Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Okullarda karneler ve diplomalar dağıtılıyor

Published

on

Koronavirüs salgını nedeniyle büyük bölümü online eğitim olarak devam eden 2020-21 Öğretim Yılı’nın sonuna gelinirken okullarda karne ve diplomaların dağıtımına başlandı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, 6-7 Eylül’de başlamasını öngördüğü yeni ders yılında pandemi koşullarında yüz yüze eğitimin yapılabilmesi için bir yandan öğretmen ve yardımcı personelin aşılamaları sürerken bir yandan da sınıflardaki öğrenci sayısını azaltacak düzenlemeler yapıyor.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, meslek liseleri dahil orta dereceli okullarda öğrencilerin bugün karne almaya başladığını, bazı okulların yarın da karne vermeye devam edeceğini söyledi.

İlköğretimde eğitim gören öğrencilerin yarın karne ve tamamlama belgelerini alacağını dile getiren Amcaoğlu, 271 okuldan 53 bin öğrencinin 30 Haziran’a kadar karne ve diplomalarını almalarının tamamlanacağını bildirdi.

“ÖĞRETMENİN İTİBARINI KİMSE ZEDELEYEMEZ”

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Amcaoğlu, özellikle son bir yılda pandemi koşullarına rağmen öğrencilerin sağlıklarının öncelikli tutularak eğitim vermeye devam eden öğretmenlerin itibarını kimsenin zedelemesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

YENİ DERS YILINDA 20 KİŞİLİK SINIFLAR İÇİN PLANLAMA YAPILIYOR

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Amcaoğlu, altı aydır görevde olduklarına işaret ederek bu süre içinde söylediklerini yaparak ilerlediklerini kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, okulların altyapılarını güçlendirerek, öğrencilerin 2021-2022 öğrenim yılında 20 kişilik sınıflarda öğrenim görmesi için gerekli düzenlemeleri ve planlamaları yaptıklarını açıkladı.

2021-2022 ÖĞRENİM YILI 6-7 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

2021-2022 Öğretim Yılı’nın 6-7 Eylül’de başlamasını planladıklarını dile getiren Amcaoğlu, salgında olağanüstü bir durum yaşanmaması halinde açıklayacakları akademik takvime uygun hareket edeceklerini söyledi.

AŞILAMA BAŞLADI… EĞİTİMDE 155 BİN 500 KİŞİ AŞILACAK

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, eğitimde, öğretmen, yardımcı öğretmen, taşımacı, refakatçi ve diğer çalışanların toplamının 155 bin 500 kişi olduğunu kaydederek, dün başlayan aşılamayla eğitim sektöründeki tüm çalışanların aşılanacağını ifade etti.

Amcaoğlu, okulların altyapısının pandemi koşullarına uyarlanması için gerekli düzenlemelere başlandığını kaydederek, 8 bin öğrencinin eğitim gördüğü bazı okullarda altyapının tamamlandığını, öğrencilerin diğer okullardaki fırsat eşitliğini yakalamaları adına sınıf sayılarının düşürtülerek öğrencilerin yüz yüze eğitime devam etmelerinin sağlanacağını söyledi.

“18 OKUL BİNASI YAPILACAK”

Amcaoğlu, şu anda 14 yeni okul binasının bitme aşamasında olduğunu, 15’inci okulun 20 Haziran’da, 16’ncı okulun ise 20 Temmuz’da temellerinin atılacağını; 17’nci okulun inşası için gerekli anlaşmasının yapıldığını, 18’inci okulun ise İskele’de yapılması için gerekli çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Tartışmalar içinde değiliz, iş yapıyoruz” diyerek kendileri için önce öğrencilerin sağlığının geldiğini, daha sonra da eğitim kayıplarının telafi edilebilmesi için Bakanlık olarak gerekli yatırım ve çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Polkestra ve SOS Müzik Grubu kanser hastalarına umut oldu

Published

on

By

Kanser hastalarına destek amacıyla Merkez Lefkoşa’da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Kanser Hastalarına Yardım Derneği tarafından organize edilen gecede, Polis Genel Müdürlüğü Orkestrası (POLKESTRA) ile SOS Müzik Grubu sahne aldı.

