Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Tatar:Küçücük adada daha fazla silahlanmaya seyirci kalmamızı beklemesinler… Böyle adımlar, istenmeyen olaylara yol açabilir

Published

on

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “1974’ten beri Kıbrıs’ta var olan barış herkesin gönlünde olandır. Barışın devamı için de iki ayrı devlet gerçeğinin artık görülmesi gerekmektedir” dedi.

Tatar, artık KKTC’nin ilelebet yaşaması gerektiğini, aksi takdirde Kıbrıs’ta arzu edilen bir çözüm modeline ulaşılamayacağını kaydetti.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin silah ambargosunun kaldırılmasına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Tatar, “Küçücük adada daha fazla silahlanmaya Anavatan Türkiye ve bizlerin seyirci kalmasını beklemesinler” diyerek, böyle adımların istenmeyen olaylara yol açacağı konusunda uyardı ve “İnşallah öyle bir duruma gelinmez. Bunun kimseye faydası olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Diyarbakır temasları devam ediyor. Diyarbakır’da adının verildiği Ersin Tatar Parkı açılışını yapan Tatar, ardından 1974 Diyarbakır Kıbrıs şehitleri ve gazilerinin adına yapılan Kıbrıs Barış Anıtı önünde gazilerle bir araya geldi.
Tatar, burada basına açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tatar: “Doğu Akdeniz’de bir Türk Devleti’nin ilelebet yaşayabilmesi istikrarın anahtarı ve sigortasıdır”

Tatar, şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına Diyarbakırlılara teşekkürlerini ileterek, KKTC ve Diyarbakır arasındaki son yıllardaki yakın temasın, direkt uçuşların başlamasıyla daha da arttığını kaydetti ve bu park ile aradaki bağların daha da artacağına inanç belirtti.
1974 Kıbrıs Barış Harekatı ve oradaki şehit ve gazilerin hatırına yapılan anıtın önemine değinen Tatar, bu harekat ile yeni bir dönem başladığını, geçen hafta 39’uncu yılının kutlandığı KKTC’nin temellerinin atıldığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki çağrısı ve ardından Türk Devletleri Teşkilatı’nda KKTC’ye gözlemci statüsünün verilmesi gelişmelerini paylaşan Tatar, bunun siyasetlerinin kökleşmesi, KKTC’ye sahip çıkılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gösterdiği irade ve uluslararası alanda ağırlığı sayesinde olduğunu söyledi.

Tatar, artık KKTC’nin ilelebet yaşaması gerektiğini aksi takdirde Kıbrıs’ta arzu edilen bir çözüm modeline ulaşılamayacağını dile getirerek, “1974ten beri Kıbrıs’ta var olan barış esas itibarıyla hepimizin gönlünde olandır, barışın devamı için de iki ayrı devlet gerçeğinin artık görülmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz’de hidrokarbon, doğal gaz, Mavi Vatan’da hak ve hukuk mücadelesi gibi gelişmeler yaşandığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Doğu Akdeniz’de bir Türk Devleti’nin ilelebet yaşayabilmesi istikrarın anahtarı ve sigortasıdır” dedi.

Tatar, şehitlere Allah’tan rahmet diledi, gazilere ise şükranlarını iletti.

– “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücü ve hareket kabiliyeti bellidir”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ABD’nin uyguladığı silah ambargosunun kaldırılmasına yönelik değerlendirmesinin istenmesi üzerine ise Tatar, “Küçücük adada daha fazla silahlanmaya Anavatan Türkiye ve bizlerin seyirci kalmasını beklemesinler” dedi ve böyle adımların istenmeyen olaylar doğurabileceği konusunda uyardı.

“İnşallah öyle bir durum meydana gelmez. Bu durumun kimseye faydası olmayacaktır” diyen Tatar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücü ve hareket kabiliyetine işaret ederek, 5 dakikada F16’ların, 10 dakikada Mehmetçiğin yanlarında olacağını kaydetti.

Tatar, son günlerde yapılan operasyonlara da değinerek, terör örgütlerine karşı yürüttükleri mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yürekten destek belirterek, Kıbrıs Türk halkının, bu haklı mücadelelerinde dualarıyla hep yanlarında olduklarını vurguladı ve terör örgütleri tarafından yapılan saldırıları lanetlediğini ifade etti.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

“Etiket Her Şeyi Söyler” Podyumda Farkındalık ve Diyalog etkinliği gerçekleşti

Published

on

By

KAYAD Derneği ev sahipliğinde “Etiket Her Şeyi Söyler” Podyumda Farkındalık ve Diyalog etkinliği gerçekleşti.

AB Piyasa Gözetimi Kapasite Geliştirme (MSCD) Projesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Surlariçi’nde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen MSCD Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, moda sektöründeki aktörleri, tasarımcıları, sektör temsilcilerini ve tüketicileri bir araya getirdi.

Etkinlikte tüm bireylerin, özellikle de çocukların cildiyle doğrudan temas eden tekstil ürünlerinin güvenliğine vurgu yapılarak bu alandaki standartlar ve sorunlar ele alındı.

Katılımcılara, tekstil güvenliğini düzenleyen yasal çerçeve hem Avrupa Birliği hem de yerel gereklilikler doğrultusunda tanıtıldı. Etiketleme ve etiketlerin taşıması gereken temel unsurlar vurgulandı.

