Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Saner,2’nci Maraş açılımının yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu

Published

on

Başbakan Ersan Saner, 2’nci Maraş açılımının yapılacağı bölgede, yerinde  incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Saner, Kapalı Maraş’ta 174 bin 643 kilometrekarelik alanın askeri statüden çıkarılarak kamuya dahil edildiğini ifade etti.

Saner,  askeri yasak kapsamı dışına alınan bölgede 36 mal sahibinin takas, tazminat ve iade yöntemiyle  mallarınını almak  için Taşınmaz Mal Komisyonu’na müracaatları bulunduğunu belirterek, “Bu müracaatlar Mal Tazmin Komisyonumuz tarafından değerlendirlecek ve kararlar üretilecektir.” dedi.

Başbakan Ersan Saner, 2’nci Maraş açılımının yapılacağı bölgede, yerinde  incelemelerde bulundu.

Başbakan Saner’e incelemelerinde Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan ile askeri ve sivil yetkililer eşlik etti.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Saner, 12 Temmuz 2021 Tarihinde Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla Maraş’ın belli bir bölgesinin askeri yasak bölge kapsamından çıkarılarak,  Maraş açılımının 2’nci devresi olarak uygulamaya koyduğunu  hatırlattı.

Kapalı Maraş olarak belirtilen alanın 5 kilometrelik bir bölgeyi kapsadığını da aktaran Saner, şu an itibariyle bölgenin yüzde 3,5’lik kısmının açılımının sağlandığını ve mevcut 4 bin 956 parselin bulunduğunu dile getirdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uygun bir şekilde hareket edileceğine de dikkat çeken Başbakan Saner, 5 kilometrelik alanda 337 mal sahibi takas, tazminat veya iade koşulları kapsamında başvuruda bulunduğuna da işaret etti.

Askeri bölgeden çıkarılan alanda ise takas, tazminat ve iade yönetimiyle 36 kişinin Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurduğunu da belirten Saner, “Buradaki yıkılmaya yüz tutmuş binalarında nasıl değerlendirileceğini komite kurarak gündemimize alacağız” dedi.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş, Mağusa Balıkçılık ve Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret etti

Published

on

By

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Mağusa Balıkçılık ve Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Ziyarette, Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, Kooperatif Başkanı Taşkın Biçmen ve balıkçılar yer aldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, görüşmede balıkçılık sektörünün mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar ve sektörün geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alındı.

Çavuş, balıkçılık sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanması ve üretimin artırılması adına 2025 yılı itibarıyla hayata geçirilmesi planlanan destek programları hakkında bilgi verdi. Çavuş, sektörün gelişimi için ilgili kurumlarla koordineli çalışacaklarını ve balıkçılara yönelik destekleri artırarak üretimi teşvik edeceklerini vurguladı.

Ayrıca, görüşmede balıkçılık ve su ürünleri sektörünün daha ileriye taşınması amacıyla Türkiye ile ortak projelerin geliştirilmesi konusuna da değinildi. Eğitim programları, teknik destekler, altyapı yatırımları ve sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarının yaygınlaştırılması gibi konuların da ele alındığı görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde adımlar atılacağı ifade edildi.

Çavuş’a ziyaretinde, Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Cem Karaca, Devlet Üretme Çiftlikleri Müdürü Barış Uyaroğlu, Hayvancılık Dairesi Müdürü Gönen Vurana ve Genel Tarım Sigortası Fonu Müdürü İpek Kızılduman eşlik etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Gülbahar, BM Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün görev süresini uzatması kararını eleştirdi

Published

on

By

Milli Mücadele Vakfı (MMV) Başkanı Aziz Gülbahar, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Türk tarafının görüşlerini dikkate almadan Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün görev süresini uzatmasını” eleştirerek, “Rum yanlısı tutumu reddediyoruz” dedi.

Yazılı açıklama yapan Gülbahar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin federal çözümü empoze etmeye çalıştığını ve Kıbrıs’taki Türk haklarını görmezden gelmeye devam ettiğini söyledi.

Gülbahar, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kıbrıs Rum tarafının sonuncusu 2017 yılında Crans Montana’da olmak üzere BM’nin desteklediği çözüm çabalarını defalarca çökertmesine rağmen hala Rum yanlısı tutumunu sürdürüyorsa buna mutlaka bir karşılık verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Gülbahar, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Birlemiş Milletler yetkililerine en sert şekilde protestoda bulunması ve bu tutumda devam etmeleri halinde 4 artı 1 ya da başka formatta yapılacak hiçbir resmi veya gayri resmi Kıbrıs toplantısında katılmayacağını bildirmesi çağrısında bulundu.

Anavatan Türkiye ve KKTC hükümetine de çağrı yapan Gülbahar, KKTC topraklarındaki Barış Gücü faaliyetlerine önce sınırlama, eğer tutum değişikliği olmazsa da yasaklama getirmelerini talep etti.

Kimsenin Kıbrıs Türk halkını Rum egemenliğini kabul etmeye, güvenliğinden vazgeçmeye zorlayamayacağını kaydeden Gülbahar, “Ya Birleşmiş Milletler teşkilatı, KKTC’nin varlığını kabul edecek ve KKTC’deki Barış Gücü faaliyetleri için KKTC ile bir anlaşma imzalayacak ya da Gazimağusa’da kent halkına zarar vermekten başka işe yaramayan varlıklarına son verilecektir” dedi.

Gülbahar, Kıbrıs’ta bir anlaşma isteniyorsa Kıbrıs Türk halkının özden gelen, tarihin derinliklerinden kaynaklanan egemenlik hakkı ile KKTC devletinin Güney Kıbrıs’taki Rum devleti ile eşit statüsünün BM tarafından tescil edilmesi gerektiğini belirtti.

Gülbahar, “Bu yapılmazsa zaten var olan ve tüm fonksiyonlarını eksiksiz yerine getiren devletimiz bir çözüm şekli olarak yaşayacak, yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku

Kıbrıs

“Cezaevi Sonrası Yaşam” projesi kapsamındaki eğitimler sürüyor

Published

on

By

Kıbrıs Türk Baroları Birliği’nde “Eski Hükümlülerin İstihdamına Yönelik Şirket İçi İyi Uygulamalar” konulu eğitim verildi.

Avrupa Birliği tarafından Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında finanse edilen ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği iş birliğinde yürütülen “Cezaevi Sonrası Yaşam: İstihdama Özel Bakış” Projesi kapsamında verilen eğitime 12 kurumdan, 19 katılımcı katıldı.

İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’nden verilen bilgiye göre, eğitime; telekomünikasyon, inşaat, turizm, eğitim, medya, dağıtım, üretim ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlardan temsilciler katıldı.

İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’nin açıklamasına göre, eğitimin tekrarları ilerleyen tarihlerde olacak. Bilgi almak isteyen özel sektör çalışanları https://forms.gle/yoMYhUJvrs94XEt77 adresindeki formu doldurarak eğitim için kayıt yaptırabilecek. İletişim için 0 533 848 74 84 numaralı telefona da ulaşılabilecek.

Devamını Oku

Trending

Reklam