Connect with us
Örnek Resim Örnek Resim

Kıbrıs

KEİ’nin koordinasyonu ile 10 yılda 10 milyondan fazla fidan üretildi

Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Ekonomik ve Kalkınma (KEİ) Ofisi’nin koordine ettiği, KKTC ormancılığının geliştirilmesi projeleri kapsamında, 5 hektardan fazla alanın ağaçlandırmasına destek vererek, bu kapsamda 2010-2020 yılları a

Published

on

Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Ekonomik ve Kalkınma (KEİ) Ofisi’nin koordine ettiği, KKTC ormancılığının geliştirilmesi projeleri kapsamında, 5 hektardan fazla alanın ağaçlandırmasına destek vererek, bu kapsamda 2010-2020 yılları arasında 87 milyon TL kaynak aktardı.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin finansal katkısı, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün teknik ekipman desteği ve KKTC Orman Dairesi’nin çalışmaları ile 2010-2020 yılları arasında 10 milyon 468 adet fidan üretildiği, yaklaşık 7 milyon fidanın, 5 hektardan fazla alanda toprakla buluştuğu bildirildi.

Bunun yanında, fidanların dikim, bakım ve korunması için her türlü teknik ve ekipman desteği de sağlandığı kaydedildi.

KEİ’nin ayrıca, KKTC’de, çevre konusunda toplumsal duyarlığı artırmak, yeşilin korunarak gelişmesi, toprağın bereketlenerek daha verimli hale gelmesi, kuş türlerinin ve endemik bitkilerin korunması amacıyla yıllardır çeşitli projelere finans desteği verdiği ifade edildi.
        
        
                   

Devamını Oku
Yorum Yapabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kıbrıs

Gardiyanoğlu: “1 Mayıs, emeğe saygının ve dayanışmanın sembolü olan anlamlı bir günüdür’’

Published

on

By

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Bakan Gardiyanoğlu, “1 Mayıs, bütün dünyada işçilerin emek dünyasının bedeller ödeyerek elde ettiği; haklarını, birlik ve mücadelesini simgeleyen, emeğe saygının ve dayanışmanın sembolü olan anlamlı bir gündür.” ifadesini kullandı.

Yılda sadece bir günün değil, 365 günün emekçilerin ve çalışanların hatırlandığı, haklarının korunduğu günler olmasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak öncelikli hedeflerinden olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, “Bakanlığımız, KKTC’de emeğin ve emekçinin yegâne güvencesi olduğunu bilerek çalışmalarını sürdürmektedir.” dedi.

Gardiyanoğlu, mesajında güçlü ve başarılı bir toplum hedefine ancak işçi-işveren arasındaki uyumu sağlayarak ve emeği istismar etmeden, sosyal diyalog ve çalışma barışı temelinde şekillenen daha adil ve daha katılımcı bir anlayışla ulaşılabileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

– Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2025 yılını ‘Çalışma Yılı’ olarak ilan etti

“Tüm çalışanların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal güvenlik haklarının korunması, çağdaş çalışma standartlarına ulaşılması, bu alandaki mevzuatın günün şartlarına ihtiyaç verecek şekilde düzenlenmesi, istihdamın arttırılması, işgücünün niteliğinin yükseltilmesi, özellikle kadın ve gençler başta olmak üzere toplumun dezavantajlı kesimlerin istihdamının desteklenmesi, bunlarla birlikte gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışma koşullarının iyileştirilmesi, 2025 yılını ‘Çalışma Yılı’ olarak ilan eden Bakanlığımızın hayata geçireceği hedeflerin başında gelmektedir.”

Gardiyanoğlu, ülkedeki kayıt dışılığın ortadan kaldırılması için denetimlerin etkinleştirilmesi, haksız rekabetin engellenmesi, emekçilerin gelecekleri kadar sağlıklarının ve canlarının da güvence altında olmasını sağlayacak iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınması, haksız ve adaletsiz uygulamalara maruz kalan çalışanların hak arama yollarını etkin şekilde kullanmalarını sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılması ve çalışanların sosyal güvenlik ile emeklilik haklarının sosyal güvenlik sistemi içinde güvence altına alınması için ortaya koydukları çabayı kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, 1 Mayıs özelinde ve tüm resmi tatil günlerinde çalıştırılan emekçilerin haklarının korunması konusunda da ‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kararlı olduğunu ifade etti.

-“İşverenler 1 Mayıs günü çalışanlarına iki kat ödeme yapması gerekmektedir”

1 Mayıs günü açık kalacak işletmelerin Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından denetleneceğini belirten Gardiyanoğlu, “İşverenler 1 Mayıs günü çalışanlarına iki kat ödeme yapması gerekmektedir. Bu yasal bir zorunluluktur.” dedi.

