Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, Türk Devletleri Teşkilatı Yüksek Mahkemeler Konferansı’na katıldı

Published

on

Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Türk Devletleri Teşkilatı Yüksek Mahkemeler Konferansı Antalya’da yapıldı. Konferansa, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ’ın yanı sıra Yüksek Mahkeme Yargıçları Gülden Çiftçioğlu ve Bahar Duatepe da katıldı.

Konferansa, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yüksek Mahkeme başkanları ve beraberindeki heyetler katıldı.

Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başkanlığı’nın organizasyonunda hukukçularla birlikte olmaktan duyduğu onur ve memnuniyeti dile getirdi; Yargıtay Başkanı ve üyelerine nazik davetleri için KKTC Yüksek Mahkemesi adına teşekkürlerini sundu.

-“ İletişim ve dayanışmanın geliştirilmesine büyük katkı koyacağına inanmaktayım”

Özerdağ, “Türk Devletleri Teşkilatı Üye Devletleri Yüksek Mahkemeleri’nin katılımı ile gerçekleşecek bu iş birliği, iletişim ve dayanışmanın geliştirilmesine büyük katkı koyacağına inanmaktayım. Bu etkinliklerin Türk Devletleri Yüksek Mahkeme üyelerinin aralarındaki iş birliğinin gelişiminde büyük katkısı olmakla birlikte bu etkinliklerde yeni dostlukların doğmasına imkân tanımaktadır. Konferans çalışma grubuna bu anlamda büyük görev düşmekte bu organizasyonların düzenli ve etkin şekilde düzenlenmesine yönelik çalışmalar yürütülmesinin sağlanmasında önemli bir konumda yer almaktadır. Ümit ederim ki bu çalışma grubu sayesinde gelecekte iş birliğinin daha da derinleşeceği konferanslar düzenlenmesine vesile olacaktır. Bugün imzalanacak konferans statüsü Türk Devletleri Teşkilatı’na hayırlı olmasını diler, belirtilen iş birliği alanlarının bir sonraki konferansta daha da artarak devam etmesini ümit ederim.” diye konuştu.

Modern dünyada ülkelerin gelişiminde ve ekonomik istikrarın sağlanmasında hukukun çok önemli rolü bulunduğunu belirten Özerdağ, ülkede hukuk geliştikçe ülkenin ekonomisinin ve insanların yaşam standartlarının da geliştiğini, hukukun çağdaş normlara ulaştığını, adaletin var olduğu toplumlarda istikrarın sağlandığını ve toplumların geleceğe daha umutla baktığını söyledi.

Özerdağ, “Bizler ülkelerimizin en yüksek mahkemelerinin üyeleri olarak hukukun üstünlüğü, anayasal düzenin korunması, temel hak ve ödevlerin sağlanması ve geleceğimizin inşası için hukuk alanında üstümüze büyük görevler düşmektedir. Eminim her ülkenin kendi coğrafyasında hukuk alanında derin bilgi ve deneyimi bulunmaktadır. Bu organizasyonlar bu bilgi ve deneyimin paylaşılmasında ve bu alanda çalışma yapılmasına büyük katkısı olacaktır. Bu konferansın hukuk alanında yapacağı çalışmaların hazırlanacak yayınlarla duyurulması konferansın önemini ve değerinin bilinmesine katkısı olacak bir husustur. Bu organizasyonun hukuk alanında uluslararası organizasyonlarla iletişim ve işbirliği kurması, ülkelerimizin Yüksek Mahkemelerinin projelere bu vesileyle dahil edilmesi Türk Devletleri Teşkilatı’nın gücüne güç katacak bir çalışma olacaktır. Bu çalışmaların sürdürülmesi Yüksek Mahkeme’mize Türk Devletleri Teşkilatı’nın bir parçası olarak büyük bir onur ve mutluluk bahşetmektedir.” dedi.

İleriki yıllarda konferans ve organizasyonların artarak genişletilmesinin, çalışma alanlarının artırılmasının tüm kardeş Türk devletlerine hukukun gelişmesinde olumlu bir yansıması olacağına inanç belirten Özerdağ, “Bu konferansta sizlerle birlikte olmaktan duyduğum onur ve memnuniyeti tekrardan ifade eder kardeş Türkiye Cumhuriyetinin Yargıtay 1.Dairesi’nin Değerli Başkanı dostum Ömer Kerkez’e bizleri de bu organizasyona davet ettikleri için şahsım ve Yüksek Mahkeme’nin adına teşekkürlerimi iletir hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlarım.” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Tatar: “Kıbrıs Türk aile yapısının özünün korunması, başka ülkelerdeki yaşam tarzlarına özenilmemesi gerekir”

Published

on

By

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk aile yapısının özünün korunması, AB ve diğer ülkelerdeki yaşam tarzları ile aile yaşantılarına özenilmemesi gerektiğini kaydetti.

Tatar, Kıbrıslı Türklerin aile yapısının güçlü olması ve vatan sevgisiyle ayakta ve güçlü durabildiğini de vurguladı.

Kıbrıs Türk ailesinin geçirdiği toplumsal, kültürel ve hukuki değişimleri analiz etmek, günümüzde aile kurumunun karşı karşıya kaldığı tehditleri ve fırsatları bilimsel bir platformda değerlendirmenin amaçlandığı “Geçmişten Geleceğe Kıbrıs’ta Türk Ailesi Sempozyumu” Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesinde (ASBÜ) başladı.

