuşmayı yapan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prod. Dr. Halil Nadiri, pandeminin toplumları ekonomik ve psikolojik olarak olumsuz etkilediği bir dönemde “Mutluluk Sanatı:Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi”nin çok değerli bir çalışma olduğunu vurguladı. İnsanların pozitif düşünce ve öznel iyi oluş seviyelerinin yükselterek mutlu olmalarını öğretmenin önemine işaret eden UKÜ Rektörü Prof. Dr. Nadiri, projenin hayata geçmesine katkı sağlayan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile çalışmaya katılan tüm öğretmen ve ailelere teşekkür etti.

Mutlu olan, pozitif düşünen insanın işinde de evinde de, sosyal yaşamında da mutlu olabileceğini kaydeden Nadiri, “Hepimizin bu dönemde mutlu olmaya ve pozitif düşünmeye ihtiyacımız var. Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet olmak üzere üç tane çok önemli görevi bulunmaktadır. Bu anlamda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olarak, bilgi ve birikimlerimizi devletin ilgili kurumları ile işbirliğinde topluma aktarma ve destekleme çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Polisin narkotik ve kaçakçılığı önleme birimine eğitim

Published

on

By

Polis Genel Müdürlüğü Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ile Ercan Havalimanı’nda görevli polis mensuplarına “Narkotik Suçlarda Havalimanlarında Risk Analizi ve Arama Teknikleri Eğitimi” verildi.

T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli eğitmenler tarafından Polis Okulu Müdürlüğü’nde verilen eğitimde polisin uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarıyla mücadelede bilgilerini geliştirmek amaçlandı.

Polisin açıklamasına göre, teorik ve pratik olarak verilen eğitimlerin tamamlanmasının ardından, Polis Okulu Müdürlüğü’nde bugün düzenlenen törenle kursiyerlere sertifikaları, eğitmenlere ise teşekkür plaketleri takdim edildi.

Sertifika törenine, Polis Genel Müdür Vekili Ali Adalıer, Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kadir Çete ve TC Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Polis Genel Müdür Vekili Ali Adalıer, törende yaptığı konuşmada, organize ve örgütlü suçlar kapsamında olan uyuşturucu suçlarıyla mücadele edecek personelin eğitiminin önemine değindi.

Adalıer, özellikle gençleri tehdit eden uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadelenin kararlıkla süreceğini belirterek, eğitime katılan personelinin kurs süresince öğrenmiş oldukları bilgiler sayesinde görevlerinde daha başarılı olacakları kaydetti.

Ali Adalıer, bu eğitme verilen katkıdan dolayı T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilerine ve eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

BRT’ye 3 ödül

Published

on

By

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin her yıl 11 Temmuz’da kutlanan Basın Günü’nde verdiği ve gazetecilerin son bir yıllık süredeki üretimleriyle katılabildiği “Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri Yarışması” sonuçlandı.

Yarışmada BRT’den; Şaziye Borankan, Mehmet Alasya, İpek Halim ve Mustafa Soykan ödüle layık görüldü…

Gazeteciler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, 56 başvurunun yapıldığı yarışmada kişisel başvurular yanında, üyeler tarafından sunulan öneriler de değerlendirildi. Ödül Komitesi, kendi takdiriyle de bazı ödüller vermeyi uygun buldu.

Buna göre;
BRT’den Şaziye Borankan ve Mehmet Alasya “Seni Seviyorum Sesin Oluyorum” programıyla TV Eğitim Kültür Program Ödülü’ne; İpek Halim Taşkapılı ve Şaziye Borankan “1001 Konu 1001 Konuk” programıyla TV Program Ödülü’ne; Mustafa Soykan da Radyo Haber Spikeri ödülüne layık görüldü…

KTGB Yönetim Kurulu’nun belirlemesiyle ayrıca, meslekte sarı basın kartı sahibi ve en az 25 yılını doldurmuş KTGB üyesi 11 gazeteciye de Hizmet Onur Ödülü verilecek.

Gecede BRT’den Engin Dervişağa, Esin Kavaz Küçük, İbrahim Akkorlu, İsmet Oyal, Levent Kutay, Manolya Kutay, Sevil Özlü, Şaziye Abu El Afiye ve Tahir Aykut Türk hizmet onur ödülü alacak…

Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri ile Hizmet Onur Ödülleri, Kıbrıs’ta bir Kıbrıslı Türk tarafından 1889’da yayımlanan ilk Türkçe gazete Saded’in anısına 11 Temmuz’da kutlanan Basın Günü’nde düzenlenecek resepsiyonda verilecek…

Devamını Oku

Kıbrıs

Dünya Barış Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Published

on

By

Dünya Barış Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC’de faaliyet gösteren üniversitelerin önemine işaret etti.
Birçok ülkeden öğrencinin KKTC’ye gelerek eğitim gördüğünü kaydeden Çavuşoğlu, “Burada dünyaya insan yetiştiriyoruz” vurgusu yaptı.

Mezun olan öğrencilerin KKTC’nin birer elçisi olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, Üniversitelerden beklentilerinin kurumsal altyapı yatırımlarını hızlı bir şekilde tamamlamaları, akademik başarıyı artırmaları ve insanlığa katkı sağlayacak bireyler yetiştirmeleri olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, öğrencilerin KKTC’de bulundukları süre boyunca Türkçe’yi öğrenme ve Kıbrıs Türk halkının kültürünü tanıma fırsatı
yakaladıklarını belirterek mezunlara seslendi.

Çavuşoğlu, “ülkemizin tarihini, mücadele ruhunu ve insani değerlerini kendi halkınıza taşıyın ve dünya barışına katkıda bulunun” dedi.

Çavuşoğlu, dünya üniversite sıralamalarında KKTC’den yaklaşık beş üniversitenin 600 bandında sıralamaya girmeyi başardığını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da, Dünya Barış Üniversitesi’nin Değirmenlik’teki kampüs çalışmalarına devam ettiğini hatırlattı.

KKTC’de eğitim görmenin bir ayrıcalık olduğunu belirten Arıklı, “Buradan mezun olan öğrenciler KKTC’yi ve burada edindikleri dostlukları asla unutmayacaktır” dedi.

Devamını Oku

Trending

Reklam