Gardiyanoğlu, mesajında “Her çalışanın insan onuruna yakışır bir ücrete, sosyal güvenliğe ve çalışma koşullarına sahip olması temennisiyle; alın terini emeğe dönüştüren ve emeğiyle ülkemizi ayakta tutan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.” ifadelerine yer verdi.

Devamını Oku

Kıbrıs

Meclis Sayıştay Komitesi, dört Sayıştay denetim raporunu ele aldı

Published

on

By

Cumhuriyet Meclisi, Sayıştay Komitesi, dört Sayıştay denetim raporunu ele alarak üçünü Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi, Sayıştay Komitesi, bugün saat 10.30’da Komite Başkanı CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay başkanlığında toplandı.

Sayıştay Komitesi, gündeminde bulunan “Karpaz Alkollü İçki ve Şarap Fabrikası ile İlgili Sayıştay Denetim Raporu”, “Sağlık ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesinin Lefke, Güzelyurt, Magosa, Akdoğan, Yeni İskele ve Mehmetçik Bölgelerini Kapsayan Sayıştay Denetim Raporu”, “İçişleri ve Köyişleri Bakanlığına Bağlı Nüfus Kayıt Dairesine Ait 286051- 286100 ve 286151-186200 Numaralı Ayniyat Talebnameleri ve Tesellüm Varakaları (Maliye Form 22) Hakkında Sayıştay Denetim Raporu” ve “Hız Tespit Kameraları Projesine İlişkin Sayıştay Denetim Raporu”nu ele aldı.

Sayıştay Komitesi, ilk olarak “Karpaz Alkollü İçki ve Şarap Fabrikası İle İlgili Sayıştay Denetim Raporu”nu ele aldı ve ilgili Raporu oy birliği ile onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Sayıştay Komitesi, daha sonra “Sağlık ve Çevre Bakanlığı’na Bağlı Sosyal Hizmetler Dairesinin Lefke, Güzelyurt, Magosa, Akdoğan, Yeni İskele ve Mehmetçik Bölgelerini Kapsayan Sayıştay Denetim Raporu”nu ele aldı ve ilgili raporu oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Sayıştay Komitesi, daha sonra “İçişleri ve Köyişleri Bakanlığı’na Bağlı Nüfus Kayıt Dairesine Ait 286051- 286100 ve 286151-186200 Numaralı Ayniyat Talebnameleri ve Tesellüm Varakaları (Maliye Form 22) Hakkında Sayıştay Denetim Raporu”nu ele aldı ve ilgili raporu oy birliği ile onaylayarak Genel Kurul’un gündemine gönderdi.

Sayıştay Komitesi, son olarak “Hız Tespit Kameraları Projesine İlişkin Sayıştay Denetim Raporu”nu ele aldı ve genel görüşmesine başladı. Komite, bahse konu rapor ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak Sayıştay Başkanlığı ve KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nden yetkililer katılarak konu ile ilgili görüşlerini ifade etti.

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay başkanlığında toplanan Komite toplantısına Komite Başkan Vekili UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak ve Komite Üyesi CTP Milletvekili Sami Özuslu katıldı.

Devamını Oku

Kıbrıs

İdari Komite, Mücahitlerin hakları ve kamu çalışanlarının maaşlarıyla ilgili yasa önerilerini görüştü

Published

on

By

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugün saat 10.30’da UBP Milletvekili Komite Başkanı Sunat Atun başkanlığında toplandı.

Komite gündeminde yer alan “Mücahitlerin Tazmini ile Gazilerin Hak ve Menfaatlerinin Belirlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahibi: UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun)” ve “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş – Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahipleri: CTP Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, CTP Lefkoşa Milletvekili Filiz Besim, UBP Lefkoşa Milletvekili Ahmet Savaşan, UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra)”ni ele aldı.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, Komite, ilk olarak “Mücahitlerin Tazmini ile Gazilerin Hak ve Menfaatlerinin Belirlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni ele aldı ve bahse konu Yasa Önerisi”ni oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Komite toplantısına davetli olarak, Maliye Bakanlığı ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nden yetkililer katılarak konuyla ilgili görüşlerini sundu.

Komite, daha sonra “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş – Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni ele aldı ve bahse konu yasa önerisini oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Komite toplantısına davetli olarak Maliye Bakanlığı, Kamu Yönetimi ve İnsan Kaynakları Başkanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı, KTAMS, KAMU-SEN ve KAMU-İŞ’den yetkililer katılarak konuyla ilgili görüşlerini sundu.

UBP Milletvekili Sunat Atun başkanlığındaki toplantıya, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Filiz Besim, Komite Üyesi UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve Komite üyesi CTP Milletvekili Devrim Barçın katıldı. Komite toplantısında ayrıca Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers da yer aldı.

Devamını Oku

Trending

Reklam