Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Zeytin ve zeytin ürünleri işletmelerinin kayıt ve onay zorunluluğu hatırlatıldı

Published

on

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, zeytin ve zeytin ürünleri işletmelerinin kayıt ve onay zorunluluğunu hatırlattı.

Bakanlık yayınladığı duyuruyla, “7 Temmuz 2023’te yürürlüğe giren 38/2023 sayılı ‘Zeytin ve Zeytin Ürünleri Yasası’ ve bu yasa kapsamında çıkarılan ‘Zeytin ve Zeytin Ürünlerinin Resmi Kontrolleri ile Kayıt ve Onayına İlişkin Tüzük’ doğrultusunda, zeytin ve zeytin ürünleri işletmeleri artık kayıt ve onay almak zorunda.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, yasanın 6. maddesi 1. fıkrası uyarınca, kayıt ve onay almamış işletmelerin ürettiği zeytin ve zeytin ürünlerinin piyasaya arz edilemeyeceği belirtildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Tarım Dairesi’ne başvuru yapan 27 işletme arasından 25 işletmenin kayıt belgelerini alarak işlemlerini tamamladığının belirtildiği açıklamada, kalan 2 işletmenin ise eksik belgelerinin tamamlanmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, kayıt belgelerini alarak yasal gereklilikleri yerine getiren işletmelerin isimleri, faaliyet konuları ve tescil/etiket isimlerine de yer verildi.

İşletmelerin isimleri, faaliyet konuları ve tescil/etiket isimleri ektedir

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Üstel: KKTC izolasyonlara rağmen kararlılıkla yoluna devam ediyor

Published

on

By

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki vatandaşlara tanıtılması amacıyla, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen “AdaKıbrıs” projesinin lansmanı İstanbul’da yapıldı.

İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel Otel’de gerçekleştirilen tanıtımda, düzenlenecek kampanyalarla, ülkenin kültürel değerleri, gelenekleri, ada yaşamı, adaya özgü lezzetler, mekanlar, her mevsim farklılaşan otlar, adanın sunduğu deneyimlerle yeni bir turizm konumlandırılması hedefleniyor…

İnternet ünlüleri, sosyal medya mecraları ve dijital reklamların da kullanıldığı kampanyalarla turistlerin Kuzey Kıbrıs ziyaret motivasyonunun çeşitlendirilmesi, Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a olan turizm talebinin artırılması, yaratıcı, ilgi çekici ve özgün bir marka kimliği yaratılması, Kuzey Kıbrıs’ın eşsiz bir seyahat deneyimi sunan, kültürel öğeleri güçlü, sıcak ve konuksever insanların yaşadığı bir ada ülkesi olarak konumlandırılması amaçlanıyor.

Lansmanda konuşan Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda maruz kaldığı izolasyonlara rağmen kararlılıkla yoluna devam ettiğini vurguladı.

Üstel, bu yeni tanıtım hamlesiyle, ülkenin yüzeysel algılar yerine hakikatiyle tanıtılacağını belirtti.

Kampanyanın sadece bir tanıtım organizasyonu değil, KKTC’nin gerçek hikâyesini dünyaya anlatma yolunda yeni bir dönem olduğunu söyleyen Üstel, “Türkiye’de bile ülkemizin potansiyelini gerektiği gibi anlatamadığımız dönemler oldu. Artık algılar değil, gerçekler öne çıkmalı” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında sanatçı Hülya Avşar’ın son ziyaretindeki izlenimlerine de yer veren Üstel, “Avşar, yıllardır Kıbrıs’a geldiğini ama bu defa ilk kez gerçekten Kıbrıs’ı yaşadığını söyledi. Bu, yeni bakış açımızın en samimi ifadesidir.” dedi.

Üstel, KKTC’nin “gazino adası” gibi kısıtlayıcı imajlardan sıyrılarak, kültürel zenginliği, doğası, denizi ve tarihiyle keşfedilecek bir coğrafya olarak konumlanması gerektiğini belirtti.
“Yunan adaları nasıl dünyada tanınıyorsa, biz de gönül rahatlığıyla diyebiliriz ki, onlarda ne varsa bizde fazlası var” şeklinde konuştu.

Tanıtım kampanyası kapsamında hazırlanan filmlerin yüzeysel tanıtımların ötesine geçerek aidiyet ve samimiyet duygusunu ön plana çıkardığını ifade eden Üstel, Türkiye ile yürütülen iktisadi ve mali iş birliği sayesinde bu sürecin mümkün olduğunu söyledi.

Basına da çağrıda bulunan Üstel, KKTC hakkında olumsuz haberlerin azaltılmasını isteyerek, “Kıbrıs’I bir sorun adası değil, huzurun ve tatilin yaşandığı bir yer olarak gösterin” dedi.

