Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Özersay: Girdi maliyetleri konusunda üretici desteklenmeli

Published

on

Halkın Partisi ekonomi vizyonunu paylaşarak görüş ve önerileri dinlemek maksadıyla sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ve HP milletvekilleri ekonomide yaşanan gerek yapısal sıkıntıları gerekse son dönemdeki salgından kaynaklanan konjonktürel sıkıntıları ele aldı.

Ziyaret sırasında HP Genel Başkanı Özersay “özellikle elektrik gibi üretim açısından temel girdi maliyeti oluşturan konuda yaratıcı öneriler ortaya koymak gerekir. Girdi maliyetleri konusunda yerli üreticinin desteklenmesi hem sanayi, hem de tarım ve hayvancılık konusunda piyasadaki daralma ve döviz artışı dikkat alındığında kaçınılmazdır” dedi. Bu açıdan gerçekten üretim yapan tesislerin doğru belirlenmesiyle elektrik tarife desteğinin daha anlamlı bir noktaya çekilebileceğine dikkat çeken Özersay “Sanayi Odamızın yine girdi maliyetleri bağlamında değerlendirilebilecek meslek okullarından mezun olanların üretim sektöründe çalışmaları için farklı teşvik yöntemleri üzerinde çalışıyor olması da dikkate değerdir ve desteklenmelidir” ifadelerini kullandı. Sanayi Odası ziyareti sırasında HP Genel Başkanı Özersay’a parti Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu; HP Milletvekilleri Jale Refik Rogers, Ayşegül Baybars ve Erek Çağatay ile Merkez Yürütme Organı üyesi Ahmet Tokatlıoğlu da eşlik etti. 

“DÜNYANIN GİDİŞATI KRİZ YÖNETİMİNDEN ANLAYANLARIN HÜKÜMET ETMESİNİ ZORUNLU KILIYOR”

 Ziyaret sırasında son yıllarda yaşanan ve tüm dünyayı vuran Covid pandemisinin dünya ekonomisi üzerinde yarattığı olumsuz etki yanında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yakın geleceğe dönük olarak yapılan yeni salgın krizleri uyarısı konusunda da hatırlatma yapan Halkın Partisi lideri Özersay: “sadece sağlık alanında yaşadığımız ve yakın gelecekte yaşanması muhtemel salgınlar değil, aynı zamanda global ısınma nedeniyle yaşanan aşırı sıcakların yarattığı orman yangınları ve aşırı ve beklenmedik yağışlar ve seller de dikkate değerdir. Üstelik denizlerde müsilaj denilen deniz salyası sıkıntısı da birlikte düşünüldüğünde artık yakın gelecekte sürekli olarak yeni krizlerle karşı karşıya kalacağımızı bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Olağan hükümet etme yöntemlerinin çok da bir anlamı ve önemi kalmıyor. Kriz yönetiminden anlayan, dünyayı yakından takip edebilen, hızlı karar alabilen ve kararları değişen şartlarda hızlı şekilde gözden geçirip değişebilen dinamik yönetim yapılarına ve hükümetlere ihtiyacımız vardır. Yeni dönemde vatandaşlarımızın da seçimlerde karar verirken buna özellikle dikkat etmesi gerekir. 

KAMACIOĞLU: GÜÇLÜ BİR EKONOMİ İÇİN SİYASİ İSTİKRAR GEREKİR

Görüşme sırasında girdi maliyetleri ve yerli üretimin desteklenmesi yanında diğer konulara da değinen Sanayi Odası Başkanı Kamacıoğlu genel anlamda ekonominin toparlanabilmesi için, özelde ise yerli üretimin güçlenmesi için ülkede siyasi istikrarın gerekliliğine dikkat çekerek “farklı sektörlerde verilerin bilimsel temelde ve doğru tutulması, bu verilere dayalı doğru planlamanın yapılması ve paydaş olarak Sanayi Odası’nın da dahil edileceği süreçlerle öngörülebilir bir ekonomik yapı en büyük ihtiyaçtır. Bu açıdan uzun ömürlü ve güçlü hükümetlere ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Tatar Bakanlar Kurulu’na New York’taki yemekle ilgili bilgi verdi

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bakanlar Kurulu’na New York’taki gayri resmi akşam yemeği konusunda bilgi verdi ve son gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasına göre Tatar, bugün saat 15.00’te başlayan Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık ederek, Başbakan ve Bakanları New York’ta gerçekleşen gayri resmi akşam yemeğine dair bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, son gelişmelerle ilgili de görüş alışverişinde bulundu.