Etkinlik boyunca duygusal anlar yaşanırken, geceye katkılarından dolayı Polis Genel Müdürlüğü Orkestrası’na plaket takdim edildi. Plaketi, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Ayşe Kanlıada, Polkestra Sorumlusu Başmüfettiş Omaç Volkan’a sundu.

Kanlıada, anlamlı organizasyona verdikleri destekten dolayı Polis Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Başbakan Üstel:Bugün ilk oturumunu gerçekleştiren meclisimizin bu tarihi ve özel gününü selamlıyorum

Published

on

By

Başbakan Ünal Üstel, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi binalarını içeren Cumhuriyet Yerleşkesinin, Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin, özgüveninin, devletine olan inancının ve istikbaline sahip çıkma kararlılığının somut bir tezahürü ve mührü olacağına vurgu yaptı.

Cumhuriyet Meclisi’nin yeni binasında gerçekleştirilen ilk oturuma ilişkin mesaj yayımlayan Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin etme, egemenlik ve kendi kendini idare etme mücadelesinde bir başka tarihi dönüm noktasına ulaştığını belirtti. Üstel, “Bugün ilk oturumunu gerçekleştiren Meclisimizin bu tarihi ve özel gününü selamlıyorum.” dedi.

Mesajında, “Bugün yeni bir dönem başlıyor. Bugün, Kıbrıs Türk halkının geleceğine damga vuracak ve ileride tarihi pek çok karara tanıklık edecek; devletimize yaraşır, halkımızın iradesini yansıtan yepyeni meclis binamızda ilk günü yaşıyoruz.” ifadelerine yer veren Üstel, 1960 yılında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti çerçevesinde oluşturulan Kıbrıs Türk Cemaat Meclisi ve Temsilciler Meclisi’nin, halkın seçme ve seçilme hakkını kullanarak kurulan ilk parlamenter demokratik kurumlar olduğunu belirtti.

1963’te Rum tarafının anayasayı ihlal ederek Kıbrıs Türklerini devletten dışlaması sonucu Kıbrıs Cumhuriyeti’nin fiilen dağıldığını anımsatan Başbakan Üstel, bunun üzerine, Kıbrıs Türk halkının ihtiyaçlarına cevap vermek ve iradesini temsil etmek amacıyla Genel Komite’nin kurulduğunu ve bu komitenin 1967 yılına kadar görev yaptığını hatırlattı. 

Başbakan Ünal Üstel, 27 Aralık 1967’de Kıbrıs Türk Yönetimi’nin ilan edilmesinin ardından halkın iradesinin temsil edildiği merkezin Ulusal Birlik Partisi’nin Sarayönü’ndeki genel merkezine taşındığını hatırlatarak, bu binanın, 1970 seçimlerinde yeni dönemin temsilcilerinin belirlendiğine, 1 Ekim 1974’te Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi’nin ve 13 Şubat 1975’te Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin ilanına tanıklık ettiğini belirtti.

Sarayönü’ndeki meclis binasından sonra, 13 Şubat 1978’de 47 yıl boyunca halka hizmet veren meclis binasına geçildiğini ifade eden Üstel, bugün “Eski meclis” olarak bilinen binada alınan en önemli kararın, 15 Kasım 1983’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanı olduğunu vurgulayarak, bağımsızlık bildirisinin burada okunduğunu ve Cumhuriyetin tüm dünyaya ilan edildiğine dikkat çekti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Published

on

By

Bugün 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü…
Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Sağlık Bakanı Dinçyürek mesajında, “Ebelerimiz; insan hayatına dokunan en kutsal mesleklerden birini icra etmektedir. Doğum öncesi, doğum anı ve sonrasında annenin ve bebeğin sağlığına yön veren ebelerimiz, sağlık sistemimizin temel taşlarından biridir” dedi.

Dinçyürek, fedakarca görev yapan, bilgisiyle, sevgisiyle ve emeğiyle hayatlara yön veren tüm ebelere sevgi ve saygılarını sunduğunu belirterek, kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir meslek hayatı dilediğini ifade etti.

Devamını Oku

Trending

Reklam