Üstel, konuşmasında, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin KKTC’ye uyguladığı baskı ve engellemelere de değindi…
Başbakan Üstel, “Güney, tur operatörlerine ve turistlere tehditler savuruyor, üçüncü ülke vatandaşlarını tutukluyor. Bu baskılara karşı tek çıkış yolumuz Türkiye’den gelen turistler, yatırımcılar ve iş insanlarıdır” diye konuştu.

Devamını Oku

Kıbrıs

Gardiyanoğlu, özel gereksinimli gençlerle piknikte buluştu

Published

on

By

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından Girne’de düzenlenen pikniğe katıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, piknikte, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Güneşköy, Mağusa ve Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezleri ile Demirhan Engelsiz Yaşam Evi’nden özel gereksinimli gençler ve anneleri yer aldı. Gardiyanoğlu’na eşi Zeliş Gardiyanoğlu ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de eşlik etti.

Etkinliğin sonunda gençler, Anneler Günü dolayısıyla hazırladıkları hediyeleri annelerine takdim etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama daha aktif katılımını desteklemenin önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin artırılarak devam edeceğini söyledi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği “meslek yasası” çağrısını yineledi

Published

on

By

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği, psikolog mesleği hizmetlerini düzenleyecek bir meslek yasasının eksikliğine işaret ederek, “psikologların ünvanını korumak, meslek tanımlarına uygun koşullarda çalışmalarını sağlamak, mesleki uygulamalarda etik ilkelere dikkat edilmesini sağlamak ve psikologların haklarını güvence altına almak için meslek yasasının çıkarılmasını” talep etti.

Dernek, meslek yasasının, hem psikologların haklarını hem de hizmet verdikleri kişileri de koruyacağını vurguladı.

Dernek konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Kıbrıs’ta çalışan psikologlar olarak psikolojinin tüm alanlarını kapsayacak, tüm öğrenci ve meslektaşımıza eşit ve adil haklar tanıyan bir meslek yasasının çıkarılmasını uzun zamandan beri beklemekteyiz. Yaklaşık 20 yıldır süren yasa çalışma mücadelesinde, hükümetlerin hızlı değişimleri bizleri tekrar tekrar sürecin en başına döndürmektedir.” ifadelerine yer verildi.

“Son yıllarda birçok kişinin Kuzey Kıbrıs’a yerleşip hiçbir denetimden geçmeden ‘psikolojik hizmet’ vermeye başlamasının endişe verici olduğunu” belirten Dernek, bu denetimlerin yapılmamasının, hem psikologlar hem de vatandaşlar açısından “ciddi risk” yarattığını vurguladı.

Dernek, bunun yanında psikologların çalışma koşullarının etik olarak belirlenmemesinin, lisans eğitimi ile denk tutulmayacak sertifika programlarıyla insanların “yaşam koçu”, “regresyon terapisti” ya da “bilinçaltı temizleyicisi” gibi ünvanların kullanılmasının, psikoloji biliminin ve psikologluk mesleğinin değersizleştirilmesine yol açtığına işaret ederek, psikologların haklarını koruyacak bir yasanın olması ve odanın kurulmasının büyük önem taşıdığını yineledi.

Dernek, meslek yasasının; hem psikologların haklarını hem de hizmet verdikleri kişileri koruyacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Meslek yasasının hayata geçmesi son derece önemlidir. Çünkü meslek yasasının olmasıyla hem psikologların hakları korunacak hem de hizmet verdikleri kişilere zarar vermeleri engellenecektir. Yasanın olmaması, psikologların görev tanımlarının belirsiz olmasına, psikolog ünvanının güvence altında olmamasına ve mesleki uygulamalar üzerinde yaptırımı olan bir etik yönergenin olmamasına yol açmakta ve bu boşluk birçok hak ihlaline zemin hazırlamaktadır. Ülkemizde psikolog olup da henüz tam meslek yetkinliğine sahip olmamış meslektaşlarımız kendilerini aşan konularda çalışmakta ve hizmet verdikleri kişilere zarar vermektedirler. Bunun yanı sıra psikoloji lisansına sahip olmayıp psikolog gibi çalışan kişi sayısı da azımsanamayacak kadar fazladır.”

Açıklamada, “Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği olarak, psikologların ünvanını korumak, meslek tanımlarına uygun koşullarda çalışmalarını sağlamak, mesleki uygulamalarda etik ilkelere dikkat edilmesini sağlamak, psikologların alanda yaşadıkları hak ihlalleri karşısında başvurabilecekleri bir meslek birliğinin olmasını sağlamak, bu mesleğin ve meslek elemanlarının güvence altına alınması için bir an önce psikologların meslek yasasının çıkmasını istiyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Devamını Oku

Trending

Reklam