Devamını Oku

Kıbrıs

KTBB Heyeti, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı’na katıldı

Published

on

By

ıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nden (KTBB) bir heyet, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı’na katıldı.

KTBB’den yapılan yazılan açıklamaya göre, toplantı 23-24 Ekim tarihlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla düzenlendi.

Toplantı kapsamında ulusal ve uluslararası 30’a civarında büyükşehir belediye başkanı, eş başkanı ve yönetici Diyarbakır’da bir araya geldi.

Toplantıya katılan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği heyetinde K. T. Belediyeler Birliği, Güzelyurt Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi Eş Başkanlığı ile Çevre Komitesi Eş Başkanlığı görevinde bulunan Mahmut Özçınar, UCLG-MEWA’nın Eş Başkanlığı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komite Başkanlığı ile Turizm ve Kültür Komitesi Eş Başkanlığı’nı yürüten Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul adına Asbaşkan Haşim Yücel, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Eş Başkanlığı görevini yürüten, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, K. T. Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyesi, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, K. T. Belediyeler Birliği Müdürü Muammer Güneş ve Girne Belediyesi Müdürü Hüseyin Köle yer aldı.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından iki gün boyunca UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı ile farklı başlıklara sahip oturumlarla devam etti.

K. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Mahmut Özçınar da UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi’nin organize ettiği “Şehirler Arası İş Birliği: Yerel Eylem için Yenilikçi Çözümler” başlıklı oturum kapsamında düzenlenen panelde bir konuşma yaptı.

Mahmut Özçınar konuşmasında, şehirler arası ilişkilerin güçlü olmasının ülkeler arası ilişkilere, hatta bölge barışına katkı yaptığını vurguladı ve bu ilişkilerin karşılıklı deneyimleri paylaşma imkanı da sağladığını belirtti.

Küreselleşme, demokratikleşme, yerel katılımın güçlenmesi gibi gelişmelerin kentler arasındaki ilişkileri çok daha derin ve canlı hale getirdiğini vurgulayan Özçınar, sosyal belediyecilik, enerji politikaları, çevre ve yeşil enerji, akıllı ulaşım gibi konulara da değinerek bazı çözüm önerilerinde bulundu.

Özçınar, yerel gıda üretiminin teşvik edilerek dijital platformlar aracılığıyla yerel işletmelerin desteklenebileceğini, atölye ve eğitim programlarıyla bireylere yeni beceriler kazandırılabileceğini, oluşturulan gönüllü ağlarıyla toplumdaki dayanışmanın güçlendirilerek ihtiyaç sahiplerine kolaylıkla ulaşılabileceğine dikkat çekti.

Kültürel mirası yaşatıp, değerlere sahip çıkmanın da bu noktada çok kıymetli olduğunu kaydeden Özçınar, yerel sanatçıları desteklemenin önemini vurguladı.

Devamını Oku

Kıbrıs

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş, M. Kemal Deniz’in vefatının 24. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı

Published

on

By

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, M. Kemal Deniz’in vefatının 24. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çavuş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“M. Kemal Deniz’in aramızdan ayrılışının 24. yılında, onun bıraktığı değerli mirası ve toplumumuz için gerçekleştirdiği hizmetleri saygıyla anıyoruz.

Kıbrıs Türk halkının kalkınmasına olan katkıları, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’ni kurarak gösterdiği öncülüğü ve gençlere verdiği desteği asla unutulmayacak. Toplumumuzun ilerlemesi adına atılan bu adımlar, Deniz Bey’in vizyonunu ve gönüllerdeki yerini daima canlı tutacaktır.

Merhum M. Kemal Deniz’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad olsun.”

Devamını Oku

Trending

Reklam