Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Özgül Gürkut Mutluyakalı, Türk Ajansı Kıbrıs’tan emekli oluyor: “Mesleğimi çok sevdim. Sanırım sihirli kelime o, sevmek”

Published

on

Gazetecilikte 33 yılı geride bırakan Özgül Gürkut Mutluyakalı, Türk Ajansı Kıbrıs’tan (TAK) emekliye ayrıldı. Ajansta, muhabirlikten başlayarak, editör ve amir olarak 29 yıl görev yapan Mutluyakalı, veda konuşmasında gazeteciliğe bağlılığını, “Mesleğimi çok sevdim. Sanırım sihirli kelime o, sevmek” diyerek, ifade etti.

Özgül Gürkut Mutluyakalı’ya TAK’taki son iş gününde, düzenlenen törenle veda edildi. TAK Müdürü Fehmi Gürdallı, Özgül Gürkut Mutluyakalı’ya plaket ve çiçek takdim etti.

-Gürdallı: “Tanıdığım en iyi gazetecilerden biri”

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı konuşmasında, Özgül Gürkut Mutluyakalı’nın sağlıklı ve mutlu bir emeklilik geçirmesini dileyerek, Mutluyakalı’nın, meslekten ve üretmekten vazgeçmeyeceğine emin olduğunu belirtti.

Mutluyakalı ile yedi yıl birlikte çalıştıklarını dile getiren Gürdallı, “Çalışkanlığından ve gazetecilik tutkusundan etkilenmemek mümkün değil. Sadece TAK’ta değil bütün meslek hayatım boyunca tanıdığım en iyi gazetecilerden biri” diye konuştu.

Mutlayakalı’yı özleyeceklerini kaydeden Gürdallı, “Mutlu, huzurlu, sağlıklı bir emeklilik yaşasın. Eminim emeklilik döneminde de üretmeye devam edecek” dedi.

-Mutluyakalı: “Mesleğimi çok sevdim. Sanırım sihirli kelime o, sevmek”

Özgül Gürkut Mutluyakalı da, güzel sözleri için Gürdallı’ya teşekkür ederek, “Hayat kendisi gibi başlangıçlar ve sonlarla doludur. İşte benim için de bugün TAK yolculuğunun son günü. Kendimi yeniden bir üniversiteden mezun olmuş gibi hissediyorum” diye konuştu.

Üretmeye, meslekten kopmayaya, hayata katkıya devam etmek istediğini ifade eden Mutluyakalı, çalışma arkadaşlarını ve TAK’ı çok özleyeceğini belirtti, “Bilmenizi isterim ki ne zaman ihtiyacınız varsa bir telefon kadar uzağınızda olacağım” dedi.

TAK’a başlamadan önce dört yıl da Kıbrıs Gazetesi’nde çalıştığını kaydeden Mutluyakalı, şöyle konuştu:

“O yıllarda TAK muhabirleri bugüne göre çok daha görünmez emekçilerdi. Bugün artık özel haberlerimizde isimler kullanıyoruz ve TAK’ın görünürlüğü de, muhabir, foto muhabir arkadaşlarımızın çalışmaları da çok daha geniş kitlelere isimleriyle ulaşıyor. Bu da sanırım manevi tatmin anlamında sizler için çok daha güzel bir uygulama.”

Gazetecilik ve TAK’ın çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirten Mutluyakalı, “Biz de onun parçası olduğumuz için her zaman ne kadar gurur duysak azdır, işin püf noktası sevgi, saygı ve ürettiklerinizin etkisini ve yayılmasını görmektir diye düşünüyorum. Mesleğimi çok sevdim. Sanırım sihirli kelime o, sevmek” vurgusu yaptı.

TAK’ta iyi, kötü, acı, tatlı 29 yıl geçirdiğini dile getiren Mutluyakalı, birlikte mesai yaptığı bugün hayatta olmayan büyüklerini ve arkadaşlarını saygıyla andı, hayatta olan arkadaşlarına sağlıklı, verimli, uzun ve güzel çalışma yılları diledi.

Mutluyakalı, “Umarım ülkemizdeki hem demokratik ortamın hem de ekonominin gelişmesiyle çok daha manevi tatmini yüksek yıllarda emek vermeye, TAK’ı yüceltmeye devam edersiniz. Sizlerle çalışmak çok güzeldi, kendimi sizden kopmuş hissetmiyorum. Sık sık geleceğim” dedi.

Emeklilik yılları için planları olduğunu dile getiren Mutluyakalı, “Belki her sabah burada bulunamayacağım ama bilin ki gönlüm, beynim, aklım hep sizlerle olacak. Sizleri çok seviyorum. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, 68’inci Dönem Bedelli Askerlik Ant İçme Töreni’ne katıldı

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Gülseren Kışlası’nda gerçekleşen 68’inci Dönem Bedelli Askerlik Ant İçme Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kutsal ve onurlu mazisi binlerce yıl öncesine dayanan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemine işaret ederek, Kıbrıs’ta kurulan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte Mehmetçiklerin ve Mücahitlerin vatan savunmasında birlikte yer aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türk halkının güvenliği ve geleceği için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte bölgenin barışını ve güvenliği koruduğunu, Kıbrıs Türk halkının da teminatı ve garantisi olduğunu söyledi.

