Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

UBP’de 23. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’nin belirlenmesi için oy tasnifi başladı

Published

on

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 23. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’nin belirlenmesi için oy tasnifi başladı. Tasnifin ardından oy sayımına geçilecek.

Ulusal Birlik Partisi’nin dün yapılan 23. Olağan Kurultayı’nda Ünal Üstel’in Genel Başkanlığa yeniden seçilmesinin ardından bugün Parti Meclisi’nin üyelerinin belirlenmesi için oyların tasnifi ve sayımı yapılıyor.

Oy sayma işlemi, saat 15.00’te kurultayın yapıldığı Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda başladı.

TAK muhabirinin divan başkanı Mahmut Özçınar’dan aldığı bilgiye göre, parti meclisinin belirlenmesi için verilen oyların önce tasnifinin, ardından da sayımının yapılacağını söyledi. Özçınar, tasnif ve sayımda küçük ilçelerden büyüğe doğru gidileceğini de ifade etti.

Oy sayımının tamamlanmasıyla 122 aday arasından 70 kişilik Parti Meclisi üyeliğini kazanan isimler de belirlenmiş olacak.

Parti meclisi üyelerinin kesinleşmesinin yarını bulması bekleniyor.

-10 bin 134 üye oy kullandı

UBP’nin 23. Olağan Kurultayı’nda 21 bin civarındaki üyeden 10 bin 134’ü, kurulan 13 sandıkta oy kullanmıştı.

Dün sabah saatlerinde başlayan kurultayda, oy verme süresi saat 24.00’e kadar uzatılmış; genel başkanlık için oyların sayılması ise sabah 06.30 sıralarında tamamlanmıştı.

Halen UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinde Başbakanlık görevini de sürdüren Ünal Üstel’in (69) Lefkoşa milletvekili Hasan Taçoy ve Ahmet Melih Karavelioğlu ile yarıştığı kurultayda, Üstel 6 bin 555, Taçoy 3 bin 284, Karavelioğlu ise 121 oy almış, 176 oy ise geçersiz sayılmıştı.

Genel başkanlık için UBP Tüzüğü uyarınca, oy kullanan üyelerin salt çoğunluğunun oyunu almak gerekiyor.

Dünkü kurultaya oyların yüzde 65,8’ini almayı başaran 69 yaşındaki Üstel, iki yıl daha UBP Genel Başkanlığı’nı yürütecek.

UBP Kurultayı’nda yüksek disiplin kuruluna Av. İbrahim Urcan, Özen Hürses, Mustafa Osmanlı, Fuat Nalcıoğlu ve Hasan Hasipoğlu; merkez denetleme kuruluna ise Dr. Mehmet Ağa ile Gülçin Kıraç, yeter sayıda üye olduğu için gizli oylama yapılmadan üyelerin onayıyla seçilmişti.

-Geçmiş genel başkanlar

11 Ekim 1975’te Kıbrıs Türk siyasal hayatına katılan Ulusal Birlik Partisi’nde sırasıyla genel başkanlık yapanlar ve görev süreleri UBP internet sitesindeki bilgilere göre şöyle:

Rauf Raif Denktaş -(11 Ekim 1975 -3 Temmuz 1976)

Nejat Konuk -(3 Temmuz 1976 -2 Mart 1978)

Osman Nuri Örek -(18 Nisan 1978 -7 Ocak 1979)

Mustafa Çağatay -(7 Ocak 1979 -30 Kasım 1983)

Derviş Eroğlu -(18 Aralık 1983 -21 Kasım 2005)

Hüseyin Özgürgün -(21 Kasım 2005-Aralık 2006)

Tahsin Ertuğruloğlu -(16 Aralık 2006 -29 Kasım 2008)

Derviş Eroğlu -(29 Kasım 2008 -19 Nisan 2010 )

İrsen Küçük -(19 Nisan 2010 -31 Ağustos 2013)

Hüseyin Özgürgün -(31 Ağustos 2013 -31 Ekim 2018)

Ersin Tatar -(31 Ekim 2018 -9 Aralık 2020 )

Ersan Saner -(9 Aralık 2020 -1 Ekim 2021)

Faiz Sucuoğlu -(1 Ekim 2021 -8 Eylül 2022)

Ünal Üstel-(11 Eylül 2022-…

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ekoloji bahçesi kurulacak

Published

on

By

İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapımı tamamlandıktan sonra bölgedeki özel çocukların kaliteli eğitim alması için Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen ve Şubat 2020’de eğitim-öğretim yılına başlayan Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ekoloji bahçesi kuruluyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sadıkoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ziyaret ettiği okulda eksikleri yerinde gözlemledi, yapılması gerekenler konusunda Belediyenin ilgili birimlerini görevlendirdi.

Sadıkoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla okula Ekoloji bahçesi kazandırılması yönünde adım attıklarını belirtti.

Devamını Oku

Kıbrıs

GİAD 35. yılını baloyla kutladı

Published

on

By

Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği (GİAD), 35. yılını Grand Pasha Hotel Lefkoşa’da düzenlediği balo ile kutladı.

GİAD’tan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte dernek başkanları ve paydaşlar bir araya gelerek GİAD’ın iş dünyasına ve topluma sağladığı katkıları değerlendirdi.

Açılış konuşmasını GİAD Başkanı Orhan Gavani’nin yaptığı etkinlikte, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ve GİAD Kurucu Başkanı Serdar Denktaş da söz aldı.

Etkinliğe, GİAD üyeleri, eski başkanlar, sivil toplum örgütleri, bürokratlar ve iş dünyasından temsilcilerin yanı sıra Eskişehir ve Antalya GİAD başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Gecede, derneğin toplumsal sorumluluk projelerine verdiği önem de vurgulandı. Etkinlik kapsamında katılımcılar adına fidan bağışı yapıldı.

Etkinlik kapsamında, GİAD’ın 35 yıllık tarihini özetleyen bir video gösterimi sunuldu. Ayrıca, GİGA (Genç İş İnsanları Gelişim Akademisi) Projesi’nin, Eskişehir GİAD ile protokolü açıklandı. Gecede düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara GİAD üyelerinin ürünlerinden oluşan hediye sepetleri takdim edildi.

Başkan Orhan Gavani, gecenin sonunda yaptığı konuşmada, “Bu başarı yalnızca geçmişin değil, geleceğin de bir kutlamasıdır. Hep birlikte daha güçlü bir GİAD için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik, 23 Kasım’da Near East Bank ve Çağıner Construction başta olmak üzere, ana sponsorların katkılarıyla düzenlendi.

Devamını Oku

Kıbrıs

DAÜ’de Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu düzenlenecek

Published

on

By

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi tarafından, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) ve İletişim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (İLDEK) iş birliği ile “4. Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu” düzenlenecek.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sempozyum, 28 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da DAÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayacak. 28 – 30 Kasım 2024 tarihlerinde DAÜ İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan uluslararası sempozyumda, yapay zekâ teması ile birlikte şimdinin ve geleceğin iletişimi ele alınacak.

Sempozyumda ilk gün davetli konuşmacı olarak The University of Tennessee at Chattanooga’da (UTC) görev alan ve İLDEK daimi üyesi Prof. Dr. Asaf Varol “Yapay Zekâ ve İletişim” üzerine bir sunum yapacak. Programın ikinci gününde ise Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Tokel “Siyasal İletişim ve Medya” üzerine bir konuşma yapacak.

Sempozyumda ayrıca, Gazeteci Ali Baturay, Yenidüzen köşe yazarı Cenk Mutluyakalı, TAK Müdürü Dr. Fehmi Gürdallı, YDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayça Demet Atay, YDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özejder ve İLAD Genel Sekreteri Füsun Özbilgen’in katılacağı bir panel ile “Uluslararası İletişim Düzeni ve Kıbrıs Türk Medyası” tartışılacak.

Dijital dönüşüm ve yapay zekâ teknolojilerinin gelişimi ile iletişim süreçlerindeki değişimlerin ele alınacağı sempozyumda 48 adet akademik çalışma sunulacak. “CIDA International 2024” web sitesinden erişime açılan detaylı programa göre, Türkçe ve İngilizce sunumların yapılacağı sempozyum 11 adet oturumda 28-29 Kasım 2024 tarihlerinde dinleyicilerle buluşacak.

-Prof. Dr. Metin Ersoy: “Çok gururluyuz”

Sempozyuma yönelik açıklamalarda bulunan DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Ersoy, “İletişim alanının önemli ve değerli isimlerini DAÜ İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde buluşturacak olduğumuz için çok gururluyuz.” diyerek yapay zekâ araştırmalarının öne çıktığı bir sempozyum olacağını kaydetti. DAÜ İletişim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz’in İletişim Araştırmaları Derneği Başkanı olarak kendilerine ev sahipliği görevini verdiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Metin Ersoy, bu zorlu görev için teşekkür ederek görevi başarıyla tamamlayacaklarını söyledi.

Devamını Oku

Trending

Reklam