Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Başbakan Gazimağusa’da partililerle bayramlaştı

Published

on

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel ile eşi Zerrin Üstel, UBP Gazimağusa İlçe Binası’nda partililerle bayramlaştı.

Bayramlaşmaya, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Üstel konuşmasında, dünyada yaşanan gelişmelere işaret etti ve Kıbrıs Türk halkının Anavatanı Türkiye sayesinde bugünlere geldiğini vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel Ramazan Bayramı nedeniyle Gazimağusa İlçe Binası’nda partililerle bir araya gelerek, bayramlaştı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı bayramlaşma öncesinde konuşma yapan UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Nahit Öncü herkesin bayramını kutladı, birlik beraberlik içerisinde olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Öncü, bayramların anlamının, küslüklerin bittiği, tek yürek halinde hareket etmek olduğunu belirtti.

Başbakan Ünal Üstel ise, Ramazan Bayramı’nda dünyada yaşananlara dikkat çekerek, Filistin’de yaşanan olaylarda kadın, çocuk demeden yitirilen elli binin üzerinde can bulunduğuna vurgu yaptı…
Üstel, Kıbrıs Türk halkının da 1974 öncesi böylesi günleri yaşadığını anımsatarak “Kıbrıs Türk Halkının Yanında Anavatan Türkiye Oldu” dedi.

Anavatan Türkiye’nin varlığının Kıbrıs Türk halkını bugünlere taşıdığını ifade eden Üstel, bu sayede kurulan devletin kıymetinin bilinmesi gerektiğine dikkat çekti ve bunun da birlik beraberlikle mümkün olabileceğini dile getirdi.

Üstel, Türkiye ile imzaladıkları İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü sayesinde 21 Milyar gibi bir kaynak aktarımı sağlandığını belirterek, bu sayede tüm altyapı çalışmalarının yapılacağını açıkladı ve kaynak için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a teşekkür etti…
Ülkede, Güney Kıbrıs tarafından oynanmak istenen bir takım oyunların varlığına da dikkat çeken Üstel, bşrlik beraberlik içinde, tek yürek olarak bugünlerin de atlatılacağını kaydetti.

Üstel bayramlaşma ziyaretine katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkürlerini de sundu.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anneler Günü vesilesiyle annesi ve anneannesinin mezarlarını ziyaret etti

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anneler Günü vesilesiyle annesi Canev Rüstem Tatar ve anneannesi Vildan Müftüzade’nin mezarlarını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar ziyaretinde annesi ve anneannesinin mezarlarına çiçek koydu ve dua etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu’ya Türk Dünyası Umay Ana Ödülü

Published

on

By

Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği tarafından organize edilen Türk Dünyası Umay Ana Ödül Töreni dün Ankara’da gerçekleşti. Türk dünyasının farklı alanlarında öncü çalışmalarıyla dikkat çeken 13 kadın, bu anlamlı ödülle onurlandırıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına ödüle layık görülen isim ise Girne İş Kadınları Derneği (GİKAD) Başkanı İçim Çağıner Kavuklu oldu. Kavuklu’ya ödülü, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Sayın İçim Çağıner Kavuklu, salonda bulunan Türk devletlerinin temsilcileri aracılığıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması yönünde önemli bir çağrıda bulundu.

GİKAD Başkanı Kavuklu, kendisine verilen Türk Dünyası KKTC Umay Ana Ödülü’nü ise rahmetli anneannesine, annesi Tangül Çağıner’e ve birlikte mücadele ettiği GİKAD ekibi ile üyelerine ithaf etti.

Devamını Oku

Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, engellilik konusunun günümüzde bir insan hakları meselesi olarak kabul edildiğini belirterek, “Engellilerin haklarını insan hakları hukukunun ayrılmaz bir parçası olarak değerlendiren ve engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına ayrımcılığa uğramaksızın ve diğer bireylerle eşit katılımlarının sağlanmasını benimseyen yaklaşım, ulusal ve uluslararası politika ve uygulamalarımıza yön vermektedir.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, engellilerin talepleri ve hak temelli mücadeleleriyle “engelliliğin bir insan hakları meselesi olduğunun” küresel anlamda kabul edilen bir yaklaşım haline geldiğini vurguladı.

Tatar mesajında şöyle dedi:

“Artık engelliler kendileri hakkında başkaları tarafından karar verilen, koruma ve yardıma muhtaç bireyler olarak görülmek yerine kendi yaşamları üzerinde yetki ve karar sahibi hak öznesi özerk bireyler olarak kabul edilmiştir.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edildiği 1948 yılından beri Birleşmiş Milletler himayesinde bütün insanlığın yararlanacağı medeni, kültürel, ekonomik, siyasi ve sosyal hakları tanımlayan bir dizi uluslararası sözleşme müzakere edilmiş ve üzerlerinde anlaşmaya varılmıştır. Bu sözleşmeler, engelliler de dâhil tüm insanların haklarının korunması ve teşvik edilmesindeki temel ilkeleri ve devletlerin yükümlülüklerini ortaya koymuştur. Engellilerin haklarının ise diğer bireylerin hakları ile birlikte bu Sözleşmeler ile doğal olarak garanti altına alındığı kabul edilse de, uygulamada diğer bireylerin sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerden mahrum edildikleri küresel anlamda kabul edilmektedir.

Bu yaklaşım engellilerin tüm insan hak ve temel özgürlüklerinden tam ve eşit şekilde yararlanmasını teşvik ve temin etmek ile insanlık onurlarına saygıyı güçlendirmek amacını taşıyan Engelli Haklarına İlişkin Sözleşmenin BM tarafından 2006 yılında kabul edilmesiyle resmiyet kazanmıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi’nin 26 Temmuz 2010 tarihli Yetmiş dördüncü Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan ‘Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmenin Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasası’ Anayasanın 94’üncü maddesinin (1)’inci fıkrası gereğince Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanmak suretiyle taraf olunmuştur. Ancak uygulamada bazı sıkıntılar devam etmektedir.

Ülkemizde bulunan engellinin önündeki engelleri ortadan kaldıracak koşulları yaratacak, rehabilitasyon ve destek hizmetlerini geliştirecek, yeterli sosyal koruma sağlayacak, kapsayıcı politika ve program oluşturacak, var olan yasaları yürürlüğe koyacak bütün ilgili paydaşlara-hükümetlere, sivil toplum örgütlerine ve engelli insanların örgütlerine atılacak adımları önermek için bütün paydaşların yer aldığı ‘1’inci Engelli Hakları Çalıştayı’ yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiştir. Çalıştay sonrasında hazırlanan eylem planı, ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmiş olup, konunun yakın takipçisi olarak engelli sorunlarını ortadan kaldırarak, engelli bireylerimizin hayata tam ve etkin katılımlarının sağlanması hedefimiz olacaktır.

Beni harekete geçiren ideal hepimizin sağlıklı, rahat ve onurlu bir yaşam sürdürebildiği bir ülkedir. Bu idealin gerçekleşmesiyle, engelli insanların da mutlu ve rahat bir hayat yaşayabileceği, kapsayıcı ve engellerin aşıldığı bir toplumun kurulmasını hep birlikte sağlayacağız.”

Devamını Oku

Trending

Reklam