Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

BİR HAFTADA 62 TRAFİK KAZASI, 21 KİŞİ YARALANDI..!

Published

on

POLİS TRAFİKTE 5 bin 599 SÜRÜCÜYÜ KONTROL ETTİ, KURAL İHLALİ YAPAN 735 HAKKINDA İLERİ İŞLEM YAPTI

KKTC’de son bir haftada 62 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 21 kişi yaralandı.

Polis Basın Subaylığı’nın haftalık trafik bilançosu açıklamasında, 31 Mayıs-6 Haziran tarihlerini kapsayan süre içerisinde, KKTC’de toplam 62 trafik kazası meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada, kazaların 19’unun yaralanma, 43’ünün de hasarla sonuçlandığı belirtildi.

Dönem içerisinde meydana gelen trafik kazalarında 21’i süratli, 14’ü dikkatsiz sürüş yapmak, 9’u kavşakta durmamak, 7’si yakın takip ve 11’i de diğer etkenler yer aldı.
Kazalarda toplam hasar miktarı 1 milyon 271 bin 50 TL olarak hesaplandı.

Trafik kazalarının bölgelere göre dağılımı şöyle: “Girne 19, Lefkoşa:18; Gazimağusa:15; Güzelyurt:5; İskele:5.”

735 ARAÇ SÜRÜCÜSÜ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI
Öte yandan Polis tarafından yapılan trafik kontrollerinde toplam 5 bin 599 araç sürücüsünün kontrol edildiği ve suç işlediği tespit edilen 735 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidildiği belirtildi.

SÜRAT İLK SIRADA

Sürücülerin trafikte işlediği suçların dağılımı şöyle:
“Sürat (238), seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak (95), trafik levha ve işaretlerine uymamak (93), seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak (83), alkollü araç kullanmak (23), sigortasız veya kapsamı dışında araç kullanmak (20), muayenesiz araç kullanmak (18), dikkatsiz sürüş (17), sürüş ehliyetsiz araç kullanmak (13), “B” özel işletme izinsiz araç kullanmak (7), tehlikeli sürüş (6), trafik ışıklarına uymamak (2), “a” yol kullanma izinsiz araç kullanmak (3), koruyucu miğfer başlıksız motosiklet kullanmak (3) ve 114 diğer trafik suçları.”

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Girne’de kutlandı

Published

on

By

Girne’de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 99. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun kabulüyle, Türkiye’nin denizlerindeki hakimiyetini ilan etmesi nedeniyle kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni, Girne Kordonboyu’nda yer alan Atatürk Büstü önünde yapıldı.

Törende, Girne Kaymakamı Revin Gürler, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileri, Girne Belediyesi As Başkanı Haşim Yücel, bazı siyasi parti, kurum, kuruluş, okul ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile askeri erkan hazır bulundu.

Tören, Atatürk Büstü’ne çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

Törende, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Deniz Teğmen İbrahim Çengel günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Deniz Teğmen İbrahim Çengel, konuşmasında, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki bir diğer zaferi olduğunu kaydederek, bu kanun ile Türk denizciliğinin ekonomideki değişmez yerini aldığını ve denizlerin yabancıların tekelinden kurtarıldığını vurguladı.

Çengel, KKTC’de ise 2003 yılında çıkan “KKTC ile TC arasında Denizcilik Anlaşması Yasası” ile Kıbrıs Türk halkına KKTC Mavi Vatanı’nda bu hakkın verildiğini belirtti.

1974 yılında gerçekleştirilen Mutlu Barış Harekatı’nın ardından sıfırdan başlayan Kıbrıs Türk Denizciliği’nin tüm engelleme ve ambargolara rağmen önemli aşamalar kat ettiğine dikkat çeken Çengel, “KKTC’nin mütevazı fakat ülkesine yaptığı hizmetler açısından çok önemli olan deniz ticaret filosu, bugün ülkemizin dışa açılan kapısının oluşturmaktadır.” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün “Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.” sözünü anımsatan Çengel, Türk denizcilerinin kıyılarda Türk ulusunun haklarını koruyarak, uluslararası denizlerde ve limanlarda bayrağı dalgalandırarak, ekonomiye, sanayiye ve savunmaya katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Deniz Teğmen Çengel, Türk denizciliğinin gelişmesine katkı koyanlara şükranlarını sundu, denizcilerin ve tüm halkın bayramını kutladı.

Tören, The English School Ortaokulu öğrencisi Ada Karataş’ın “1 Temmuz Denizcilik Bayramı” isimli şiiri okumasıyla sona erdi.

– TCG Karadeniz Ereğli Karakol Gemisi ziyarete açık

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, TCG Karadeniz Ereğli Karakol Gemisi (P-1214) Girne Turizm Limanı’nda bugün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Devamını Oku

Kıbrıs

Berova: “Kayıt dışı kiralamalarla mücadele önceliğimizdir”

Published

on

By

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Ev ve Dükkân Sahipleri Derneği’ni kabulünde kayıt dışı kiralamalarla mücadelenin öncelikleri olduğunu kaydetti.

Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Berova, derneğin kurucu üyeleri Salih Öztoprak, Ahmet Gazi, Niyazi Demirel, Neşe Eserbaş ve Kaan Demircioğlu’nu kabul ederek ev sahiplerinin karşılaştığı sorunlar hakkında da bilgi aldı.

-Öztoprak: “Kiraların banka yoluyla yatırılmasını zorunlu hale getiren uygulamayı olumlu karşıladık”

Kabulde ilk sözü alan Ev ve Dükkân Sahipleri Derneği Kurucu Başkanı Salih Öztoprak, ev ve dükkân sahiplerinin kiracı ilişkilerinde yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, yıllarca süren tahliye davaları olduğunu söyledi.

Kira ödememe durumları ve sistemdeki boşluklar nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşandığını da ifade eden Öztoprak, kiraların banka yoluyla yatırılmasını zorunlu hale getiren uygulamayı olumlu karşıladıklarını, bu düzenlemenin denetim açısından faydalı olduğunu dile getirdi.

Su ve elektrik aboneliklerinde sözleşme zorunluluğu uygulamasını desteklediklerini de kaydeden Öztoprak, kiracıların ikinci yıldan itibaren kira ödememesi gibi durumlara karşı daha etkin yaptırımların devreye konmasını önerdi.

-Berova: “Kayıt dışı kiralamalarla mücadele önceliğimiz”

Maliye Bakanı Özdemir Berova ise konuşmasında, derneğin kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, örgütlü yapılarla çalışmanın devlete kolaylık sağladığını vurguladı.

Bakan Berova, bu yıl Maliye Bakanlığı olarak kayıt dışı kiralama ile mücadeleyi öncelikli hedef haline getirdiklerini ve özellikle kısa dönem kiralamalarda ciddi eksiklikler tespit ettiklerini kaydetti.

Berova bu kapsamda, kısa dönem kiralamaların kayıt altına alınmasına yönelik bir yasa tasarısının da Meclis’te olduğunu açıkladı.

Kiraların banka aracılığıyla ödenmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Berova, “Bu sistem her iki taraf için de güvence sağlar” dedi.

Kira artışlarında enflasyon oranlarının temel alınabileceğini söyleyen Berova, dövizli ve Türk Lirası üzerinden yapılan sözleşmelerin farklı şekillerde değerlendirilebileceğini belirtti.

Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Öztoprak, hazırladıkları yazılı öneri dosyasını Bakan Berova’ya takdim etti.

Berova, önerilerin titizlikle inceleneceğini belirterek, ilgili konularda İçişleri Bakanlığı ile de koordinasyon içinde çalışacaklarını vurguladı.

Devamını Oku

Kıbrıs

TC Karayolları Genel Müdürlüğü’nden KŞK’ya bağış

Published

on

By

Kayıp Şahıslar Komitesi’ne (KŞK), Lefkoşa Kızılay bölgesindeki bir kazıda tazmin işlerinde kullanılmak üzere Türkiye Cumhuriyeti (TC) Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 78 ton asfalt malzeme bağışlandı.

Asfalt malzeme ise yerel bir inşaat şirketi olan Salih Köroğlu Construction Ltd. tarafından hibe edilerek, kazı alanındaki park yerine serilip altyapı ve düzeltme işlemleri yapıldı.

-“Destekler önemli ölçüde katkı sağlıyor”

Komiteden yapılan açıklamada, KŞK’ya sağlanan desteklerin, komitenin kazı faaliyetlerini genişletmesine ve kimliklendirme çalışmalarına ayrılan bütçenin artırılmasına önemli ölçüde katkı sağladığı ifade edildi.

Bu bağışların komitenin, kayıp şahısların kalıntılarının tespit edilmesi ve ailelerine iade edilmesi amacına katkıda bulunduğu belirtilen açıklamada, uzun yıllardır aileleri etkileyen belirsizliğin daha hızlı şekilde sona erdirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

KŞK’nın, 1981 yılında Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum liderler tarafından, Birleşmiş Milletler himayesindeki bir anlaşma ile kurulduğu hatırlatılan açıklamada, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kıbrıs’taki Kayıp Şahıslar Komitesi Projesinin, 2006 yılında aktif olarak işlev kazandığı ve kayıp şahısların gömülü oldukları yerden çıkarılması, kimliklendirilmesi ve ailelerine iade edilmesine yönelik misyonlar üstlendiği ifade edildi.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum kayıplardan, şu ana kadar toplam 1054 kişinin kimliklendirildiği ve usulüne uygun bir cenaze töreni düzenlenerek, ailelerine teslim edildiği kaydedilen açıklamada, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, iki toplumlu yürütülen bu projeyi sürdürebilmek için bağışçı desteklerine ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Devamını Oku

Trending

Reklam