ASBÜ ile TC Büyükelçiliği ve Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) tarafından düzenlenen sempozyum bugün ve yarın sürecek.

Sempozyumun açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de katıldı.

-Tatar’dan eşlere çağrı: “Birbirinize karşı hoşgörülü olun”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ta Türk egemenliğinin kurulduğu 1581’li yıllardan bu yana, aile yapısının güçlü olması ve vatan sevgisiyle ayakta ve güçlü durabildiğini aktardı.

Tatar, son dönemde boşanma sayılarındaki artışa da değinerek, eşlere birbirlerine karşı daha hoşgörülü olma ve çocuklarını küçük yaştan itibaren bayrak ve vatan sevgisiyle yetiştirme çağrısında bulundu.

Dijital mecralardaki tehditlere karşı bu tür sempozyumların önemli olduğunu ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk aile yapısının özünün korunması, AB ve diğer ülkelerdeki yaşam tarzları ve aile yaşantılarına özenilmemesi gerektiğini de belirtti.

-Başçeri: “Sağlıklı ve mutlu bir toplumun anahtarı sağlıklı bir aile yapısı”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de ailenin milli manevi değerlerin öğrenilerek gelecek nesillere aktarıldığı bir yapı olduğunu ifade etti. Başçeri, sağlıklı ve mutlu bir toplumun anahtarının sağlıklı bir aile yapısı olduğuna işaret etti.

Başçeri, dijital bağımlılık, tüketim çağındaki hız ve haz olgularının aile bireylerini birbirlerinden uzaklaştırdığını kaydederek, mevcut tehditlere karşı aile kurumunu korumanın önemli olduğunu vurguladı.

-Arpa: “Aile bireylerin ilk okulu”

ASBÜ KKY Rektörü Prof. Dr. Enver Arpa ise Kıbrıs Türk aile yapısını 2 gün boyunca bilim insanlarıyla irdeleyip, sonuç bildirgesini kamuoyuna duyurmak ve kitap haline getirmek istediklerini kaydetti.

Aileyi bireylerin “ilk okulu” olarak niteleyen Arpa, mutlu ve sağlıklı toplumun sağlıklı bir aile yapısından, güçlü bir devletin de güçlü bir toplumdan geçtiğini anlatarak, organizasyonda katkısı bulunan TC Büyükelçiliği ve Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) ofisine teşekkür etti.

-Başçeri ve Özvar’a plaket…

Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Tatar tarafından Büyükelçi Başçeri’ye, ASBÜ Rektörü Arpa tarafından da KEİ Koordinatörü Erol Özvar’a plaket takdim edildi. Verilen resepsiyonun ardından oturumlara geçildi.

Bugün ve yarın sürecek sempozyum tarihsel süreç içerisinde Kıbrıs Türk ailesinin geçirdiği toplumsal, kültürel ve hukuki değişimleri analiz etmenin yanı sıra, günümüzde aile kurumunun karşı karşıya kaldığı tehditleri ve fırsatları bilimsel bir platformda değerlendirmeyi amaçlıyor.

Program kapsamında aile yapısının dijital kültürle etkileşimi, küresel tehditler karşısındaki dayanıklılığı, aile sağlığı, toplumsal cinsiyet rolleri, göç ve aile dinamikleri ile aile hukukuna dair pek çok konu başlığı yer alacak. Sunulacak bildirilerde hem geleneksel aile yapısına ilişkin sosyolojik analizler hem de çağın getirdiği yeni aile formlarına dair değerlendirmeler bulunacak.

Devamını Oku

Kıbrıs

Bugün 8 Mayıs Uluslararası Thalassemia Günü… Thalassaemia Derneği bildiri yayımlayarak, sorunlarına dikkat çekti

Published

on

By

Bugün 8 Mayıs Uluslararası Thalassemia Günü.

Gün nedeniyle bildiri yayımlayan Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın bölgeye özgü bu sağlık sorunuyla daha yakından ilgilenmesi istendi.

Uluslararası Thalassemia Günü nedeniyle basın bildirisi yayımlayan Dernek Başkanı Ahmet Varoğlu, Thalassaemialılara karşı farkındalığı artırmanın önemini vurgulayarak, hastalıktan etkilenen bireyler için doğru tanı, eşit tedavi ve kapsamlı bakıma erişim sağlanması gerektiğini söyledi.

Ahmet Varoğlu, çok sayıda Thalassemia taşıyıcısı olan ülkede tarama ve erken tanı yöntemlerinin aksatmadan sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Varoğlu açıklamasında, “Yetkili bakanlık olan Sağlık Bakanlığı’nın coğrafyamıza özel bu sağlık sorununa daha da yakından bakmasını talep etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Demirhan’da “Engelsiz Yaşam Şenliği” düzenlenecek

Published

on

By

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Demirhan Engelsiz Yaşam Evi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, “Engelsiz Yaşam Şenliği” düzenleyecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 12 Mayıs Pazartesi günü 16.00-20.00 saatleri arasında yapılacak şenlikte, özel gereksinimli gençlerin hazırladığı gösteriler ve el işi ürünler sergilenecek.

Devamını Oku

Trending

Reklam