Bedelli olarak kısa dönemde olsa Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde askerlik ve görev yapmanın herkes için bir gurur olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Böyle bir teşkilata üye olmak, orada askerlik, mücahitlik yapmak hepiniz için bir şeref ve haysiyettir” dedi.

Bu topraklardan yiğitler ve kahramanların geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının devamında şöyle konuştu:

“Milli mücadele yıllarında şehitler verdik ve çok acılar çektik. Başımız dik ve onurumuzla mücadele verdik. Geçmişten gelen bu vasiyeti, gelecek nesiller de sürdürmelidir. Havada, karada ve denizde barış, huzur ve güven içinde yaşıyorsak askerimizin güçlü duruşuna bağlıyız. Gelecek nesillerin onurlu bir yaşam sürdürmeleri yapılanlara bağlıdır. Aldığınız askeri disiplinden dolayı gelecekteki hayatınızda başarılı olacaksınız. Sizi tebrik ederim ve milletimizin adına minnet duyduklarımı sunarım.”

Devamını Oku

Kıbrıs

Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü Trabzon’da kutlandı

Published

on

By

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü, Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve KKTC Trabzon Başkonsolosluğu iş birliğinde düzenlenen programla kutlandı.

“Kıbrıs Barış Harekâtı: Mücadeleyi Zaferle Taçlandıranlar” başlıklı program, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi Fahri Kuran Salonu’nda yapıldı.

Verilen bilgiye göre programa, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın, KKTC Trabzon Başkonsolosu Fatma Demirel, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Kıbrıs gazileri, kamu kurumları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Kıbrıs Barış Harekâtı 51. Yılı Özel” görsel sunumu ve “Bağımsızlık Rumuzda Var” KTÜ TV video gösterimi yapıldı.

-Çuvalcı

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı programın açılışındaki konuşmasında, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın, milli iradenin ve uluslararası hukukun sınandığı kritik bir süreç olduğunu belirterek, 20 Temmuz’un yalnızca bir askeri harekâtın tarihi değil, aynı zamanda barışın, özgürlüğün ve insanlık onurunun yeniden tesisi anlamına gelen bir milat olduğunu kaydetti.

-Demirel

KKTC Trabzon Başkonsolosu Fatma Demirel de, Kıbrıs Türklerinin özgürlük mücadelesinin tarihsel önemine değindi. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde büyük bir coşkuyla kutlandığını belirten Demirel, şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türklerinin maruz kaldığı acılar, 20 Temmuz 1974’te kadim bağlarla bağlı olduğumuz Anavatanımızın Türk Silahlı Kuvvetlerini adaya göndermesiyle son bulmuştur. Kahraman ve muzaffer gazilerimiz aramızda; onlar hiç tanımadıkları kardeşleri için hayatlarını ortaya koydular, vatan için ateşe atıldılar. ‘Bekledim de gelemedin’ şarkılarına inat, Girne’den Anadolu’ya yol bağladılar. Kendilerine müteşekkiriz.”

-Sağıroğlu

Etkinlikte protokol konuşmalarının ardından Kıbrıs gazisi ve Trabzon Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, “Tarihe Tanık: Ben Oradaydım” başlıklı konuşma yaptı.

Sağıroğlu, 1973 yılında Manisa’daki 8. Piyade Alayında göreve başladığını, burada bulunduğu sırada Özel Harp Dairesi için asker seçimi yapıldığını öğrendiğini ve gönüllü olarak Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılmak için talepte bulunduğunu ifade etti.

Gönüllü olduktan sonra Hatay İskenderun’da üç aylık yoğun bir eğitimden geçtiğini ve 24 Şubat’ta Kıbrıs’ta göreve başladığını kaydeden Sağıroğlu, harekâtın kritik anlarına tanıklık ettiği anılarını katılımcılarla paylaştı.

-Özdemir

Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyesi ve belgesel yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özdemir de program kapsamında, “Mücadeleyi Zaferle Taçlandıranlar” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

Özdemir konuşmasında, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın hem stratejik hem de insani yönlerini ele alarak, harekâtın taşıdığı tarihi öneme dikkat çekti.

Söyleşi kapsamında, BRT yapımcılığında hazırlanan, yönetmenliğini Özdemir’in yaptığı kısa belgesel serisi de katılımcılarla buluşturuldu. Gösterimde, 1958 yılında İngilizlere karşı verilen mücadeleyi anlatan ve mücahit Metin Aybars’ın tanıklıklarını içeren “O An” belgeseli ile Barış Harekâtı sürecinde görev yapan paraşütçü Ali Rami Gümüşoğlu’nun hatıralarını konu alan belgesel yer aldı.

Program, Kıbrıs gazisi Seyyah Sağıroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özdemir’e belge takdimi ile sona erdi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Sıcak hava etkisini sürdürüyor

Published

on

By

Oldukça sıcak hava, iç kesimlerde 41-44, sahillerde ise 33-36 dereceyle etkisini göstermeye devam edecek.

Meteoroloji Dairesi’nin 24-30 Temmuz tarihlerini kapsayan haftalık hava tahmin raporuna göre, bölge genellikle alçak basınç sistemi ile oldukça sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalacak

Havanın bütün hafta açık bazı günler az bulutlu olması bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı, iç kesimlerde 41-44, sahillerde ise 33-36 derece dolaylarında seyredecek.

Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette, periyodun son günleri ise zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

Devamını Oku

Trending

Reklam