Etkinlikte, hem yerel olarak üretilen hem de ithal giysiler sergilendi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Dış Basın Birliği 11 Temmuz Basın Günü mesajı yayımladı

Published

on

By

Dış Basın Birliği, halkın haber alma özgürlüğünü temel alan, ilkeli, tarafsız ve etik değerlere bağlı haberciliğin önemine işaret ederek, güçlü demokrasinin, özgür ve sorumlu bir basınla mümkün olduğunu unutmamak gerektiğini vurguladı.

Dış Basın Birliği, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Kıbrıs Türk basın tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 11 Temmuz Basın Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Açıklamada, Kıbrıs Türk basın yolculuğunun 1889 yılında yayımlanan ilk Türkçe gazete Saded ile başladığı ve bugün özgürlük, sorumluluk ve toplumsal bilinçle ilerleyen güçlü bir basın mirasına dönüştüğü kaydedildi.

Halkın haber alma özgürlüğünü temel alan, ilkeli, tarafsız ve etik değerlere bağlı haberciliğin önemine dikkat çekilen açıklamada, “Özveriyle çalışan yerel ve uluslararası medya mensuplarımızın 11 Temmuz Basın Günü’nü kutlar, gerçeklerin peşinde koşarken hayatlarını yitiren tüm basın emekçilerini rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Unutulmamalıdır ki; güçlü demokrasi, özgür ve sorumlu bir basınla mümkündür.” denildi.

Devamını Oku

Kıbrıs

‘Fiber Dönüşüm Protokolü’ imza töreni yapıldı

Published

on

By

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz günübirlik temaslarda bulunmak amacıyla bu sabah KKTC’ye geldi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ziyareti kapsamında, TC – KKTC hükümetleri arasında gerçekleştirilecek ‘Fiber Dönüşüm Protokolü’ imza törenine katıldı.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı.

Törende ilk konuşmayı Türk Telekom CEO’su Ümit Önal yaptı.
Önal, KKTC’nin dijital dönüşümünü sağlayacak olan bir projeye imza atılacağını ifade ederek, KKTC Başbakanlık ve yetkili otoriterle tam bir uyum içinde çalıştıklarını söyledi.
Önal, 1 yılda adadaki 150 bin hanenin yüksek hızlı fiber optik kabloya ulaşacağını da kaydetti.
Başbakan Ünal Üstel de, Hükümete geldikleri gün koalisyon ortakları ile birlikte halka eksikliklerin giderileceği sözü verdiklerini anımsattı.
Kıbrıs Türk halkının daha rahat, mutlu ve huzur içinde yaşaması için Meclis raflarında kalan tozlu yasaları birer birer hayata geçirdiklerini anlatan Üstel, bekleyen projeleri 3 buçuk yılda tamamladıklarını, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokollerle pek çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ve TC Lefkoşa Büyükelçisi’ne KKTC halkı adına teşekkür eden Başbakan şöyle devam etti:
““Bugün de tarihi bir projeye imza atılıyor. “KKTC artık dünyada bilişim adası olarak anılacak” diyen Üstel, bu sayede turizm, eğitim, yazılım ve tüm sektörlerin daha çağdaş, daha vizyoner bir yapıya kavuşacağını dile getirdi.

Üstel yaklaşık 100 milyon dolarlık bu yatırımla ülkenin büyük bir kesimine ulaşım sağlanacağını, dünyadaki herkesin KKTC’nin nasıl dijital bir yapıya kavuştuğuna da şahit olacağını kaydetti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konusşmasında projenin Türkiye ve KKTC arasındaki güçlü dayanışmanın bir başka nişanesi olduğunu vurguladı.
Yeşil, dijital ve sosyal dönüşümün artık tüm politikaların merkezinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, günümüzde egemenliğin veri güvenliği,teknolojik yetkinlikle ve bilgiye erişim kapasitesi ile şekillendiğini vurguladı.
Yılmaz Milli dijital altyapıların önemine işaret ederek, bunun egemenliğin ve ulusal güvenliğin ayrılmaz parçası olduğunu söyledi.
Türkiye’nin bu alandaki ulusal birikiminin KKTC’de hanelere ve işyerlerine yüksek hızlı kesintisiz ve güvenli internet hizmeti sağlayacağını vurgulayan Yılmaz, bugün başlayacak sürecin KKTC’nin dijitalleşme sürecine katkılar sunan stratejik bir hamlenin başlangıcı olacağını belirtti.
e-devlet hizmetlerinin güçlü bir dijital omurgaya bağlı olduğunu söyleyen Yılmaz dijital devlet ne kadar gelişirse vatandaş ile devlet ilişkilerinin o kadar sağlıklı bir zemine kavuşacağını vurguladı.
Bir yıl içinde bu çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Yılmaz, bir yıl sonra KKTC’nin farklı bir altyapıya sahip olacağını söyledi.
Türkiye yüz yılının KKTC’nin de yüzyılı olacağını kaydeden Yılmaz, KKTC’ye uygulanan insanlık dışı ambargolara da tepki gösterdi.
Yılmaz, “hangi kapıyı kapatırlarsa kapatsınlar biz açacak bir kapı bulacağız” diye konuştu.
Projenin gençler için önemine dikkat çeken Yılmaz, gençlere destek olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törendeki kopnuşmasında KKTC’nin bağımsız bir Türk devleri olarak dünyada yerini aldığını vurguladı..

Tatar, imzalanan protokolle KKTC’nin bir çağ daha atladığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında izolasyonlar ve ambargolar altında olan KKTC’ine güvenerek yatırım yapan iş insanlarına teşekkür de ederek, protokolün ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

brt

Devamını Oku

Trending

Reklam